mitä vois laittaa liivatteen tilalle?(Vegaani)

Nyt kummittelee kaksi päässä... hillosokeri ja hyytelösokeri... Kai se on noista toi hyytelösokeri, jota voi liivatteen tapaan käyttää :D Me on laitettu sitä joskus täytekakun päälle, kun on laitettu mm. persikkaa tai mansikkaa koristeeksi, niin sen päälle sitten kaadettu se. Siinä paketissa muistaakseni on ohjeet, miten sitä käytetään kakkujen päälle.
 
Hyytelösokeri ei tykkää maidosta.... Ei kannata laittaa juustokakkuun.
Ilmankin voi "tavallaan" tehdä mutta se on syötävä HETI tai se leviää...
Tee sellainen uunissa paistettu juustokakku, se on ainkin yhtä hyvää!!
 
Joo, totta, agar agaria voi käyttää ... jos sattuu olemaan.
Tässä resepti noin vihjeeks, ehkä oot tämän nähnytkin:

Mansikkalimettitorttu

Pohja:

150-180g kaurakeksejä (Kantola)
70g keijua

Täyte:

400g Benevivan maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl vettä
2 limettiä
1/2- 3/4 dl hedelmäsokeria
10g agar agar hiutaleita
2dl kauravaniljakastiketta
1/2l mansikoita

Ohje:

Murenna keksit ja sulata keiju. Sekoita ne ja painele pohjaksi leivinpaperilla vuo-
rattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Laita pohja jähmettymään jääkaappiin tai
pakkaseen.
Pese limetit ja raasta kuori. Laita raaste ja juusto kulhoon. Puserra limetin mehu
kattilaan lisää 1/2 dl vettä ja kuumenna. Lisää kattilaan agar agar hiutaleet ja kie-
hauta varovasti kunnes hiutaleet liukenee, nosta sitten pois liedeltä.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää se juuston sekä raasteen sekaan. Yhdistä
varovasti sekoittaen juusto,vaniljakastike- ja raasteseos agar agar nesteen jouk-
koon. Lisää lopuksi sokeri.
Levitä seos jähmettyneelle pohjalle ja laita kylmään ainakin 30-60min. Ota kyl-
mästä hetki ennen tarjoilua, koristele mansikoilla ja limettillä.
 

Yhteistyössä