Osgood-Schlatterin tauti

Tutumpi nimi luukyhmy. Onko kenenkaan lapsi karsinyt kyseisesta oireyhtymasta? Meilla vanhin poika karsi aikanaan ja nyt nuorin likka on saanut saman rasitusvamman fudiksesta.

Milla lapsesi sai avun? Ihan totaalinen treenitaukoko, tulehduskipulaakkeet?
 
veiras
Meidän pojalla ( harrastaa jalkapalloa ) oli kahden kuukauden tauko kaikesta liikunnasta. Ei saanut osallistua koululiikuntaan. Vaiva ei ole parantunut kokonaan, ajoittain kipuilee. Nyt on harjoittelut tauon jälkeen kevyemmin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Kummipojalla oli 0-S ja sai futiksesta ja koululiikunnasta totaalitauon n. 1 kk. Tiedän että on tullut paljon pitempiäkin liikuntakieltoja.
Totaalitauko on kova paikka kovin urheilevalla lapselle. Olen kanssa kuullut kipua tuottavan liikunnan rajoittamisesta "kolmen kk erissa". Taman jalkeen uusi kontrolli.

Taytyy menna kai urheilulaakarille saamaan hyvia neuvoja. Kotikonstit eivat enaa auta.

 
mimosa
Siskoni pojalla ko. tauti ollut. Poika harrasti yleisurheilua, jolloin patti ilmestyi polveen. Urheilulääkärillä kävivät näytillä ja sais tulehduskipulääkkeet ja 6kk liikkumiskiellon, koululiikuntaakaan ei saanut osallistua. Oli pitkä puolivuotta pojalle, joka on koko ikänsä tottunut liikkumaan päivittäin. Onneksi kuitenkin malttoi levätä, on tauti saatu kuriin ja poika päässyt taas harrastustensa pariin.
 
Äippä-78
Mulla on itselläni ollut kyseinen tauti ala-aste ikäisenä. en harrastanut edes mitään liikuntaa, vain normaalia koululiikuntaa jne. juoksukielto tuli, en muista kauanko se kesti... mutta siihen se sitte loppui.. :)
 

Yhteistyössä