35+ Lapsettomat

Hienoa, kivaa, upeaa; mukavaa lukea vaihteeksi iloisia uutisia Auringokukalta ja Tikrulta!!! Lähetän teille kummallekin kirkkaita kiinnittymissäteitä ja litratolkulla liimaa! Pidetään peukut pystyssä puuduksiin asti:)

Krisille myös tukevasti menestystä huomiseen siirtoon! Toivottavasti alkiot ovat muhineet hyvin maljalla ja ovat mielissään päästessään takaisin "kotiin":)

 
Olin täällä vasta kuukausi sitten miettimässä lapsettomuustutkimuksiin menoa. Aika saatiin yllättävän nopeasti julkiselle puolelle, vaikka raskauttakin on yritetty vain puoli vuotta. Eilen oli siis eka käynti ja kohtelu oli tosi ystävällistä ja hienotunteista. Minulla todettiin ultrassa, ettei kohdussa ja munasarjoissa olisi vikaa, munarakkulakin oli kypsymässä normaalisti. Nyt on vain odotettava tietoa, onko vika miehen siittiöissä vai olisiko minulla jotain munanjohtimissa tai alkion kiinnittymisessä jne. Eniten toivon, ettei selkeää vikaa löydy, jolloin spontaani raskautuminen olisi vielä mahdollista.
 
Heippa ja terveiset eilisestä punktiosta!

Minulla siis todellakin järkyttävä määrä saatiin soluja...35! Ja tänään klinikalta soiteltiin, että noin puolet on lähtenyt jakautumaan. Punktio meni ihan ok ja heti sai lisää lääkettä, kun tuntui kipuja. Ainoastaan luulin pyörtyväni, kun käskettiin nousta toimnepidepöydältä ylös...mutta kyllä se sitten siitä. Lepäilin siellä pari tuntia ja sitten vielä jouduttiin odottelemaan lääkäriä tovi ennenkuin päästiin lähtemään. Kokemus ei ollut mitenkään kauhea, mutta ainoastaan nyt pelottaa hyperin uhka :eek: Ja tietysti se, että miten ne solut siellä jatkavat eloaan. Puolet hedelmöitettiin "tavallisesti" ja puolet mikrohedelmoityksellä (tai miten se kuuluisi sanoa). Eli nyt täällä vain lepäillään ja juodaan. Ja sitten perjantaina katsellaan uskalletaanko siirtää nyt vai laitetaanko pakkaseen.

Hyviä vointeja kaikille ja tsemppiä :) !
 
Hei kaikille!

Kyllä on pinossamme tapahtumia vähän hiljaisemman alkuvuoden jälkeen.

Valtavasti onnen toivotuksia teille kaikille, jotka jo olette kyytiläiset saaneet :heart: :heart: Toivottavasti tarraavat lujasti kiinni ja pysyvät 9 kuukautta.

Banaanilla valtava saalis, oikein hautomakone olet ollut. Toivotavasti ei hyperiä pukkaa ja pääsette jo perjantaina siirtoon. Mietin, voisiko lymfa-hoito auttaa nesteiden poistossa, ehkä ei kun tämä on aika spesifiä nesteen kertymistä... Toivon sinulle parasta :heart:

Minullakin on jo mieli piristynyt lahjamunasoluhoidon epäonnistumisen jälkeen. Kiitos teille lohdutuksen sanoista :)
Päätin, että kokeilemme toisen kerran omilla soluilla ja aamulla jo olin klinikalla ja illalla alkaa Menopurin piikitys. Ehkä edellisen hoidon jarrupiikin teho kesti yliajan, isompia folleja ei ollut näkyvissä ja pääsen hyppäämään sumutteluvaiheen yli - punktiot ja siirrot on sitten viimeistään viikon 17 alussa. Marraskuussa sain kasvatettua viisi munasolua ja niistä saatiin kaksi kohtuulaatuista alkiota, täytyy nyt toivoa edes vastaavaa saalista.

Ehkä tämä on malttamatonta, mutta lääkärinkään mielestä ei välikiertoa tarvita, koska stimulaatiota ei minulle tehty edellisessä hoidossa. Kun ikää on ihan pian 44 ei oikeastaan ole aikaa tuhlattavaksi, kun sitä kääröä syliinsä niin toivoo...

Kaikille iloista mieltä ja kilokaupalla plussatoivotuksia!
Hillevi
 
Banskullahan on ollut ihan hillitön saalis, nyt vaan muistat laittaa oikein paljon nestettä kehiin. Toivottavasti pääsette perjantaina sitten jo siirtoon. Toivotaan, että pikkuiset viihtyvät petrimaljoissa ja jakaantuvat edelleen ahkerasti.

Mitenkäs Snow White, missä mennään?

Kiitos Hillevi tsemppauksesta, tarroja ja liimoja tarvittaisiin nyt oikein kunnolla. Toivotaan, että saadaan plussia vihdoinkin tähän meidänkin pinoon. Kevätkylvöjä on ainakin tehty nyt oikein urakalla.

Oma ),( Ihka ihanat luge-rumba on taas aloitettu. Toivottavasti tällä kertaa ei tule samanlaista zombie-oloa kun viimeksi ;) Vuotoa on edelleen punktion jäljiltä ja kädessä mojova mustelma kanyylikarnevaaleista. Välillä on masussa vielä ikävä olo mutta muuten taas porskutetaan eteenpäin. Tämän kertaisen punktion jälkeen on toipuminen ollut kyllä kivuliaampaa ja muutenkin työläämpää. Itse punktiotapahtuma oli kyllä jälleen ihan vailla kipuja, oli kyllä tosi loistavat mömmöt!! Varsinaiset "päiväkännit" :LOL:
 
Huima saalis Bansku!! Ihan mieletöntä ja että kaikki vielä ihan kelpoja yksilöitä. Vau! Vähän käy kateeksi, kun itse olen parhaimmillaan pystynyt munimaan viitisen munarakkulaa:)

Ihanaa, että Hillevikin on hieman tointunut ja ryhtynyt taas hommiin! Hyvä idea kulkea oikopolkua, jos ja kun jarru on jäänyt vähän laahamaan:) Kyllä nää pitkän kaavan hoidot onkin sitten pitkästyttäviä:/

Oma fiilis on vähän niin ja näin, kun osaan jotenkin odottaa huomiselta ultraukselta ei niin loistavia uutisia. Jotenkin mulla on sellainen tunne, että muhimassa on taas vain ne muutamat follikkelit. No, ei mennä asioiden edelle; katsotaan mitä tuleman pitää.

Tikru; saanko udella henkilökohtaisuuksia? Miksi teille tuoresiirrettiin vain yksi alkio? Oliko se teidän oma toive/päätös vai lääkärin päätös? Minua mietityttää omalla kohdalla mahdollisen kahden munasolun saalis ja niiden kohtalo - laittaako molemmat muhimaan vaiko vaan toinen?
 
Punktion jälkeen sanottiin, että ottavat klinikalta yhteyttä, mikäli siirtoa ei voida tehdä. Mitään soittoa ei kuulunut (onneksi) joten sydän pamppaillen menin keskiviikkona paikalle. Lääkärinä oli se meidän "suosikki" tohtori, niin kuin koko tämän hoitokierron aikana.

Lääkäri vain totesi, miten jakautuminen oli tapahtunut ja sanoi, että yksi siirretään ja toinen pakkaseen. Kysyin siinä, että eikö siirretä kahta, johon vastaus oli vain ei. Jotenkin hämmennyin niin, etten tajunnut kyseenalaistaa asiaa vaan kipusin kiltisti vain toimenpidettä varten pöydälle. Jotenkin olin vain niin helpottunut, että siirto yleensä päästiin tekemään.

Jälkeenpäin harmitti tosi paljon, sillä olimme mieheni kanssa jo etukäteen pohtineet, että mikäli niin onnellisesti olisi, että alkioita olisi useampia, olisimme kumpikin kahden alkion siirtämisen kannalta.

Muutenkin tästä hoitokierrosta jäi vähän kumma olo. Mitään ei selitetty enkä oikein itse osannut kysyä. En tiedä esim. millaisia jakaantuneet alkiot olivat, millaiset olivat verikokeiden tulokset jne. Koen kyllä vaikeaksi olla tämän lääkärin potilaana, kun minkäälaista selostusta tai yhteyttä ei häneen saa. Kaikki menee kliinisen nopeasti ja kätilö saa sanoa, että se oli siinä, voi poistua. Lääkäri keskittyy jo täysillä sanelemiseen tai paperien täyttöön. :(
 
Näin vähän arvelinkin, että takana on lääkärin päätös. Minun mielestä aika uhkarohkeaa laittaa se toinen pakkaseen, kun sen selviämisestä sulatuksesta ei voi olla varma. Kahden alkion siirtämisen puolesta puhuu myös se, että sinullakin ikää on jo ihan riittävästi näihin hoitoihin ja kahden alkion siirrolla voidaan parantaa mahdollisuuksia raskautumiseen. Voihan tietysti olla, että klinikalla on meneillään "riskiraskauksien välttämiskampanja" ja politiikaksi on päätetty vain yhden alkion siirrot. Kai ne lääkärit tietävät, mitä tekevät:)

Jännä kuitenkin, että hoitokäytännöt vaihtelevat noin paljon lääkärin mukaan (no ehkä siinä pariskunnan historiaakin vähän tutkiskellaan). Me ollaan niinä kahtena edellisenä siirtokertana sovittu lääkärin kanssa jo etukäteen siirrettävien alkioiden määrä. Sen takia olen tänään hautonut aihetta mielessäni huomista vastaanottokäyntiä varten. Tiedä taas, kuka siellä on vastassa:/ Kiva, että sinä olet saanut olla lempparilääkärimme hoivissa!

Tuosta potilaan informoinnista olen kanssasi samaa mieltä. Minunkin on pitänyt aina osata itse kysyä asiat, jotka ovat minua kiinnostaneet. Tuokin välietapin verikokeen tulos ilmoitetaan yleensä vain sanoilla: "jatka samalla annoksella". Minä olen näinä muutamana viime kertana osannut jo kysyä, paljonko se on arvo oli. No, en tiedä teenkö sillä tiedolla mitään... Samalla annoksella kuitenkin jatkettiin. Kommunkointi ei tosiaan ole kaikkien julkisen puolen lääkäreiden paras ominaisuus:) Koetetaan kestää ja yritetään lisääntyä!

Tsemppiä meille kaikille!!!
 
Perjantaita ladyt,

Onpa ikävä lääkäri teillä, suorastaan epäeettistä tuollainen ettei selitetä/perustella mitään ratkaisuja. No, ei täysin päinvastainenkaan ole hyvä. Minun lääkärini (yksityisellä aina sama) antaa itse päättää eikä halua hirveästi painostaa mihinkään suuntaan. Olen yleensä pyytänyt häntä kertomaan asiantuntijana mielipiteensä. Keskustelun johtopäätöksenä meillä siirrettiin kaksi alkiota - enempää ei ollutkaan käyttökelpoisia. Lääkäri ei ollut kovin huolissaan edes kaksosraskaudesta, olen pitkänhuiskea ja hyväkuntoinen.

Minä sain Pietarin hoitoa varten hoitokertomukseni täkäläiseltä klinikalta. Siellä oli jotain mielenkiiintoista tietoa, mitä ei ollut vastaanotolla kerrottu mm. siirtotapahtumasta. Kannattaa pyytää tällainen, "potilaalla" on oikeus nähdä häntä koskevat tiedot.

Toivottavasti Snow White muniksia näkyisi ultrassa kohtuullinen määrä tänään :heart:
Tikrulle plussatuulia ja Banskulle myös, jos tekin siirtoon tänään olette päässeet, toivottavasti hyperin oireet alkavat vähentyä pian :heart: :heart:

Mites Krisin kuulumiset? Plussatuulia sinnekin! :whistle:

Minä aloitin eilen pistoslääkkeen ja ihan ok sujui.

Iloista mieltä ja onnistumisia meille kaikille!
Hillevi
 
Terveiset ultrasta! Ihan sama tulos kuin viime kerralla eli 2 isoa ja 2 pientä follikkelia. Niinhän minä juuri arvelinkin:-( Viimeksi satsi oli vasemmassa munasarjassa ja tällä kertaa oikeassa. Tämä minulle uusi lääkäri katseli tulosta ja sanoi, että hän suosittelee inseminaatiota, koska isoja folleja on vain kaksi. Minä lausahdin heti oitis, etten ole samaa mieltä hänen kanssaan, koska meillä on häikkää myös miehen simpoissa. Onneksi hän "katui" sanomisiaan välittömästi ja määräsi punktion maanantaiksi. Vaihdoimme myös muutaman sanasen siirrettävien alkioiden määrästä (jos nyt sinne asti päästäänkään). Sovimme katsovamme tilanteen (määrä & laatu) siirtopäivän aamuna ja teemme lopullisen päätöksen silloin.
 
Terveiset siirrosta! Tänään siis siirrettiin yksi 4-soluine kaunis (biologin mukaan) alkio. Pakkaseen meille laitettiin 12 alkiota kahden hengen putkiloihin (tai mitä lie ovatkaan). Meillä hedelmöitettiin puolet saaduista 35:sta ivf:llä ja puolet icsi:llä ja onneksi niin, koska vain icsi:llä hedelmöitetyt lähtivät jakautumaan. Lääkäri heti silloin punktion jälkeen totesi, että ei siirretä kuin yksi hyperin uhkan takia ja taitaapi muutenkin olla klinikan periaate. Kahden viikon jälkeen sitten näkee mitä tuleman pitää.

Hilleville tsemppiä pistelyihin!

Tikrulle rauhallista piinailua!

Snow Whitelle onnea tulevaan punktioon!
 
Tervehdys kaikille, kiitos vaan kysymästä Hillevi, siirto meni ihan hyvin paitsi, että tuli aika rankka pettymys. Munasoluja oli 10 ja 6 alkiota oli hedelmöittynyt, mutta niistä 4 hyytyi heti alkumatkalla, joten siirrettäväksi jäi 2. Nämä molemmat siirrettiin juuri siitä syystä, että no, olimme aiemmin näin suunnitelleet, mutta myös siksi, että tämä yksi olisi pakastuksessa ja sitten sulatettaessa saattanut hyytyä, joten lääkäri oli myös sitä mieltä, että ei rohjeta pakastaa sitä.. Eli kaksi on nyt sitten kyytiläistä ja pakkanen tyhjä :ashamed: . Harmittaa niin älyttömästi, että tästä hoitokerrasta ei jäänyt sitten mitään pakkaseen, että kaikki on tämän yhden kortin varassa.

Mä olen aina heti kysellyt lääkäriltä syitä, miksi toimitaan mitenkin esim. lääkkeiden muutokset tms.. Kannattaa vaan reippaana kysyä, nytkin ennen tätä siirtoa koputin vielä jälkeenpäin kun olin jo ensin lähtenyt pois huoneesta, niin koputin vielä ja sanoin lääkärille, että siirretään kaksi alkiota,.. siis ennen kun luulin vielä, että olisi paljon mitä siirtää.. :whistle:

Nyt vaan mietityttää, että mikäs meni pieleen, kun noin kova hävikki oli noissa alkioissa. Olen kyllä itse sitä mieltä, että se oli toi miehen näytteen laatu :$ kun siitä mainitsin hänelle, niin hänhän suuttui ja sanoi, ettei lääkärikään sitä tiennyt! Mutta, ensiksikin se oli mielestäni aika vanhaa tavaraa.. sehän sais olla 3-4pv, mutta olemme molemmat olleet kipeinä pari vkoa. Ja toisekseen sitä oli niiin vähän, etten uskonut siitä edes tulevan mitään!! |O Nyt on kaksi hoitoa takana ja itsellekin tullut mieleen, että kohta heitän hanskat tiskiin! Kun itse saa tässä kuukausi tolkulla olla hormoonihöyryissä ja mies ei viiitti sitten osaansa kunnolla yrittää!! |O
 
Kris hei,

Hienoa kuitenkin, että saitte kaksi alkiota kyytiin. Vielä huonomminkin olis voinut olla (laiha lohdutus, tiedän). Meilläkin kaksi ainokaista kohtuuhyvää alkiota siirrettiin joulukuussa, viiden munasolun saaliista. Alkioiden laatuun varmasti vaikuttaa molemmat sukusolut. Jos miehesi oli ollut kuumeessa se on voinut vaikutta laatuun. Kyselin eilen lääkäriltäni todella tarkkaan, kannattaako omilla vielä kokeilla ja mistä mikäkin voi johtua ja kyllä se vaan niin on, että ikämme vaikuttaa joka kohdassa. Mutta toisaalta hän sanoi, että jos viisi munasolua saadaan kypsäksi, kannattaa yrittää useamman kerran. Ja icsi:n (mikroinjektio) riittää yksi kunnon siittiö/munasolu.

Minunkin mieheni tarvitsee ihan oman rauhan ja jotain pornoleffaa alle, että saa sen näytteen purkkiin - varmaan tosi hauskaa aamukuudelta... Suorituspaineet on aika kovat miehilläkin tässä asiassa, vaikka vaihtaisin kyllä osia ihan heti jos voisin...

Toivotaan nyt oikein kovasti, että teillä tärppäisi! Tsemppiä ja positiivisia tuulia :heart: :heart:

Aurinkoista piinaviikonloppua teille ketkä nyt piinapäiviä vietätte!
Hillevi
 
Hali Krisille; voin vain kuvitella tunteesi, kun lupaavasta sadosta vain kaksi jäi siirrettäväksi. Ikävä juttu, mutta kaikkeen saa näissä hommissa varautua:-( No, onneksi saitte kyytiin kaksi terhakkaa vauvanalkua! Toivotaan, että kumpikin tarraisi lujasti kiinni ja pääsisitte nauttimaan vauva-arjesta oikein tuplasti:)

Banaanille aplodit mallikelpoisesta suorituksesta!!! Tuolle tasolle minäkin olisin halunnut tällä "lisääntymisurallani" päästä, mutta toisin kävi. Turhauttavaa piikitellä aina muutaman hassun solun vuoksi...

Minäkin olen monesti mietiskellyt tuota alkioiden käyttäytymistä. Se taitaa olla sen tason salatiedettä, etteivät spesialistitkaan osaa kaikkiin kysymyksiin vastata. Meille siirrettin aikoinaan sen yhden kerran kaksi top-luokan alkiota ja lääkärin mielestä ne olivat molemmat aivan yhtä mallikelpoisia. Toinen näistä jatkoi matkaa ja toinen hyytyi jossain vaiheessa. Jokin eroavaisuus niissä sittenkin oli vaikka päällisin puolin samanlaisilta näyttivät.

Rauhaisaa viikonloppua kaikille piinailijoille ja piikittelijöille!
 
Oikein hyvää alkanutta viikonloppua kaikille pinolaisille!

Täällä on nautittu "pakollinen" punkkulasillinen viikonlopun alun kunniaksi ja muutenkin otettu rennosti. Huomenna lähdemme pienelle viikonloppureissulle mieheni synttäripäivän kunniaksi. Mukavaa ottaa pieni aikalisä kaikesta ja viettää aikaa ihan kaksin. Naapurista saatiin vielä kissojen hoitajakin, joten karvaiset kaverimmekin selviävät vallan hienosti yön yli kestävästä reissustamme.

Olen kerännyt tässä haarniskaa seuraavaa mahdollista hoitokierrosta varten. Varsinkin Snow Whiteltä kaipailen apuja strategisia kysymyksiä varten. Nyt on ollut sellainen olo, että näissä kahdessa hoitokierrossa meidän on ihan ulkoistettu näistä asioista. Kun kaikki on ollut uutta ja ihmeellistä on ollut vain hämillään ja helposti vietävissä. Jatkossa haluan olla kyllä valveentuneempi ja vaikuttaa itse (mikäli mahdollista) hoitojen kulkuun.

Nyt esimerkiksi harmittaa tosissaan tosi kirveltävästi se, ettei useamman alkion siirtomahdollisuudesta puhutta halaistuakaan sanaan ja että nöyrästi vain taivuin lääkärin sanaan. Sulatuksessa on todellakin iso riskit ja olisihan se todennäköisyys onnistua ollut kahdella alkiolla paljon, paljon parempi, jos ei kuitenkaan erinomainen. Himpura! :ashamed:

No jälki käteen näitä on turha enää harmitella, tapahtunut mikä tapahtunut, mutta ensikerralla sitten taas fiksumpana. Kiitos ystävät hyvät kun tarjotte tukea ja neuvoja! Ilman niitä olisi ihmisrukka aivan pihalla.

Nyt toivottelen kauniita unia, kissat odottelevat jo nukkumaan.
 
Aurinkoista lauantaiaamua kaikille!
Lueskelin nyt vasta aiempia eilisiä kirjoituksia. Eilen olin niiin huonona, ettei näkynyt kun oma napa. :ashamed: Anteeksi vaan kaikille. Banaani71 sullahan on aivan hillitön toi saalis!! Miten pystyit moisen määrän kanssa liikkumaan?? Mulla oli vaikeuksia nytkin, vaikka rakkuloita oli 16 ja edllishoidossa jotai 25..
Kuule Tikru70, , kyllähän ne lääkärit "ulkoistaa" tätä hoitoa ja kaikkea muutakin hoitoa, jos vaan kuuntelee kiltisti vierestä. Itse olen ottanut ihan tietoisesti sellaisen asenteen, että meikäläistä tässä hoidetaan ja heti kerron miltä millonkin tuntuu, olotilat ja toivomukset jne. Tämän olen valitettavasti oppinut jo kantapään kautta ihan perusterveydenhuollon kautta ja myös erikoissairaanhoidon puolellakin valitettavasti..

Myöskin kyselen kovasti nyt hoitojen aikana perusteita lääkkeen vaihdoksille ja muuutenkin lääkärin aikomuksille. Kyllä häneltä aina on löytynyt aikaa perustella aikeensa ja selittää jopa piirroksin alkioiden ja rakkuloiden käyttäytymistä. Ja se on jotenkin tehnyt minuun tosi luottavaisen vaikutuksen. Vaikei plussaa nyt vielä ole kuulunutkaan. Mutta hänen vastaanotollleen on tosi mukava ja turvallinen aina mennä. Hän on myös myöntänyt, että on vielä paljon avoimia ja sellaisia asioita, mitä ei tässä lapsettomuuden hoidossa tiedetä. Kuten esim. se, että miten ne alkiot saisi tonne kiinnittymään, ja mitä ainetta se alkio siellä kohdussa välittää, että se sitten kiinnittyy jne..

Nyt on jo tosiaan vähän parempi mieli, onhan tässä vielä ainakin nämä kaksi kyytiläistä! Ja jos ei nyt tärppää, niin eiköhän sitä hoitoja sitten vaan jatketa..

Mietityttää vaan, mistä johtui tämä hävikki, kun kumminkin ne solut oli lääkärin mielestä niin korkealaatuisia yksilöitä, kun nyt tällä lääkityksellä oli saatu vähän "pehmeämpi" lopputulos.. Toisaalta jos olis ollut enempi rakkuloita ja soluja, niin olis voinut jotain jäädä pakkaseenkin..
Nyt mä kyllä lopetan tän jaarittelun!! Mies just sanoi aamukahvipöydässä, et miksi sä aina olet niin pessimistinen ja menet asioiden edelle?? NO vastasin, että siks, että ennakoin tilanteita mitä saattaa tuleman, ettei sitten tipahda niin korkealta..

Mukavaa ja aurinkoista viikonvaihdetta!! :heart:
 
Heipä hei ja lauantaita kaikille :wave: Täällähän on ollut oikein vilkasta keskustelua eilen illalla, hyvä niin.

Kris Minulla viimeisessä ultrassa ennustettiin yli 20 rakkulaa tulevaksi, mutta yllätys tai järkytys oli oikeastaan parempi sana kun niitä olikin vielä enemmän. Minulle itselleni on hoitojen alusta asti ollut jotenkin ajatuksissa, että kestän kyllä hetkellisen kivun, mutta hyperi pelotti... Tämä on ollut jotenkin henkisesti piinaavaa pelätä pahinta ja toivoa parasta. Toki on hienoa, että nyt pakkasessa on hyvä saalis. Ja ihme ja kumma minulla ei olut ennen punktiota mitenkään erityisen vaivainen olo, ajattelinkin etten ole ihan normaali kun varmaan olisi pitänyt vyöryä eteenpäin... No, parempi tietty näin. Hyvä, että sinulla jo parempi mieli ja kyllähän me 35 nyt ne plussat kaikki otetaan kevään kunniaksi :heart:


Tikrullr tesmppiä punktioon ja SnowWhitelle piinailuun! Plussatuulia kaikille :whistle:
 
Onnea ja stemppiä banskulle..saaliisi oli kyllä todella iso,kävin itse ultrassa ke ja kerrottiin että 12-15 on ja pieniä epäselviä,aloitin "jarrutus"piikin 2 päivää sitten,ens kertalainen kun olen kyselin että onko hyvä vai huono määrä,kuulemma ihan hyvä;)punktio tulevana keskiviikkona,jännittää mutta avoin mielin!olo ollut aikas..väsy ja turvonnut(mahasta)piikitykset eivät olleet niin kauheita kuin pelkäsin.onko kukaan jola edessä ensimmäinen punktio?
 
Hei vaan kaikille !
Täällähän on monta menossa punktioon tai käynyt jo ! Pidän teille peukkuja, että tästä aikuisten naisten ketjusta mahdollisimman moni plussaisi !
:heart:
Oma nama: Ootellan menkkoja saapuvaksi, että päästäisin pakaste alkion siiroon. Tällä kertaa tehdään lääkkeelliseen kiertoon, ovuloin kyllä itse mutta ajoitus on ollut huono. Kun viikonloppuna noita siirtoja ei tehdä. Pakkasessa on jäljellä vielä 4 alkiota.
Sitten pohditaan lähdetäänkö vielä hoito rumbaan mukaan vai olisiko se tässä. Me ollaan oltu hoidossa 3-vuotta. Fertinovalla 1 icsi/ivf ja passit päälle, sitten siirryttiin naistenklinikalle ja pääästiin maksusitoumus asiakkaiksi väestöliittoon. Siellä tehty 2 ivf. nyt viimeisen passit menosa. Ikää on kuitenkin jo 38v. mies vähän nuorempi.
T. Maariaa
:hug:
 
Meillä on viikonloppu sujunut juhliessa isäni sekä kummipoikamme syntymäpäivää. Tänään loppuu juhlinta ja totinen toimi alkaa huomenna aamulla. Mieli on jo valmiiksi matalalla ja odotukset tästä operaatiosta ovat olemattomat. No, viedään nyt projekti kuitenkin loppuun, kun "leikkiin" ryhdytty. Täytyy vain lohduttautua ajatuksella, ettei siihen onnistumiseen tarvita kuin se yksi elinvoimainen kaveri:)

Olen, Tikru, hyvin pahoillani, jos olen aiheuttanut sinulle sanomisillani ikävät fiilikset :ashamed: Tarkoitukseni ei ollut latistaan fiiliksiäsi vaan lähinnä minua ihmetytti lääkärisi ratkaisu tuossa teidän tilanteessa varsinkin kun tiedetään tietyt faktat.

Tuolla julkisella puolella hoidossa olevana minullakin on jollain tavalla kovin ulkopuolinen olo, koska hoidot rullaavat yleensä saman kaavan mukaan vaikka ehkä joku toinen metodi olisi ehkä se parempi vaihtoehto ja hoitava lääkäri saattaa vaihtua joka käyntikerralla. Samoin se nöyryys, jolla julkisella hoidossa olevat yleensä asiaan joutuvat suhtautumaan, lisää mielestäni sitä, ettei lääkärin juttuja oikein uskalla kyseenalaistaa. "Tervemenoa yksityiselle jos ei kelpaa" -toivotus saattaa tulla milloin vain:-(

Näissä hommissa jokainen meistä on alussa noviisi eikä välttämättä osaa kyseenalaistaa mitään mitä lääkäri suuressa viisaudessaan sanoo tai päättää. Tieto ja taito kasvavat matkan varrella ja varsinkin siloin, kun matkalle osuu epäonnistumisia tai muita kinkkisiä tilanteita. Nämä palstat ovat mielestäni mitä mainioin lähde imeä itseensä "lisääntymistietoutta". Toki keskustelut hoitavan lääkärin kanssa antavat paljon arvokasta tietoa.

Tikrulle antaisin ehkä sellaisen vinkin, että mahdollisilla tulevilla kierroksilla kannattaisi varmaankin kokeilla lääkkeen vaihtoa (Menopur). Teillä rakkuloita saadaa ihan kohtuullisesti, mutta lopputulos on kuitenkin vain kaksi tai yksi elinvoimaista yksilöä. Kannattaa varmaankin kokeilla tai ainakin kysäistä lääkärin mielipidettä aiheesta. No, ei mennä nyt asioiden edelle, koska teillehän se vauva jo laitettu mahaan kasvamaan:)

Meillä totuus taas on se, että nämä "vanhat ja väsyneet" munasarjani eivät jaksa enää hurjasta ruoskimisesta huolimatta tuottaa munasoluja kuin tuon vakiomäärän (2+2). Oma uskomukseni on, että tuo pitkään kaavaan sisältyvä munasarjojen toiminnan totaalinen sammuttaminen ei sovi tällaiselle "jo laiskistuneet" munasarjat omaavalle liki 4-kymppiselle. Julkisella puolellahan ei näitä kevyempiä (lyhyitä) hoitoja tehdä, joten matkamme käy seuraavaksi todennäköisesti yksityille puolelle. Julkinen sektori heivannee meidät muutenkin ulos tämän 3. hoitokierroksen jälkeen.

Tsemppiä kaikille uuden viikon käynnistyessä! Pidetään lippu korkella ja napsitaan plussia!
 
Terveiset mukavalta viikonloppureissultamme, oli kiva päästä vähän muihin maisemiin ja uskokaa tai älkää unohtaa jopa hetkeksi ihan täysin nämä hoitojutut. Kotiin tultua, piti toki heti rynnätä lukemaan mitä tänne kuuluu ja nyt saunan ja tv-illan päätteeksi kirjata omatkin kuulumiset.

Snow White et suinkaan ole saanut aikaan ikäviä fiiliksiä päinvastoin! Olen kiitollisena ottanut vastaan kaikkia tietoja ja neuvoja. Koska nämä hoidot ovat meille olleet sangen uusi juttu, enkä ole päässyt niistä juttelemaan kenenkään kanssa on ollut tosi huojentavaa, kun voi täältä saada apua ja vinkkejä. Itsekin olen ajatellut, että mikäli hoitoja tästä nyt vielä jatketaan niin kysyn mielipidettä Menopurista lääkäriltä, kuka se nyt sitten taas mahtaakaan olla. ;)

Minkäänlaisia tuntemuksia kiinnittymisestä ei ole ollut ja muutenkin on ollut "oireettomampi" olo kun viime hoitokierrossa. Ei edes Luget ole vetänyt zombieksi. Luulenpa, että pikkuinen ei ole löytänyt otollista tarttumiskohtaa. Kummallista kyllä olo on rento ja hyvä kaikesta huolimatta, taisi tuo viikonloppureissu tulla tarpeeseen!

Snow Whitelle paljon tsemppiä punktioon! Ja kaikille oikein hyvää alkavaa viikkoa. Pitkää pinnaa piinailijoille ja plussa tuulia, voimakkaita sellaisia meille kaikille!
 
Täällähän kyseltiin, että montako munasolua on saatu saaliiksi. Meillähän kävi niin, että vain vasen munasarja heräsi kasvatteluun. Saaliina viikko sitten punktiossa kuusi munasolua, joista viisi kypsää. Ne viisi hedelmöitettiin mikroinjektiolla. Keskiviikkona kaikki olivat vielä pelissä, mutta yksi oli jo niin huono, että roskiin meni. Kaksi siirrettiin ja yksi pakkaseen. Eli ei aina se suuri määrä :)

Turvotus muuten lähti viime viikolla nopsaan pois, join muutaman päivän oikein reilusti. Nyt olen taas lähes normaali painossani. Vasen munis muistuttaa edelleen vartalonkiertäessä tai kävellessä lujempaa. Pitää ottaa ihan tosissaan se, että pari viikkoa eläisi varovaisemmin. Mulla endo ilmoittelee ikävästi olostaan, se on riehaantunut hormoneista. Istuminen tekee edelleen häijyä.

Mutta mitä pienistä. Toistaiseksi olen vahvasti raskaana :D Me olemme kyllä mieheni kanssa ottaneet tästä kaikki irti. En koe vielä millään tavalla "piinailevani", päin vastoin tämä on ihanan toiveikasta aikaa. Lauantaina olin aikamoisissa "menkkakivuissa". Toivon, että siellä pikkuruiset kävivät vuokraneuvotteluja ja pääsivät lopulta sopuun, kenties myös sopuun huonejaosta? Jännittyneinä odotetaan...

 

Yhteistyössä