Mitä maitoa lapselle?

  • Viestiketjun aloittaja "NiinaP"
  • Ensimmäinen viesti
Hyvä NiinaP,

Kiitokset tärkeästä kysymyksestäsi.

Lapsen varhaisvuosien ruokavalinnoilla nimittäin on vaikutusta, sillä ensimmäiset 1000 päivää raskauden alusta ovat merkittävimmät lapsen tulevalle terveydelle. Näiden 1000 päivän aikana lapsen kasvu ja kehitys on kiivasta ja myös ravitsemukselliset tarpeet erilaiset. Toisia ravintoaineita leikki-ikäinen lapsi tarvitsee selvästi enemmän ja toisia selvästi vähemmän kuin muut perheenjäsenet.

Suomalaisen leikki-ikäisen ruokavaliossa on paljon hyvää, mutta myös parannettavaa. Lisää tarvittaisiin pehmeää kasvirasvaa, D-vitamiinia ja rautaa, kun taas proteiinia ja ruokasuolassakin olevaa natriumia saadaan suosituksiin verrattuna osin runsaasti.

Koska maitoa suositellaan käytettäväksi päivittäin, sen valinnalla voidaan helposti vaikuttaa lapsen ruokavalion laatuun. Maitoa ja maitovalmisteita olisi hyvä sisällyttää lapsen päivän ruokailuihin yhteensä 5-6 desilitraa, vähärasvaisia ja rasvattomia maitovalmisteita suosien.

Ruokakaupan maitovalikoima on tänä päivänä erittäin monipuolinen. Myös lastenruokahyllystä löytyy leikki-ikäisille omia maitojuomia päivittäiseen käyttöön siirryttäessä äidinmaidosta tai äidinmaidonkorvikkeesta hiljalleen tavallisten maitovalmisteiden käyttöön.

Esimerkiksi Muksun Maitojuoma PLUS on valmistettu rasvattomasta maidosta, mutta sen koostumuksessa on ainutlaatuisella tavalla huomioitu leikki-ikäisen, 1-3-vuotiaan lapsen ravitsemustarpeet. Huomiota on kiinnitetty mm. parempaan rasvan laatuun, proteiinin ja natriumin sopivaan määrään sekä tarpeellisten vitamiinien ja kivennäisaineiden saantiin.

Myös Muksu Soijajuoma soveltuu lapsen päivittäiseksi juomaksi yhden vuoden iästä alkaen, jos lapselle ei haluta tarjota lehmänmaitoa. Myös siihen on lisätty monipuolisesti juuri leikki-ikäisen lapsen tarvitsemia vitamiineja- ja kivennäisaineita.

Lue lisää Muksun Maitojuomasta Maitojuoma PLUS - Nutricia Muksu ja Muksu Soijajuomasta Soijajuoma - Nutricia Muksu

Kesäisin terveisin

Sinikka Saikkonen
 

Yhteistyössä