*

Suklaan sulatus?
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 15. Osumia 15

Ketju: Suklaan sulatus?

  1. #1

    Suklaan sulatus?

    Äh, mulla pitäs sulattaa suklaata, ja en oo ikinä sitä tehny ku niin että mukana kattilassa on kerma minkä kanssa se suklaa sulatetaan...
    Mite mie uskallan tuota nyt alkaa sulattamaan...?

  2. #2
    vesihauteessa, eli kattilaan vettä, ja sit suklaa ja kerma toiseen kippoon sinne veteen.

  3. #3
    viaras
    Vierailija
    Vesihauteessa.. äläkä sekottele sitä ennen, ku on kokonaan sulanut.

  4. #4
    Kiehauta vettä kattilassa, pistä kattilan päälle jokin astia jossa sulatat suklaan. Höyry sulattaa suklaan samalla kun sekoittelet sitä. Älä upota sitä toista astiaa kattilaan.

  5. #5
    Kattilaan vettä ja kattilan päälle astia johon laitat suklaan. Astian pohja ei saa koskettaa vettä. Sitten vesi kiehuman, mutta ei täysille. Myös mikrossa voi sulattaa mutta itse sulatan aina tuolla 'old school'-tavalla

  6. #6
    odei, kiitos. Lähden kokeilemaan

  7. #7
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja viaras
    Vesihauteessa.. äläkä sekottele sitä ennen, ku on kokonaan sulanut.
    Voi sekoittaa välillä.

  8. #8
    Mikroon, pienelle teholle, ja välillä hämmentelet!! Pääset kaikista helpoimmalla!

  9. #9
    Mikrossa minä sulattelen ja sekoittelen vähän väliä

  10. #10
    Jos vesihauteessa teet niin varmista että verihöyryä ei pääse suklaaseen muuten se menee kokkareeks ....

  11. #11
    viaras
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Vieras harmaana
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja viaras
    Vesihauteessa.. äläkä sekottele sitä ennen, ku on kokonaan sulanut.
    Voi sekoittaa välillä.
    Mut sit voi tulla kokkareita.


  12. #12
    vieras
    Vierailija
    Mikrossa sulatan minäkin.

  13. #13
    Vesihauteessa sulatus

    Laita pienehkön kattilan pohjalle vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Kun vesi kiehuu, ota lämpö pois tai vähennä minimiin. Nosta kattilan päälle sen reunoja suurempi, mieluiten pyöreäpohjainen kulho. Älä anna kulhon koskettaa vettä. Paloittele suklaa kulhoon ja anna sen sulaa välillä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Varo, ettei suklaan joukkoon joudu pisaraakaan vettä tai vesihöyryä kattilasta, koska silloin suklaa sakeutuu kokkareiseksi ja sitä on hankala saada enää sulatetuksi.

    Mikroaaltouunissa sulatus

    Jos suklaapakkauksessa on sulatusohjeet, toimi niiden mukaan, mutta soveltaen oman uunisi tehoon. Paloittele suklaa mikrouunin kestävään kulhoon. Esim. 200 gramman tumma taloussuklaalevy sulaa 700 watin mikroaaltouunissa puolella teholla noin 2-3 minuutissa. Sekoita välillä. Tarkkaile sulamista ja vähennä tai lisää aikaa tarvittaessa. Varo kosteuden pääsyä suklaaseen. Samoin liika kuumuus polttaa ja sakeuttaa suklaan pilalle. Maitosuklaa ja valkoinen suklaa sulatetaan alhaisemmalla teholla, koska ne sakeutuvat jo 40-45 asteen lämpötilassa.

  14. #14
    Mikrossa...

  15. #15
    mie
    Vierailija
    Tykkään enemmän tosta vesihauteessa sulatuksesta. Tulee tasasempaa. Mikrossa suklaa palaa herkästi, varsinkin jos ei ennen oo sulattanut.

Pikavastaus Pikavastaus