*

makaronisalaatti
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 4. Osumia 4

Ketju: makaronisalaatti

  1. #1

    makaronisalaatti

    Olisiko hyvää makaronisalaatin ohjetta ja muutkin ruokaisat salaattiohjeet kelpaa

  2. #2
    makarooni
    Vierailija

    VS: makaronisalaatti

    tässäpäs yksi makoisa ohje tai siis sellanen et mitä voisit siihen laittaa....
    kierremakarooni
    omena
    suolakurkku
    herne,maissi,paprika
    kinkkusuikale
    purjoa
    sinappia vähän
    ja majoneesia
    näitä itse laitan ja tuleee kuules todella hyvää

  3. #3

    VS: makaronisalaatti

    itse laitan tälläisiä:

    makaroonia
    balkan makkaraa kuutioina
    tomaattia
    kurkkua
    saarioisten perinteteistä salaatinkastiketta(maustamatonta)

    ja on tosi hyvää

  4. #4

    VS: makaronisalaatti

    Hedelmä-kinkkusalaatti
    (4 annosta)

    1 hunajameloni
    2 omenaa
    3 appelsiinia
    500 g viinirypäleitä (punaisia ja vihreitä)
    100 g salaattia
    100 g Arla HØNG Creme Blå -sinivalkohomejuustoa
    150 g saunapalvikinkkua ohuina siivuina/ kinkkusuikaleita
    Tuoretta basilikaa

    1. Kuori melonit ja omenat, poista niistä siemenet ja viipaloi ne.
    2. Kuori ja lohko appelsiinit.
    3. Puolita viinirypäleet ja poista siemenet.
    4. Paloittele homejuusto ja sekoita palat hedelmien kanssa.
    5. Lisää vihreä salaatti.
    6. Koristele basilikalla.
    7. Rullaa kinkkusiivut ja asettele rullat salaatin joukkoon.

    Kevyt perunasalaatti
    4 annosta

    4 keskikokoista keitettyä perunaa, esim. Bintjeä
    1 maustekurkku
    1 punainen paprika
    1 tlk ananaspaloja
    1 prk (200 g) Valio raejuustoa

    Kastike
    1 prk (200 g) Valio ruokajogurttia
    1 rkl sinappia
    1/2 tl suolaa
    1/4 tl mustapippurirouhetta

    1. Kuutioi perunat, maustekurkku ja paprika.
    2. Valuta ananaspalat.
    3. Kerrostele ainekset salaattikulhoon.
    4. Sekoita kastike ja tarjoa salaatin kanssa.
    5. Voit myös sekoittaa kastikkeen salaatin joukkoon.
    6. Tarjoa esim. ruisleivän ja kevytnakkien tai uunissa kypsennetyn kevytlenkkimakkaran kanssa.

    Italiansalaatti

    1 kuorineen keitetty peruna
    1 kuorineen keitetty porkkana
    1 pieni omena
    8 cm:n pala tuoretta kurkkua
    100 g kinkkua/ kinkkusuikaleita
    1 maustekurkku
    1dl pieniä pakasteherneitä

    kastike :
    1 dl kuohukermaa
    1½ dl majoneesia
    ½ tl suolaa
    2-3 tl viinietikkaa
    1 maustemitta valkopippuria

    1. Kuori peruna, porkkana ja omena.
    2. Leikkaa porkkana, omena, tuorekurkku ja kinkku ohuiksi suikaleiksi.
    3. Leikkaa peruna ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi.
    4. Sulata herneet.
    5. Vatkaa kerma vaahdoksi suuressa kulhossa.
    6. Sekoita joukkoon majoneesi ja mausteet.
    7. Lisää kastikkeeseen kaikki salaatin aineet varovasti sekoittaen.
    8. Anna salaatin maustua kylmässä pari tuntia.
    9. Tarjoa kylmänä.

    katkarapusalaatti

    250 g pussi pakastekatkarapuja
    kaksi keitettyä kananmunaa
    kerä jäävuorisalaattia
    200 g purkki raejuustoa
    kaksi tomaattia
    puolikas kurkkua
    pala purjoa
    nippu tuoretta tilliä
    sitruunapippuria

    koristeeksi
    basilikaa ja limettiä

    1. Sekoita paloitellut ainekset.
    2. Mausta limetinmehulla ja sitruunapippurilla.
    3. Laita vähintään tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
    4. Maistuu lämpimän valkosipulipatongin kera.

    Mango-katkarapusalaatti

    1-2 kypsää mangoa (noin 750 g)
    2 dl katkarapuja
    2 valkosipulinkynttä
    4 rkl limemehua
    4 rkl kalakastiketta
    2 rkl ruokosokeria
    2 rkl makeaa chilikastiketta
    kevätsipuleita koristeeksi

    1. Kuori kypsät mangot ja leikkaa ne kuutioiksi.
    2. Kaada katkarapujen päälle murskatut valkosipulinkynnet, puolet limemehusta ja puolet kalakastikkeesta.
    3. Sekoita kastike hedelmäpalojen joukkoon.
    4. Sekoita loput limemehusta ja kalakastikkeesta.
    5. Lisää joukkoon ruokosokeri ja chilikastike.
    6. Nostele salaatti salaatinlehdillä vuorattuun tarjoiluastiaan.
    7. Valele kastikkeelle ja koristele suikaleiksi leikatulla kevätsipuleilla.

    Ruokaisa katkarapusalaatti
    gluteeniton
    (8 annosta)

    250 g katkarapuja
    1 kpl jäävuorisalaattia
    1 kpl kurkkua
    2 kpl omenaa
    0,5 kpl cantaloupe-melonia
    200 g pakasteherneitä
    4 rkl tillisilppua

    Kastike:
    100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä
    0,5 dl maitoa
    1 rkl ketsuppia
    1 rkl sitruunanmehua

    1. Sulata ja valuta katkaravut.
    2. Huuhtele salaatti, kurkku sekä omenat.
    3. Paloittele vihannekset, meloni ja kuoritut omenat reilun kokoisiksi paloiksi.
    4. Lisää herneet, hienonnettu tilli ja katkaravut.
    5. Sekoita salaatti.
    6. Notkista tuorejuusto kulhossa.
    7. Lisää maito ja mausteet.
    8. Sekoita tasaiseksi.

    Katkarapusalaatti itämaiseen tapaan
    (4 annosta)

    Keitetty riisi:
    2 dl puuroriisiä
    4 1/2 dl vettä
    500 g kuorittuja katkarapuja (joista osa jättikatkaravun pyrstöjä)
    1/2 tl suolaa
    1-2 rkl riisiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
    1-2 valkosipulinkynttä
    kevätsipulia, kiinansipulia, purjoa tai ruohosipulia
    1 tuore kurkku
    sitruunapippuria
    salaatinlehtiä

    Koristeluun:
    sitruunaa

    1. Keitä riisi kiinalaiseen tapaan höyrystäen eli mittaa riisit ja vesi laakeaan kattilaan.
    2. Sekoita ja keitä täydellä teholla 15 minuuttia.
    3. Katkaise virta ja peitä kattila kannella.
    4. Hauduta vielä samalla levyllä 15 minuuttia, jolloin koko neste on haihtunut ja riisi kypsää.
    5. Jäähdytä riisi ja sekoita se nostellen kuohkeaksi.
    6. Mausta suolalla, viinietikalla ja puserretulla valkosipulilla.
    7. Silppua sekaan hiukan sipulia.
    8. Lisää katkaravut, mutta säästä kauneimmat koristeeksi.
    9. Kaada riisikeko vadille salaatinlehtien päälle.
    10. Koristele ravunpyrstöillä.
    11. Viipaloi kurkku samalle vadille ja mausta sitruunapippurilla.

    Katkarapusalaatti salaatinkastikkeella

    kerä jäävuorisalaattia
    3 tomaattia
    ½ kurkkua
    4 säilykepersikan puolikasta
    500 g katkarapuja
    10 viinirypälettä
    salaatinkastiketta
    patonkia tai paahtoleipää

    1. Pese ja paloittele kasvikset.
    2. Kuutioi persikanpuolikkaat, puolita viinirypäleet, poista niistä kivet.
    3. Valuta sulaneet katkaravut hyvin.
    4. Sekoita salaatinainekset keskenään tai ryhmittele isolle tarjoiluvadille.
    5. Tarjoa mieleisesi salaatinkastikkeen sekä patongin/paahtoleivän kanssa.

    Katkarapu- spagettisalaatti

    Keitetty spagetti jäähdytetään kylmällä vedellä.
    Majoneesikastike:
    n 1 dl majoneesia
    vähän kermaa ja sitruunan mehua
    sitruunapippuria

    1. Aineet sekoitetaan ja yhdistetään spagettiin.
    2. Päälle tillilla koristeltuja katkarapuja.
    3. Tarjoillaan voisulan kanssa johon voi sekoittaa pieneksi pilkotun keitetyn munan.

    Mansikka-katkarapusalaatti

    1 salaatinkerä
    1 l mansikoita
    n. 300 g kuorittuja katkarapuja
    kourallinen basilikanlehtiä tai hiukan vähemmän sitruunamelissaa

    Kastike:
    1-2 sipulia varsineen
    2 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
    0,25 tl rouhittua mustapippuria
    2 tl sokeria
    0,5 tl suolaa
    2 dl (200 g) kevyt kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
    (n. 2 rkl kevytmajoneesia)

    1. Irrota salaatinkerästä lehdet.
    2. Levitä muutama lehti tarjoilukulhon pohjalle niin, että ne jäävät näkyviin, kun kokoat salaatin ja revi loput salaatinlehdet käsin silpuksi.
    3. Ripottele osa silpusta tarjoiluvadille.
    4. Poista mansikoista kanta ja leikkaa mansikat puoliksi tai neljään osaan.
    5. Jätä muutama kaunis marja kokonaisena salaatin koristeeksi.
    6. Levitä puolet mansikoista salaatin päälle vadille.
    7. Sulata ja valuta katkaravut hyvin ja levitä ne mansikoille.
    8. Jätä muutama iso katkaravunpyrstö koristeeksi.
    9. Laita katkaravuille loppu salaatti ja mansikat.
    10. Silppua basilikanlehdet ja ripottele salaatille.

    Sekoita kastike.
    11. Silppua sipuli varsineen ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
    12. Voit pyöristää kastikkeenmakua majoneesilla.
    13. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viinietikkaa.
    14. Valuta kastike salaatille, koristele salaatti ja tarjoile maukkaan leivän kanssa.

    Riisi-hedelmäsalaatti
    (2 annosta)

    4 ananasrengasta (1 pieni purkki)
    ½ dl ananasmehua
    ½ banaani
    ½ greippi tai appelsiini
    1 dl kypsää puuroriisiä

    Kastike
    ½ dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
    2 rkl ananasmehua
    2 rkl sokeria
    ½ tl vanilliinisokeria

    Koristeeksi
    appelsiinin kuorellinen viipale ja mintunlehti

    1. Paloittele kaikki hedelmät.
    2. Säästä vähän ananasmehua kastikkeeseen.
    3. Sekoita hedelmäpalat, ananasmehu ja kypsä riisi keskenään.
    4. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään.
    5. Jaa salaatti annoskulhoihin, lisää päälle kastiketta ja koristele annos.
    6. Tarjoa salaatti jälkiruokana.

    Kinkku-pastasalaatti

    6 dl keitettyä pastaa
    1 tlk ananasrenkaita
    4 rkl kuutioituja suolakurkkua
    4 tomaattia
    tölkki kinkkusäilykettä

    1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.
    2. Pilko, pätki, suikaloi tai silppua loput aineet ja yhdistä makaronien kanssa.
    3. Kaada salaatinkastike joukkoon ja sekoita.

    Meetwursti-perunasalaatti

    6-7 keitettyä perunaa
    1 pieni punasipuli
    100-150 g meetvurstia
    1 lehtisellerin varsi
    3-4 tomaattia
    1/2 tl yrttisuolaa

    Kastike:
    1 keltuainen
    1-2 valkosipulinkynttä
    2 rkl sitruunamehua
    2 maustemitallista suolaa
    1 dl öljyä
    1 dl kermaviiliä
    2 tl tomaattisosetta tai ketsuppia
    1/2 dl tuoretta basilikaa (ei välttämätön)

    1. Kuori kylmät perunat ja leikkaa kuutioiksi, samoin sipuli.
    2. Leikkaa meetvursti, sellerinvarsi viipaleiksi ja tomaatti kuutioiksi.
    3. Laita aineet kulhoon.
    4. Sekoita pyöreäpohjaisessa kulhossa keltuaiseen puristetut valkosipulinkynnet, sitruunamehu (ja suola).
    5. Lisää öljy pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen.
    6. Kevennä kastike lisäämällä siihen kermaviiliä.
    7. Lisää tomaattisose/ketsuppi, hienonnettu basilika ja tarvittaessa suolaa ja pippuria.
    8. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita.

    Kalasalaatti

    Hiillostettua kalaa
    jäävuorisalaattia
    tomaattia
    kurkkua
    punasipulia
    sitruunabasilikaa
    mustapippuria
    sitruunamajoneesia

    1. Pilko ainekset.
    2. Tarjoa majoneesilla koristettuna.

    Pastasalaatti

    Keitettyä pastaa
    kinkkua
    maustekurkkua
    tomaattia
    punasipulia
    yrttejä
    punaviinietikkaa
    oliiviöljyä
    keitettyjä kananmunalohkoja
    paahdettuja leipäkuutioita
    pippuria
    suolaa

    1. sekoita keskenään kuivan aineet, tai kokoa kerroksittain
    2. sekoita keskenään punaviinietikka ja oliiviöljy sekä mausteet
    3. kaada päälle maun mukaan

    Kasvis-sienisalaatti

    3 dl valkokaalia suikaleina
    2 varsisellerin vartta ryöpättyinä suikaleina
    2 porkkanaa karkeana raasteena
    1 rasia tuoreita herkkusieniä lohkoina
    1 ruukku rucola-salaattia
    1 ruukku jääsalaattia
    3-4 tomaattia viipaleina

    yrttiöljy:
    2 ruukkua basilikaa
    suolaa
    kylmäpuristettua rypsiöljyä tai oliiviöljyä

    1. Hienonna yrttiöljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
    2. Sekoita salaatin aineet keskenään ja mausta kastikkeella.
    3. Tarjoa salaattilautasilta tai vadilta.

    Sienisalaatti
    7-8 dl sienisalaattia

    5 dl (n. 350 g) sekasieniä
    1 pieni sipuli
    2 dl ruokakermaa tai 1 prk ranskankermaa
    ripaus mustapippuria

    Koristeeksi:
    tuoretta persiljaa

    1. Jos käytät suolasieniä, liota tai kiehauta niistä liika suola pois.
    2. Hienonna sienet veitsellä silpuksi.
    3. Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi.
    4. Yhdistä aineet.
    5. Koristele persiljalla.

    Sienisalaatti 2

    5 dl (noin 350 g) sekasieniä
    1 pieni sipuli
    1 prk (2 dl) Valio ruokakermaa, 15 % TAI
    1 prk (2 dl) Valio crème fraîchea, 15 %
    ripaus mustapippuria

    Koristeeksi
    tuoretta persiljaa TAI tilliä

    1. Jos käytät suolasieniä, liota tai kiehauta niistä liika suola pois.
    2. Hienonna sienet veitsellä silpuksi.
    3. Leikkaa sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi.
    4. Yhdistä aineet. (Tarkista suolan määrä.)
    5. Korista persiljalla.
    6. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera voileipäpöydässä.
    7. Ohjeen annoksesta tulee 7 - 8 dl sienisalaattia.

    Sienisalaatti 3

    1 l suolattuja rouskuja
    1-2 tl maustepippureita rouhittuna
    1-2 sipulia

    Kastike:
    2 tlk (á 1 ½ dl) ranskankermaa tai vastaavasti kermaviiliä, kermavaahtoa tai smetanaa

    1. Liota suolasieniä kylmässä vedessä vettä välillä vaihtaen 7-8 tuntia.
    2. Jos kiire yllättää, voit liottaa sienet myös lämpimässä vedessä, jolloin suola haihtuu nopeammin. Jäähdytä sienet kuitenkin lopuksi.
    3. Hienonna sienet veitsellä hakaten.
    4. Lisää maun mukaan pippuria.
    5. Kuori ja hienonna sipulit.
    6. Lisää sipulisilppu sieniin ja tarjoa sellaisenaan.
    7. Jos haluat sienisalaattiin kastikkeen, riittää sekoitettu ranskankerma tai vastaava kermavalmiste.
    8. Myös vaahtoutuva kasvirasva, Creme Vispi sopii.


Pikavastaus Pikavastaus

Asiakaspalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
Verkkopalvelu
Ilmoitushinnat ja mainosmuodot
Tekniset tiedot

Toimitus

Yhteystiedot ja palaute