Lähihoitajan soveltuvuuskoe.Minkälainen???

Aikoinaan, vuonna kivi ja kirves.. kaikenlaisia psykologisia testejä.. laskettiin joitain yhtälöitä..piirrettiin jatkoa aloitettuun kuvaan, jatkettiin lauseita..sitten oli ryhmäkeskustelu ja lopuks kahden keskeinen psykologin kanssa.. Musta ihan haistap***a-juttu, eikä mitään tekemistä sen kanssa oliko ihminen soveltuva sosiaalialalle. Pääsin sisälle, ihme, vaikka annoin kyllä keskustelussa palautetta.. :snotty:
Muutama vuosi sitten hain oppisopimuksen kautta aikuispuolelle ja ne testit olivat mukavat. Keskusteltiin ryhmässä jostain aiheesta. Tilanne oli aito eikä ollut tunnetta että joku tarkkailee koko ajan. Sitten oli keskustelu opettajan kanssa ja siinäkin sai sanoa omia ajatuksiaan ja perustella niinkuin aikuiset tekevät.. Tuo nuoriso puolen perinteinen testi ja koulutuskin olivat kamalaa pelleilyä. En jaksanut kuunnella niiden iki-teinien viikonloppu kännäämisiä kuin jouluun asti ja palasin takaisin töihin päiväkotiin. Ehkä koululla ja nykypäivän trendeillä on jotain tekemistä sen kanssa että tuo oppisopimus oli mun juttu..

Uskon vahvasti että jos menet aitona omana itsenäsi testeihin, olivat ne millaiset tahansa ja osaat myös perustella kantasi olet todella vahvoilla. Ihmisläheiessä työssä pitää osata puhua ja on saatava suunsa auki tilanteessa kuin tilanteessa =)
 
kuule
käyttäkää tuota hakua hyvät ihmiset... täällä kysytään tätäkin joka viikko!

Viime vuonna oli psykologiset testit (jatka lauseita, laskemista, mitä näet kuvassa ), ryhmähaastattelu, psykologin haastattelu, kolme vuotta sitten oli myös opettajan haastattelu.
 

Yhteistyössä