2v:n raivokohtaukset

meidän poika reagoi kieltoihin ja turhautumiseen tosi pelottavalla tavalla, saamalla kamalia raivareita. Silloin ensin poika heittää kaiken irti saamansa niin kovaa ja kauas kuin pystyy, ja sen jälkeen heittäytyy suorilta jaloilta selälleen lattialle ja hakkaa päätään lattiaan. osaan jo ennakoida tilanteet ja syöksyn estämään suurempia vahinkoja, mutta kun olen kokeillut olla menemättä väliin niin hirvittää oikein...

lapsi ei ollenkaan välitä varmasti kovasta kivusta, vaan huutaa ja paiskoo itseään. Tätä on jatkunut jo kauan, vuoden on jo nukkunut pehmytlaitaisessa matkasängyssä, koska öisin ja nukkumaanmennenssä tekee samaa sängyssä. rattaissa ollessa kun saa raivarin niin oikein ottaa vauhtia ja hakkaa takaraivoa selkänojan reunaan, tai jos ollaan sisällä vielä ja rattaat seinän vieressä niin silloin päätä hakataan kiviseinään.

yritän ehtiä väliin aina kun mahdollista, mutta usein lapsi raivostuu kesken ihan rauhallisen leikkihetken aivan yllättäen enkä ehdi esim.keittiöstä väliin. Ja nämä raivarit toistuu joka kerta kun jostain kielletään. alan olla aika neuvoton, osaako joku kertoa miten tämän saisi loppumaan?
 
Salama McQueen
Uhmaikä ihanainen...Meillä samanlaista. Voimakas tahto ja kiellot---lopputulos kuvailemasi kaltainen.

Kyllä se siitä ohi menee, aikanaan...Koitetaan estellä vaan pahimmat kolhut. :whistle:

Meillä väheni hieman, kun aloin järjestelmällisesti "vähentämään" kieltämistä eli koitan ohjata pahanteosta johonkin toiseen hommaan. Eli sanon vaan neutraalisti "ei" ja ehdotan jotain kivan tekemistä tai katsomista yhdessä.

Ja sitten sitä paljon mainostettua uhkailuakin on hieman harjoitettu, se on tepsinytkin hätätilanteissa...Eli kysyä, lopetatko tuon tekemisen vai menetkö jäähylle. :ashamed: Ja tepsii. Toistaiseksi...


Poika 2 v 2 kk.
 

Yhteistyössä