Kinuskikastike?

  • Viestiketjun aloittaja naturally
  • Ensimmäinen viesti
naturally
Eli miten tehdään?

Yritin: keitin 2dl kevytkermaa ja 1dl siirappia noin 5min. Lopputulos oli vähän ryynimäinen ja saisi olla vähän paksumpaakin. Mikä meni pieleen?
 
Tämä harmaana
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.06.2005 klo 18:52 kangasajuruoho kirjoitti:
Käytä kunnon kermaa, ja fariinisokeria...lopuksi lisää nokare voita ja vaniljasokeria...

Anteeksi tyhmä kysymys, siis kuohukermaako vai kahvi-? Kauanko keitän?
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.06.2005 klo 19:52 Tämä harmaana kirjoitti:
\
Alkuperäinen kirjoittaja 30.06.2005 klo 18:52 kangasajuruoho kirjoitti:
Käytä kunnon kermaa, ja fariinisokeria...lopuksi lisää nokare voita ja vaniljasokeria...

Anteeksi tyhmä kysymys, siis kuohukermaako vai kahvi-? Kauanko keitän?
Kuohukermaa, kahvikerma ei kestä kunnolla kuumennusta :whistle:
 
lisäys
2 dl kuohukermaa
1dl sokeria
1dl fariinisokeria

keitä noin 15 min, jos haluat paksumpaa niin hieman kauemmin. Lisää lopuksi 1tl voita, jos haluat kiiltoa kastikkeeseen, muuten ei tarvitse. Varmasti onnistuu!! :)
 
Helppo kinuskikastike

2 dl maitoa tai kermaa
2 dl vaaleaa tai tummaa
sokeria
nokare voita

1. Mittaa kerma tai maito ja sokeri kattilaan.
2. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
3. Osan sokerista voi korvata lirauksella siirappia.
4. Lisää lopuksi voinokare.
5. Kastikkeen voi maustaa vaniljalla, kanelitangolla, inkiväärillä, suklaalla, kaakaolla, pähkinöillä tai manteleilla.

Kinuskikastike 1

2 dl kermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
2 tl margariinia

1. Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri.
2. Keitä tasaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
3. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon margariini.
4. Kaada pieneen kastikekannuun ja anna jäähtyä.
5. Tarjoa jäätelön kanssa.
6. Kinuskikastikkeella voi myös kuorruttaa kakun.

Helppo kinuskikastike

2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria

1. Keitä kermaa ja sokeria, kunnes seos sakenee vaaleanruskeaksi kinuskikastikkeeksi.

Kinuskikastike 2

4 annosta:
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl siirappia
50 g voita
½ tl jauhettua inkivääriä
½ tl kanelia
½ tl vanilliinisokeria

10 annosta:
5 dl kuohukermaa
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl siirappia
100 g voita
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria

1. Kattilassa sekoitetaan kerma, sokeri, siirappi ja puolet voimäärästä.
2. Kastike keitetään sakeaksi (miedolla lämmöllä).
3. Kastiketta pitää sekoitella vähän väliä ettei pala pohjaan.
4. Lisätään loput voista sekä inkivääri, kaneli ja vanilliinisokeri.
5. Tarjoillaan kuumana.
6. Lopun kastikkeen voi laittaa jääkaappiin ja myöhemmin lämmittää mikrossa.

Portteri-kinuskikastike

100 g porkkanaa
1 rkl voita
2½ dl sokeria
5 dl kuohukermaa
½ dl portteria

1. Kuori ja raasta porkkanat ja kuullota voissa.
2. Lisää sokeri ja kerma.
3. Keitä välillä sekoittaen niin kauan, että seos sakenee.
4. Lisää portteri ja tarjoa lämpimänä.

Maitosuklaa-kinuskikastike

100 g sokeria
2 dl kermaa
50 g maitosuklaata

1. Paahda sokeri kattilassa miedolla lämmöllä.
2. Lisää kerma.
3. Keitä hieman kasaan.
4. Sekoita hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen suklaa pieninä palasina.

 

Yhteistyössä