Tapaamiset vs imetys

Onko yhden yön poissaolo 1v 2kk lapselle ja imetykselle haitallista? Lapsi imee pari kertaa päivässä lähinnä makupaloja, muuten syö jo normaalia ruokaa ja juo rasvatonta maitoa. Loppuuko maidon tulo tai lapsen halu imeä yhteen yöhön per kk ja silloin noin 18 h erossa oloon äidistä?

Äiti ei suostu puhumaan tapaamisista yön yli vedoten imetykseen. Hänen ehdotus on 6h joka sunnuntai, josta yhteisesä ajasta lapsen kanssa 2,5 h menisi autossa istumiseen. Lisäksi vielä pitäisi pitää lapsi paluumatkalla hereillä, ettei mene iltarytmi sekaisin.
 
Imetys tuskin vaarantuu tuon pituisesta erosta. Maito ei lopu ainakaan, se on fakta. Imetysväli voi olla parikin vrk eikä maitomäärä vielä muutu. Moni on töissä päivisin ja imettää silti menestyksellä vaikka useamman vuoden vaikka imetyksiä olisi vain yksi. Yleensä tissi on kahta tärkeämpi kun äiti palaa :)
Tärkeää on toki pumpata maito reissussa ainakin kertaalleen pois ettei pingotu pahasti. Se, voiko äiti olla poissa henkisesti voikin olla toisille kovinkin vaikea paikka ; ). Lapsi kyllä pärjää tutussa ja turvallisessa hoidossa.
Lisää faktaa löytyy esim imetystukisivuilta :)
 

Yhteistyössä