Joo, totta, agar agaria voi käyttää ... jos sattuu olemaan.
Tässä resepti noin vihjeeks, ehkä oot tämän nähnytkin:
Mansikkalimettitorttu
Pohja:
150-180g kaurakeksejä (Kantola)
70g keijua
Täyte:
400g Benevivan maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl vettä
2 limettiä
1/2- 3/4 dl hedelmäsokeria
10g agar agar hiutaleita
2dl kauravaniljakastiketta
1/2l mansikoita
Ohje:
Murenna keksit ja sulata keiju. Sekoita ne ja painele pohjaksi leivinpaperilla vuo-
rattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin tai
pakkaseen.
Pese limetit ja raasta kuori. Laita raaste ja juusto kulhoon. Puserra limetin mehu
kattilaan lisää 1/2 dl vettä ja kuumenna. Lisää kattilaan agar agar hiutaleet ja kie-
hauta varovasti kunnes hiutaleet liukenee, nosta sitten pois liedeltä.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää se juuston sekä raasteen sekaan. Yhdistä
varovasti sekoittaen juusto,vaniljakastike- ja raasteseos agar agar nesteen jouk-
koon. Lisää lopuksi sokeri.
Levitä seos jähmettyneelle pohjalle ja laita kylmään ainakin 30-60min. Ota kyl-
mästä hetki ennen tarjoilua, koristele mansikoilla ja limettillä.