Mitä vastasyntynyt tarvitsee? -lista

Mä en hommaa mitään. Tai siis, tuleehan sitä väkisin Kelan laatikko, varmasti tuttavilta lahjoituksia ja työkavereilta jotain. Mutta mahdollisimman vähällä mahdollisimman pitkään! Itselleni varaan varmasti särkylääkkeitä, vähän rasvaa ja vauvalle vararuokaa mutta siinäpä ne pitkälti sitten onkin. Jos jollekki tulee tarvetta ni kattelee sitten, ja sittenkin kirppareita hyödyntäen. Autoon joutunee turvaistuimen laittamaan, mutta luulenpa senkin tulevan sieltä mihin meitä kylään toivotaan. Katsotaan sitten ensi kesänä miten on käynyt :D
 
Jäi käyttämättä:
talkki, sinkkivoide, bebanthen sun muut. Kylpyveteen laitettiin Acon perusrasvaa kun sillä rasvattiin myös ihosta kuivia kohtia. Vasta nyt (3kk ikäisenä) laitettiin kylpyveteen ihan kylpyöljyä.

Olisin tarvinnut: oikeasti pieniä vaatteita, ehkä jotain kokoa 45. Äitiyspakkauksessa oli tasan kaksi sopivan kokoista pientä bodya. Vieraat toivat vaatteita koossa 62-110 cm.

Ainakaan meidän vauva ei tarvitse 10 eri bodya ja 10 eri housua. Pyykkikone laulaa muutenkin useamman kerran viikossa, käytännössä meillä on kierrossa ne tietyt (äidin mielestä) kivat vaatteet.

Sitten myös esim. imetyspaitoja voi ostaa etukäteen ainakin pari, että kehtaa ihmisten ilmoille lähteä. Imetysliivit kannattaa ostaa vasta pari viikkoa synnytyksen jälkeen, niin saa oikean kokoiset. Silloin kun maito nousee, niin Dolly Partonkin voi jäädä rintamuksineen toiseksi. Maidontuotanto kuitenkin tasaantuu aika nopeasti.
 

Yhteistyössä