*

KOOKOSRASVA
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 7. Osumia 7

Ketju: KOOKOSRASVA

  1. #1

    KOOKOSRASVA

    Mitä vinkkejä on kookosrasvan käyttöön? Tuli ostettua vähän liikaa ja pitäsi käyttää. Voiko käyttää tavallisen margariinin tapaa?

  2. #2
    Riisisuklaata?

  3. #3

    terveellisin rasva on kookoksen

    www.kookosravinto.com

  4. #4

    Heleemi81

    Eikö tuo ollut kookosöljystä? En kyllä kaikkea lukenut, mutta mulla on sitä kaupasta ostettua margariin paketissa olevaa.

  5. #5

    tässä muutamia ohjeita

    Rex-kakku

    250 g kookosrasvaa
    125 g pölysokeria
    2-3 rkl kaakaojauhetta
    1-2 tl vanilliinisokeria
    3 munaa
    n. 250 g Rex-keksejä vastaavia keksejä eli Marie-keksien tyyppisiä, kantikkaita keksejä

    1. Sulata kookosrasva.
    2. Anna sen jäähtyä haaleaksi, minkä jälkeen sekoita se pölysokerin kanssa.
    3. Lisätään seokseen kaakaojauhe ja vanilliinisokeri sekä lopuksi munat yksitellen vatkaten.
    4. Seos on valmista, kun se on kuohkeaa ja väriltään vaaleanruskeaa.
    5. Muodosta kakku voipaperin tai alumiinifolion päälle siten, että levität paperille ensin kerroksen kuorrutusta, sen päälle keksit, jälleen kuorrutusta jne. kunnes keksikerroksia on 4-5.
    6. Voit halutessasi kostuttaa keksit kastamalla ne nopeasti maidossa tai vedessä, jolloin kakusta tulee kosteampi.
    7. Peitä kakku lopuksi kuorrutuksella.
    8. Sirottele pinnalle pölysokeria ja kookoshiutaleita.
    9. Kun kakku on kovettunut, kääri se voipaperiin tai alumiinifolioon.
    10. Kakku säilyy kylmässä viikkoja.
    11. Jos haluat että kakkusi ei saa vieraita makuja, suojaa se ilmatiiviisti.

    RUSINASUKLAAKOLMIOT

    100 g kaakaosuklaata
    25 g kookosrasvaa
    1 dl rusinoita
    1 dl hasselpähkinärouhetta

    1. Pane taloussuklaapalat ja kookosrasva kuumuutta kestävään kulhoon.
    2. Pane kulho vesikattilaan.
    3. Kuumenna sitä niin kauan, että suklaa ja rasva sulavat.
    4. Ota kulho pois kattilasta.
    5. Lisää suklaan ja kookosrasvan joukkoon rusinat ja pähkinärouhe sekoittaen.
    6. Kaada suklaamassa voipaperille ja anna kohmettua kylmässä.
    7. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.

    RIISIMUROKARKIT

    100 g kookosrasvaa
    ½ dl tummaa kaakaota
    2 dl tomusokeria
    2 tl vanilliinisokeria
    7½ dl riisimuroja

    1. Sulata kookosrasva kattilassa ja anna sen hieman jäähtyä.
    2. Sekoita rasvaan sihdin läpi kaakao, tomusokeri ja vanilliinisokeri.
    3. Vatkaa tasaiseksi.
    4. Lisää riisimurot.
    5. Nostele seoksesta nokareita leivinpaperille tai jaa ne pieniin makeisvuokiin.
    6. Anna kovettua kylmässä.

    JÄÄSUKLAA
    (n. 50 kpl)

    200 g tummaa suklaata
    100 g kookosrasvaa
    2-4 tippaa piparminttuöljyä

    1. Sulata suklaa ja kookosrasva erikseen.
    2. Jäähdytä niitä hetken aikaa.
    3. Sekoita suklaa ja rasva keskenään.
    4. Mausta piparminttuöljyllä.
    5. Kaada seos pieniin makeisvuokiin.
    6. Pane ne kylmään kovettumaan.

    SUKLAA-RIISI MAKEISET

    150 g kookosrasvaa
    1 muna
    1½ dl pölysokeria
    2-2½ rkl kaakaota
    3½-4 dl riisimuroja

    1. Kookosrasva sulatetaan ja annetaan jäähtyä.
    2. Muna ja sokeri vatkataan kuohkeaksi ja lisätään kaakao ja kookosrasva vähän ker-rallaan.
    3. Riisimurot lisätään seokseen ja se levitetään noin 2 cm paksuiseksi levyksi tasaiselle alustalle pannuun voipaperin tai alumiinifolion päälle.
    4. Massa saa jähmettyä viileässä ja jähmettyneenä se leikataan nelikulmaisiksi paloik-si.
    5. Makeisia on paras säilyttää viileässä sillä ne sulavat helposti

    RIISISUKLAA

    75 g kookosrasvaa
    3-4 dl riisimuroja
    1 dl tomusokeria
    3 rkl kaakaojauhetta
    1 tl vaniljasokeria

    1. Sulata kookosrasva miedolla lämmöllä kattilassa ja anna jäähtyä.
    2. Yhdistä kaikki aineet.
    3. Nosta kokkareita pellille tai tee massasta levy pellille, leivinpaperin päälle.

    4. Laita jääkaappiin ja anna jäähtyä pari tuntia.
    5. Jos teit levyn, leikkaa se paloihin.
    6. Säilytä viileässä.

    JÄÄSUKLAAT

    150 g hyvää maitosuklaata
    75 g kookosrasvaa
    1 muna
    yhden appelsiinin raastettu kuori.

    1. Sulata suklaa ja kookosrasva.
    2. Jäähdytä, mutta älä anna jähmettyä.
    3. Vatkaa munan valkuainen, sekoita appelsiininkuori ja keltuainen mukaan.
    4. Sekoita suklaamassaan.
    5. Kaada talouskelmulla vuorattuun pieneen vuokaan ja leikkaa paloiksi ennen kuin massa on täysin tiivistynyt.
    6. Jääsuklaat voi tehdä myös makeismuotteihin (folio).

    WIENILÄINEN NOUGAT

    100 g maitosuklaata
    2 keltuaista
    60 g kookosrasvaa
    50 g pölysokeria
    2 rkl kaakaota
    n. 1/4 - ½ dl mantelilastuja hakattuna pieneksi.

    1. Sulata suklaa vesihauteessa.
    2. Sekoita keltuaiset suklaaseen yksi kerrallaan.
    3. Lisää pehmeä voi ja sihtaa pölysokeri massaan.
    4. Lisää lopuksi haluamasi määrä mantelilastumurskaa.
    5. Muotoile massa palloiksi tai anna sen jähmettyä kelmulla vuoratussa vuoassa ja leikkaa paloiksi.
    6. Pölytä palat lopuksi kaakaojauheella.

    Suklaatryffelit

    150 g kookosrasvaa
    180 g taloussuklaata
    2 munaa
    2 dl tomusokeria
    2 tl aitoa vaniljasokeria
    4 rkl kaakao- jauhetta

    1. Sulata kookosrasva ja suklaa miedolla lämmöllä.
    2. Jäähdytä seos haaleaksi.
    3. Vatkaa munat ja tomusokeri vaahdoksi.
    4. Lisää vaniljasokeri ja kaakaojauho siivilän läpi munavaahtoon.
    5. Vatkaa kunnes massa vaalenee.
    6. Pane massa makeisvuokiin pursottamalla tai anna jäähtyä kunnes saat muotoiltua pallukoita.
    7. Kasta pallukat kaakaojauheeseen (tai nonparelleihin, pähkinään tms.)

    Mintunmakuiset suklaamakeiset
    n. 30 pikkumuottia

    250 g tummaa Fazer Blocksuklaata
    75 g kookosrasvaa
    2-4 tippaa piparminttuöljyä

    1. Sulata kookosrasva kattilassa.
    2. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa.
    3. Sekoita suklaa ja rasva keskenään ja mausta piparminttuöljyllä.
    4. Kaada seos pieniin makeisvuokiin ja pane kylmään kovettumaan.
    5. Seoksen kaataminen makeisvuokiin on helpompaa, kun kaadat mittakannun avulla.

    muuta!
    Kokeile makeisia myös vaaleasta ja valkoisesta Fazer Blocksuklaasta. Vaaleasta suklaasta valmistettaessa korvaa piparminttuöljy 1-2 tipalla luontaista manteliaromia ja valkoisesta suklaasta valmistettaessa 1-2 tipalla luontaista appelsiiniaromia.

    Jääsuklaakakku
    16-18 viipaletta

    250 g kookosrasvaa
    2 munaa
    3 dl tomusokeria
    1 dl kaakaojauhetta
    22-25 neliskulmaista tai pyöreää keksiä (esim. digestive)
    voipaperi

    1. Vuoraa pitkänomainen vuoka voipaperilla.
    2. Sulata kookosrasva varovasti miedolla lämmöllä.
    3. Se ei saa kuumeta liikaa.
    4. Nosta sulanut kookosrasva syrjään.
    5. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
    6. Lisää kaakaojauho.
    7. Vatkaa ja kaada haalea kookosrasva seokseen ohuena nauhana.
    8. Jos rasva on liian kuumaa, seos voi juoksettua.
    9. Levitä kerros suklaatahnaa vuoan pohjalle.
    10. Lado päälle keksejä ja sen jälkeen vuorotellen keksejä ja suklaatahnaa.
    11. Laita ylimmäiseen kerrokseen suklaata.
    12. Nosta vuoka viileään, jotta tahna jähmettyy.
    13. Säilytä kakkua jääkaapissa ja leikkaa tarjolle ohuita siivuja.


  6. #6

    Munkit yms.

    Vappumunkit
    (14 annosta)

    2,5 dl maitoa
    25 g hiivaa
    1 kpl kananmunaa
    1 dl sokeria
    1 tl kardemummaa
    0,5 tl suolaa
    7,5 dl vehnäjauhoja
    50 g Flora Leivontamargariinia
    750 g Cocos kookosrasvaa

    Koristelu:
    1,5 dl sokeria

    1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon.
    2. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma, suola ja suurin osa vehnäjauhoista taikinaksi.
    3. Lisää pehmeä rasva.
    4. Alusta loput vehnäjauhot taikinaan ja kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.
    5. Leivo taikinasta 14 pullaa.
    6. Kohota pullia 15-20 minuuttia.
    7. Kuumenna kookosrasva valurautapadassa.
    8. Rasvaa on oltava sen verran, että munkki kelluu rasvassa osumatta pohjaan.
    9. Taikina on sopivan kuumaa, kun pieni nokare taikinaa ruskistuu minuutissa. Jos rasva on liian kuumaa, munkit ruskistuvat nopeasti, mutta jäävät sisältä raaoiksi.
    10. Laita muutama munkki kerrallaan varovasti pataan.
    11. Kypsennä 6-7 minuuttia kerran kääntäen.
    12. Valuta munkit reikäkauhassa ja nosta talouspaperin päälle.
    13. Kierittele lämpimät munkit sokerissa.

    Pikamunkit
    (30 annosta)

    2 kpl kananmunaa
    1 dl sokeria
    2,5 dl Flora Ruoka kasvirasvasekoitetta
    0,25 tl suolaa
    1 tl sitruunan raastettua kuorta
    0,5 tl kardemummaa
    6 dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    50 g Flora Leivontamargariinia
    1000 g Cocos kookosrasvaa
    2 dl tomusokeria




    1. Vaahdota munat ja sokeri.
    2. Yhdistä kuivat aineet.
    3. Lisää ne vuorotellen Flora Ruoan kanssa taikinaan.
    4. Lisää lopuksi sulatettu rasva.
    5. Kuumenna kookosrasva padassa tai paksupohjaisessa kattilassa.
    6. Nostele taikinasta kahden lusikan avulla nokareita rasvaan.
    7. Paista molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
    8. Kerää kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
    9. Kierittele jäähtyneet munkit tomusokerissa.

    Omppudonitsit

    1 dl maitoa
    1 muna
    1 tl sokeria
    1/2 tl suolaa
    1/2 tl leivinjauhetta
    1 1/2 dl vehnäjauhoja
    6 keskikokoista omenaa

    Paistamiseen:
    öljyä tai kookosrasvaa

    Pinnalle:
    tomusokeria

    1. Sekoita taikinan ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi.
    2. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
    3. Kasta viipaleet taikinaan ja keitä kuumassa rasvassa.
    4. Valuta ja sokeroi.
    5. Tarjoa heti lämpiminä.

    Täytetyt munkit
    noin 20 pientä munkkia

    1 muna
    1 1/4 dl sokeria
    1 dl kermaa
    1/4 dl voisulaa
    1 tl leivinjauhetta
    200 g vehnäjauhoja
    noin 1 dl puolukkasosetta tms

    Paistamiseen:
    kookosrasvaa tai öljyä

    1. Sulata ja jäähdytä voi.
    2. Vatkaa muna ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
    3. Vatkaa joukkoon kerma ja lisää voisula.
    4. Sekoita leivinjauhot vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.
    5. Tee taikinasta kostutetuin käsin pieniä, pyöreitä palloja ja paina keskelle puolukkasosetta.
    6. Sulje munkit hyvin.
    7. Pyörittele taikinasta vain muutama munkki kerrallaan, sillä ne ovat pehmeitä eivätkä kestä seisottamista.
    8. Kuumenna rasva ja kokeile sen lämpötilaa koemunkilla.
    9. Kun munkki kypsyy tasaisesti eikä tummu heti, on rasva sopivaa paistamiseen.
    10. Paista pari kolme munkkia kerrallaan kypsiksi.
    11. Valuta valmiit munkit paperin päällä.


  7. #7
    Olipa paljon. Täytynee alkamaan valmistautua herkutteluun! Kiitos paljon Jaanuska!

Pikavastaus Pikavastaus

Asiakaspalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
Verkkopalvelu
Ilmoitushinnat ja mainosmuodot
Tekniset tiedot

Toimitus

Yhteystiedot ja palaute