Gynekologille aika

  • Viestiketjun aloittaja "määvaan"
  • Ensimmäinen viesti
"määvaan"
No nyt se on sitten tehty. Soitettu terveysasemalle. En olisi koskaan uskonut että joudun näissä asioissa sinne päin olemaan yhteydessä, mutta eihän sitä koskaan tiedä ennen kuin oikeesti omallekin kohdalle sattuu. Eli olemme yrittäneet raskautta 14 kuukautta tuloksetta. Vanhoja ei kumpikaan olla, alle kolmikymppisiä.

Tosiaan terveyskeskukseen nyt soitin ja sainkin ajan gynekologille. En huomannut siinä puhelimessa sitten kysyä mitähän tuolla käynnillä sitten tehdään, että jokohan ihan ultralla katsotaan niitä munasarjoja vai? Onkohan joku tehnyt täällä samoin että käynyt gynellä vastaavan takia? Mitä siellä tehtiin? Totta kai jokainen on yksilö ja erilainen tarina ja paikkakunnilla eri käytäntöjä mutta olisi kiva kuulla tietääkö joku?

Laitoin tän saman tekstin jo tohon mitäs nyt osioon mutta luulempa että ehkä tällä puolella saan enemmän vastauksia :)
 
Pari vuotta yritystä kun varasin ajan lääkärille. Lääkäri laitto lähetteen kyssillä, käsin kokeili tuntuuko mitään erikoista, otti papan ja määräs jättään labraan useemman putken verta. Tutkivat kaikki hyppykupasta kilpirauhas arvoihin. Parin kuukauden päästä sit tuli kutsu kyssille. Siellä sit ekalla kerralla ultrattiin ja määrättiin lisää verikokeita.
En tiedä sitten kuinka käytännöt vaihtelee.. Voihan se olla että jossain ekalla kerralla jo ultrataan.
Ite kävin silloin kun oli 3kk oltu "antaa tulla jos on tullakseen" tarkastuttamassa terveystalolla pintapuolisesti että kaikki on ok ja sillon lääkäri ultras.
 

Yhteistyössä