olenko raskaana

  • Viestiketjun aloittaja "nuppu"
  • Ensimmäinen viesti
"nuppu"
Hei! Viimeisimmän menkkojen alkamispäivä oli 12.3
seksiä harrastettiin 30.3 ja 4.-13.4...olin neitsyt enkä tiedä mitään näistä asioista! Menkkoja ei nyt näy eikä kuulu. Mitkä ovat mahdollisuudet raskauteen?? Pitäisikö kohta tehdä testi,vai????
 
Hei vaan,

kiitos kysymyksestäsi.

Kannattaa ehdottomasti nyt tehdä raskaustesti heti, se on oikeastaan ainoa tapa selvittää oletko raskaana vai et. Kyllä mahdollisuus raskauteen on vaikka teoriassa todennäkoisyys tulla raskaaksi yhtä kiertoa kohden on n. 20% mutta kannattaa muistaa myös, että nuorena (?) olet juuri hedelmällisimmilläsi.

Mutta jos nyt kuitenkin niin käy, että et kuitenkaan ole raskaana niin muistakaa nyt jatkossa ehdottomasti ehkäisyn tarpeellisuus! Olisi kovin toivottavaa, että nämä asiat olisi mietitty etukäteen ennenkuin seksiä aloitetaan. Ehkäisystä huolehtiminen kuluu yhtälailla sekä sinun että miehen velvollisuuksiin ellei raskaus ole toivottu. Missään nimessä ei tule tuudittautua ajatukseen ettei raskaus alkaisi ensimmäisistä kerroistakin.

Onnea matkaan!
 
"nuppu"
tein testin noin viikko sitten.. negatiivinen. menkkoja ei vieläkää ole tullut. on kulunut jo 38päivää edellisístä. pari päivää sitten tunsin hieman kipua vasemmalla puolella mahaa. ja valkovuotokin alkoi,päiivittäin sitä tulee vähän, mutta ei semmoista kananmunanvalkuaismaista kuin yleensö..voisiko olla mahdollista että ovulaationi olisi näinkin myöhässä?? en siis ole kuin vasta nyt tässä vaiheessa kuuta tuntenyt samanlaista kipua kuin ovuloidessa...mutta sehän tarkoittaisi että kierrosta tulisi tosi pitkä!!! mitähän tämä on....pitäisikö tehdä uusi raskaustesti? kiitos jo etukkäteen!
 
"nuppu"
tein nyt aamulla testin..tuli yksi tumma viiva kuin viime viikollakin,mutta nyt alkoi hailakasti hahmottua toinenkin viiva!! tarkoittaako tämä että olen raskaana,vaikka se ei ollut kunnon viiva?
 
"Terkka"
Hailakkakin viiva raskaustestin testiosiossa on positiivinen, vaikka ei oliskaan yhtä tumma kuin kontrolliviiva. Onneksi olkoon! Tai voihan se olla sinulle harmillinenkin asia, jolloin ottanet yhteyden terveysasemalle ja varaat ajan keskeytyslähetettä varten. Jos kyseessä oli satunnainen kumppani tai uusi poikaystävä, suosittelen klamydiatestiä. Se kannattaa aina otattaa uuden kumppanin tullessa kuvioihin.
 
hei vielä,

kyllä epäselvässä tilanteessa kannattaa nyt olla yhtydessä terveyskeskukseen jossa tilannetta voidaan tarkemmin selvitään esim. varmentamalla raskaus verikokeella jos testissä edelleen on epäselvyyttä. Lisäksi terveysasemalla voidaan sitten miettiä jatkoja raskauden suhteen, riippuen mikä tilanteesi on.
 

Yhteistyössä