Testi: Mikä koirarotu sopii sinulle?

beagle (meillä on muuten dreeveri, melkein samanlainen rotu)

Beagle on iloinen, rohkea ja hyvin aktiivinen sekä sisukas ja päättäväinen pieni ajokoira. Se on valpas, älykäs ja tasapainoinen sekä ystävällinen ja sopeutuvainen. Metsästysvietti on voimakas. Metsästäessään sitkeä ja periksiantamaton. Itsepäisyys voi vaikeuttaa kouluttamista, koiralla on aina mielessään aivan omat ratkaisut annettuun tehtävään tai kiire ajatella aivan muuta. Juuri mukautuvaisuus ja rauhallisuus tekee beaglesta mukavan kotikoiran. Jotkut yksilöt ovat jopa flegmaattisia. On sanottu, että beagle on ahne koira ja näyttää siltä, että kerjääminen on synnynnäistä! .

 
Affenpinseri. Meidän rotua ei löytynyt koko listalta vaikka siellä oli kyllä saksanpystykorvista kolme muuta kokoversiota. Meillä siis mittelspitz. Kleinspitz sijoittui 23.:ksi joten ehkä meilläkin on mennyt sitten sen verran pieleen. :)
 
staffordshirenbullterrieri



Staffi on perhekoira avoimen, ystävällisen ja toiminnanhaluisen luonteensa ansiosta. Lasten kanssa se on omassa elementissään, eikä hätkähdä kovakouraistakaan käsittelyä. Toisiin koiriin staffi ei välttämättä suhtaudu yhtä suopeasti kuin ihmisiin, joten pentuajan sosiaalistaminen on tehtävä huolella. Hallittavuuden kannalta on vahvan koiran oltava kunnolla koulutettu jo arjen tarpeisiin. Staffin liikunnantarve on suuri ja se onkin aktiivisen, paljon ulkoilevan perheen koira.

:headwall: :headwall: :headwall: meil on jo yksi tällainen ja yksi riittää.. kuka voi suositella tota ihanaa älykääpiötä, joka juoksis seinänkin läpi huomaamattaan.. kenellekkään..
 


Malamuutti on aktiivinen, utelias, itsevarma rotu. Sitä luonnehditaan helläksi, ystävälliseksi ja uskolliseksi. Vaikka se onkin joskus aggresiivinen ja riitaahaastava muita samaa sukupuolta olevia koiria kohtaan, se ei koskaan saisi olla "yhden-miehen" koira tai arvaamaton ihmistä kohtaan. Eskimot omistivat usein yhdessä koiransa ja malamuutin oli välttämättä otettava ohjeita ja käskyjä muilta kuin oman perheensä jäseniltä. Malamuutit ovat erittäin vaistonvaraisia ja voivat siksi reagoida epäsuotuisasti niihin, jotka kokevat ne uhkaavina tai pelkäävät niitä, eivätkä ne varmasti ota käskyjä sellaisilta, joita ne eivät kunnioita. Niiden leikkisät temput sekä näyttely- että tottelevaisuuskehissä ovat saaneet useamman kuin yhden esittäjän punastumaan! Onneksi useimmat tuomarit eivät tule kärsimättömiksi saadessaan välillä viihdykettä pitkän ja raskaan arvostelupäivän aikana.

Näitä on jo ja lissää haluu... :heart:

2. sijalla oli Beauceron ja 3. Siperianhusky
 

Yhteistyössä