*

Kinuskikastike?
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 7. Osumia 7

Ketju: Kinuskikastike?

  1. #1
    naturally
    Vierailija

    Kinuskikastike?

    Eli miten tehdään?

    Yritin: keitin 2dl kevytkermaa ja 1dl siirappia noin 5min. Lopputulos oli vähän ryynimäinen ja saisi olla vähän paksumpaakin. Mikä meni pieleen?

  2. #2

    VS: Kinuskikastike?

    Käytä kunnon kermaa, ja fariinisokeria...lopuksi lisää nokare voita ja vaniljasokeria...

  3. #3
    Tämä harmaana
    Vierailija

    VS: Kinuskikastike?

    \
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja 30.06.2005 klo 18:52 kangasajuruoho kirjoitti
    Käytä kunnon kermaa, ja fariinisokeria...lopuksi lisää nokare voita ja vaniljasokeria...

    Anteeksi tyhmä kysymys, siis kuohukermaako vai kahvi-? Kauanko keitän?

  4. #4
    naturally
    Vierailija

    VS: Kinuskikastike?

    siis tuo yllä on mun, unohdin kirjautua...

  5. #5

    VS: Kinuskikastike?

    \
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja 30.06.2005 klo 19:52 Tämä harmaana kirjoitti
    \
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja 30.06.2005 klo 18:52 kangasajuruoho kirjoitti
    Käytä kunnon kermaa, ja fariinisokeria...lopuksi lisää nokare voita ja vaniljasokeria...


    Anteeksi tyhmä kysymys, siis kuohukermaako vai kahvi-? Kauanko keitän?
    Kuohukermaa, kahvikerma ei kestä kunnolla kuumennusta

  6. #6
    lisäys
    Vierailija

    VS: Kinuskikastike?

    2 dl kuohukermaa
    1dl sokeria
    1dl fariinisokeria

    keitä noin 15 min, jos haluat paksumpaa niin hieman kauemmin. Lisää lopuksi 1tl voita, jos haluat kiiltoa kastikkeeseen, muuten ei tarvitse. Varmasti onnistuu!!

  7. #7

    VS: Kinuskikastike?

    Helppo kinuskikastike

    2 dl maitoa tai kermaa
    2 dl vaaleaa tai tummaa
    sokeria
    nokare voita

    1. Mittaa kerma tai maito ja sokeri kattilaan.
    2. Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
    3. Osan sokerista voi korvata lirauksella siirappia.
    4. Lisää lopuksi voinokare.
    5. Kastikkeen voi maustaa vaniljalla, kanelitangolla, inkiväärillä, suklaalla, kaakaolla, pähkinöillä tai manteleilla.

    Kinuskikastike 1

    2 dl kermaa
    1 1/2 dl fariinisokeria
    2 tl margariinia

    1. Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri.
    2. Keitä tasaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
    3. Ota kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon margariini.
    4. Kaada pieneen kastikekannuun ja anna jäähtyä.
    5. Tarjoa jäätelön kanssa.
    6. Kinuskikastikkeella voi myös kuorruttaa kakun.

    Helppo kinuskikastike

    2 dl kuohukermaa
    1 dl sokeria

    1. Keitä kermaa ja sokeria, kunnes seos sakenee vaaleanruskeaksi kinuskikastikkeeksi.

    Kinuskikastike 2

    4 annosta:
    2 dl kuohukermaa
    1 dl sokeria
    1 dl siirappia
    50 g voita
    ½ tl jauhettua inkivääriä
    ½ tl kanelia
    ½ tl vanilliinisokeria

    10 annosta:
    5 dl kuohukermaa
    2 ½ dl sokeria
    2 ½ dl siirappia
    100 g voita
    1 tl jauhettua inkivääriä
    1 tl kanelia
    1 tl vanilliinisokeria

    1. Kattilassa sekoitetaan kerma, sokeri, siirappi ja puolet voimäärästä.
    2. Kastike keitetään sakeaksi (miedolla lämmöllä).
    3. Kastiketta pitää sekoitella vähän väliä ettei pala pohjaan.
    4. Lisätään loput voista sekä inkivääri, kaneli ja vanilliinisokeri.
    5. Tarjoillaan kuumana.
    6. Lopun kastikkeen voi laittaa jääkaappiin ja myöhemmin lämmittää mikrossa.

    Portteri-kinuskikastike

    100 g porkkanaa
    1 rkl voita
    2½ dl sokeria
    5 dl kuohukermaa
    ½ dl portteria

    1. Kuori ja raasta porkkanat ja kuullota voissa.
    2. Lisää sokeri ja kerma.
    3. Keitä välillä sekoittaen niin kauan, että seos sakenee.
    4. Lisää portteri ja tarjoa lämpimänä.

    Maitosuklaa-kinuskikastike

    100 g sokeria
    2 dl kermaa
    50 g maitosuklaata

    1. Paahda sokeri kattilassa miedolla lämmöllä.
    2. Lisää kerma.
    3. Keitä hieman kasaan.
    4. Sekoita hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen suklaa pieninä palasina.


Pikavastaus Pikavastaus