*

mikä olisi hyvä kuivakakku? resepti, kiitos :-)
+ Vastaa ketjuun
Sivu(t) 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Näytetään tulokset 1 - 25. Osumia 34

Ketju: mikä olisi hyvä kuivakakku? resepti, kiitos :-)

  1. #1
    auringonkukka-75
    Vierailija

    mikä olisi hyvä kuivakakku? resepti, kiitos :-)

    Eli siinähän se jo otsikossa tuli. Mikä olisi hyvä kuivakakku? Yleensä kuivakakut ovat lähinna kuivaa kakkua ja kuka sellaista haluaa syödä? Ei kukaan kai. Toivoisin löytäväni ohjeen, jolla saa oikeasti hyvänmakuisen kakun aikaan. Ja vaikka kyse onkin kuivakakusta, niin toivoisin, ettei kakku olisi korppujauhomaisen kuivaa...

    Osaisiko joku vinkata jonkun hyväksi havaitun reseptin tänne?

  2. #2
    arabialainen maustekakku

    3 munaa
    300g sokeria (3,5dl)

    ½tl suolaa
    1tl kanelia
    1tl vanilliinisokeria
    1dl mantelilastuja
    ½tl muskottikukkaa
    1rkl kaakaojauhetta

    2dl kermaviiliä
    200g sulaa voita (margariiniä)

    300g vehnäjauhoja (4,6dl)
    2tl leivinjauhetta

    vaahdota sokeri ja munat
    lisää vaahtoon sekoitetut mausteet ja mantelilastut
    lisää sekoitettu kermaviili ja voi
    lopuksi jauhot joihin sekoitettu leivinjauhe.

    voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan
    175astetta noin tunti

    kuorrutus:
    2rkl sulaa voita
    2rkl kahvia
    ½tl kanelia
    1½rkl kaakaota
    sekaisin, ja lisää tomusokeria niin paljon että tulee hyvin levitettävä kuorrute. kuorruta jäähtyneenä. kakku parasta vasta parin päivän päästä kun maut imeytyneet. hyvä vierasvara säilyy kylmässä pitkään hyvänä.

    mud-kaken tapainen suklaa kakku

    200g voita
    3dl sokeria

    3 munaa

    5dl vehnäjauhoa
    3tl leivinjauhetta
    1½dl kaakaojauhetta (tummaa, ei juomajauhetta)
    2tl vaniljasokeria

    3dl kahvia (tai vettä)

    vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen vaahdottaen.
    sekoita kuivat aineet siivilän läpi. ja lisää ne vaahtoon vuorotellen kahvin kanssa.

    pyöreä vuoka noin 22cm halkaisija voitelu+korppujauhotus. 200astetta ja noin 40min, tarkkaile kypsyyttä, kakku sais keskeltä jäädäkin hieman taikinaksi. herkkua..


    laiskan akan kuivakakku (perus)

    200g vehnäjauhoja
    200g sokeria
    200g voita/margariinia
    160g munaa (3kpl)
    1tl leivinjauhetta
    ripaus suolaa

    kaikki aineet kulhoon, vatkaus 3min joko sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa.

    tuosta tulee peruskakkutaikina, josta voit tehdä tiikerikakun:
    ota 1/3osa taikinaa ja lisää siihen kaakaojauhetta, loppuun taikinaan vaniljasokeria, laita taikinta kerroksittain vuokaan, vaalea tumma vaalea.

    suklaamurukakku:
    lisää levyllinen lempisuklaatasi muruina taikinaan.

    hedelmäkakku:
    lisää pilkotut kuivatut hedelmät taikinaan.. eikun vaan soveltamaan! 175astetta ja vajaa tunti. tämä ei niin kostea, vaan perus kuivakakku.

  3. #3
    auringonkukka-75
    Vierailija
    Kiitos kiitos, jo etukäteen!

  4. #4
    Tytön äiti
    Vierailija
    Mun mielipide on, et on kuivakakku kaffepöydässä kuin hyvää tahansa, aina se jää jäljelle, pari palaa siit yleensä menee..

  5. #5
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Tytön äiti
    Mun mielipide on, et on kuivakakku kaffepöydässä kuin hyvää tahansa, aina se jää jäljelle, pari palaa siit yleensä menee..
    jaa, meillä se ainaki menee kaupaksi kiitos miehelle, jolle kelpaa mikä tahansa missä on sokeria


  6. #6
    auringonkukka-75
    Vierailija
    Jos on hyvää kuivakakkua, niin kyllä se menee. Mutta jos on vaan mautonta kuivaa kakkua, jonka vetäsee väärään kurkkuun hengityksen yhteydessä, niin se ei ole kovin houkuttelevaa.

  7. #7
    mie vaan
    Vierailija
    käys kattomassa;
    http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/82249/Mausteinen%20banaanikakku.
    Ei ole liian kuiva vaan juuri sopiva!!

  8. #8
    auringonkukka-75
    Vierailija
    Höh... olinpa hölmö En edes huomannut perskyrpäsen (melkoinen nikki muuten ) käyneen muokkaamassa omaa viestiään. Eli nyt vasta tajusin ohjeet. Kiitos Toi mutakakku vaikuttaa tosi namilta Taidan kokeilla. Kiitos vielä "mie vaan":llekin tuosta linkistä.

  9. #9
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja perskyrpänen
    arabialainen maustekakku

    3 munaa
    300g sokeria (3,5dl)

    ½tl suolaa
    1tl kanelia
    1tl vanilliinisokeria
    1dl mantelilastuja
    ½tl muskottikukkaa
    1rkl kaakaojauhetta

    2dl kermaviiliä
    200g sulaa voita (margariiniä)

    300g vehnäjauhoja (4,6dl)
    2tl leivinjauhetta

    vaahdota sokeri ja munat
    lisää vaahtoon sekoitetut mausteet ja mantelilastut
    lisää sekoitettu kermaviili ja voi
    lopuksi jauhot joihin sekoitettu leivinjauhe.

    voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan
    175astetta noin tunti

    kuorrutus:
    2rkl sulaa voita
    2rkl kahvia
    ½tl kanelia
    1½rkl kaakaota
    sekaisin, ja lisää tomusokeria niin paljon että tulee hyvin levitettävä kuorrute. kuorruta jäähtyneenä. kakku parasta vasta parin päivän päästä kun maut imeytyneet. hyvä vierasvara säilyy kylmässä pitkään hyvänä.

    mud-kaken tapainen suklaa kakku

    200g voita
    3dl sokeria

    3 munaa

    5dl vehnäjauhoa
    3tl leivinjauhetta
    1½dl kaakaojauhetta (tummaa, ei juomajauhetta)
    2tl vaniljasokeria

    3dl kahvia (tai vettä)

    vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen vaahdottaen.
    sekoita kuivat aineet siivilän läpi. ja lisää ne vaahtoon vuorotellen kahvin kanssa.

    pyöreä vuoka noin 22cm halkaisija voitelu+korppujauhotus. 200astetta ja noin 40min, tarkkaile kypsyyttä, kakku sais keskeltä jäädäkin hieman taikinaksi. herkkua..


    laiskan akan kuivakakku (perus)

    200g vehnäjauhoja
    200g sokeria
    200g voita/margariinia
    160g munaa (3kpl)
    1tl leivinjauhetta
    ripaus suolaa

    kaikki aineet kulhoon, vatkaus 3min joko sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa.

    tuosta tulee peruskakkutaikina, josta voit tehdä tiikerikakun:
    ota 1/3osa taikinaa ja lisää siihen kaakaojauhetta, loppuun taikinaan vaniljasokeria, laita taikinta kerroksittain vuokaan, vaalea tumma vaalea.

    suklaamurukakku:
    lisää levyllinen lempisuklaatasi muruina taikinaan.

    hedelmäkakku:
    lisää pilkotut kuivatut hedelmät taikinaan.. eikun vaan soveltamaan! 175astetta ja vajaa tunti. tämä ei niin kostea, vaan perus kuivakakku.
    testasin juuri tuota mud cakea... Tuli ihan älyttömän hyvää.. ja makeeta

  10. #10
    PÄTKISKAKKU

    5 dl vehnäjauhoja
    3 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria
    1 rkl leivinjauhetta
    4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)

    150 g sulatettua voita tai margariinia
    2 dl maustamatonta jogurttia
    4 patukkaa pätkistä
    3 munaa


    Sekoita kuivat aineet keskenään.
    Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
    Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.
    Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
    Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa.

    Kuorrutus:
    170g suklaata
    100g voita

    Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.
    Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.


  11. #11
    Eikäkö pätkiskakkuu sen olla pitää


    PÄTKISKAKKU
    5 dl vehnäjauhoja
    3 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria
    1 rkl leivinjauhetta
    4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)

    150 g sulatettua voita tai margariinia
    2 dl maustamatonta jogurttia
    4 patukkaa pätkistä
    3 munaa


    Sekoita kuivat aineet keskenään.
    Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
    Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.
    Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
    Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa.

    Kuorrutus:
    170g suklaata
    100g voita

    Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.
    Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

    http://perheklubi.net/index.php?showtopic=20335

  12. #12
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Sörhis
    PÄTKISKAKKU

    5 dl vehnäjauhoja
    3 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria
    1 rkl leivinjauhetta
    4 rkl kaakaojauhetta (esim. van houten)

    150 g sulatettua voita tai margariinia
    2 dl maustamatonta jogurttia
    4 patukkaa pätkistä
    3 munaa


    veit jalat suustani

    Sekoita kuivat aineet keskenään.
    Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
    Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.
    Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.
    Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa.

    Kuorrutus:
    170g suklaata
    100g voita

    Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle.
    Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

  13. #13
    Tuli nyt varmaan ap:lle selväksi tuo Pätkiskakun ohje

  14. #14
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Sörhis
    Tuli nyt varmaan ap:lle selväksi tuo Pätkiskakun ohje
    Vai laittaisinks mä viel kerran.

  15. #15
    Pakko laittaa merkki tähän kohtaan, vaikka parempi olisi olla laittamatta....

  16. #16
    auringonkukka-75
    Vierailija
    Hei kiitos!!! Tännehän oli tullut lisää ohjeita. Mut saiskos vielä sen Pätkiskakun ohjeen
    Ikinä en muuten ole tehnyt pätkiskakkua, pitää testata.

    *Muoks* Minälaiseen vuokaan olette tehneet tuon Pätkiskakun?

  17. #17
    auringonkukka-75
    Vierailija

  18. #18
    Suklaa-Vanilja kahvikakku

    125 g Rasvaa

    3 dl Sokeria

    2 Munaa

    100 g Paloiteltua suklaata

    1 tl Vaniljasokeria

    2 tl Leivinjauhetta

    5 dl Vehnäjauhoja

    2 dl Vanilja valmisrahkaa

    Kuorrutus: Kaakaotomusokeri-kuorrutusta ja sulatettua valkosuklaata

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahdottaen. Lisää rouhittu suklaa. Sekoita kuivat aineet ja lisää seokseen. Lopuksi lisää rahka. Paista 175 asteessa, noin tunti. Jäähdytä ja koristele tomusokerikuorrutuksella sekä valkosuklaalla. Painele kuorrutteeseen pähkinöitä, kuivattujen hedelmien paloja, suklaakarkkeja tms.

    Tää on tosi hyvää kannattaa ehdottomasti kokeilla!


  19. #19
    Resepti myöhemmin
    Vierailija
    Pakko kirjoittaa vaikka en resptiä löydä tähän hätään...Eli perusohje+ kinuskikastiketta,rommissa/appelsiituoremehussa liotettuja rusninoita,oemakuutioita.IHANA!kostea akku!Ja tätä kakkua ei jäänyt kun synttäreitä vietettiin Laitan reseptin myöhemmin kunhan kerkiän etsimään...

  20. #20
    Noki
    Vierailija
    Toi pätkiskakku ei minusta ole hyvää. Tosi semmoista "paksua" tai tuhtia tavaraa joka jää kitalakeen kiinni.

  21. #21
    Voi nam, mitä reseptejä
    Kiitos vaan kaikille vaikken ap olekaan, nyt iski leipomisinto päälle

  22. #22
    Daim-kakkua sen olla pitää! Mä taidan ite testata ton suklaa-vaniljakahvikakun... kuulosti sen verran hyvälle ja jääkaapissakin sopivasti pari vaniljarahkaa.

  23. #23
    auringonkukka-75
    Vierailija
    Kiitos taasen
    Nostelen tätä tasaiseen tahtiin, niin saadaa hienoja reseptejä. Nam

    Tuo Täydelisen Naisen kakku kuukosti oli ihan tosi namille

  24. #24
    kuivakakut on meillä suurinta herkkua mä teen yleensä sellasen piimäkakun nam..tätä ohjetta ei löydy mistää kirjoista eikä netistä..jos jokusen tahtoo laita yv.

  25. #25
    tämä on helppo ja nopea tehdä ja kaikilta varmasti löytyy tarvittavat aineet kaapista

    MUMMUN SUKLAAKAKKU

    1dl kaakaota
    2½dl maitoa
    1½dl sokeria
    125g margariinia tai voita
    1½dl sokeria
    2 munaa
    1½rkl vaniliinisokeria
    4dl vehnäjauhoja
    1½tl leivinjauhetta

    Sekoita kaakao, maito ja sokeri pienessä kattilassa.
    Kiehauta seos ja anna jäähtyä.
    Vaahdota rasva ja sokeri.
    Lisää munat ja vaniljasokeri.
    Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan vuorotelleen suklaaseoksen kanssa.
    Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175astetta n.1 tunti

Sivu(t) 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen

Pikavastaus Pikavastaus

Asiakaspalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
Verkkopalvelu
Ilmoitushinnat ja mainosmuodot
Tekniset tiedot

Toimitus

Yhteystiedot ja palaute