Lohen ja kirjolohen ero?

  • Viestiketjun aloittaja Fish&Chips
  • Ensimmäinen viesti
Rainbow trout
Kirjolohta nimitettiin Suomessa alun perin sateenkaarirauduksi (engl. rainbow trout), mutta vuonna 1965 silloinen presidentti Urho Kekkonen lanseerasi nimen kirjolohi, joka vakiintui kalan suomalaiseksi nimeksi.
 
Kihara
No siis en mä tiedä, onkos tää nyt varsinainen ero, mutta kirjolohi on ainakin täällä Suomessa pääosin istutettua kalaa. Ns. tavallinen lohi on ihan luonnonvarainen kala.
 
vierailija
Ovat eri lajeja. Ap varmaankin viittaa lohella meikäläiseen meriloheen, joka on Atlantin lohikala. Kirjolohi on Tyynenmeren lohikala ja esiintyy Euroopassa ainoastaan siirtoistutettuna. Noin muuten termi lohi on vähän niin kuin kattotermi useille eri lohikalojen lajille.

Itse ostan kaupasta yleensä norjalaista kasvatettua merilohta koska se on edullista ja hyvää. Jostain syystä vierastan kirjolohta.
 
vierailija
Määritetäänkö kalasta lautasella dioksiinipitoisuutta koskaan? Mitä järkeä on määrittää sellaista virusta, joka on melkein kaikkien käsissä muutenkin? Maksaahan sekin, mutta millä perusteella diksiinimäärästä ei uutisoitu?
 

Yhteistyössä