*

Paras raparperipiirakka?
+ Vastaa ketjuun
Sivu(t) 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Näytetään tulokset 1 - 25. Osumia 44

Ketju: Paras raparperipiirakka?

  1. #1
    MarjaK
    Vierailija

    Paras raparperipiirakka?

    Kertokaa parhaat reseptinne!

  2. #2
    Just tein:

    4munaa
    3dl sokeria
    4dl vehnäjauhoja
    2tl leivinjauhetta
    200g marg.tai voita

    Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, lisää joukkoon. Lisää sula rasva.
    Päälle pilkottuja raparperejä + fariinisokeria tai kanelia ja sokeria.
    Samalla ohjeella myös omena tai mikä tahansa piirakka.

    Ohjeesta siis pellillinen. Paista 200c n. 30min

  3. #3
    tosi hyvää
    Vierailija
    http://www.deski.fi/page.php?page_id=10&tiedote_id=2664

  4. #4
    täsä
    Vierailija
    pehmeä helppo ja nopea:

    2 munaa
    2 dl sokeria vatkataan kevyesti
    lisätään 1½ dl juoksevaa rasvaa (sulaa margariinia tai terveellisempää öljyä)
    lisätään 1 dl hedelmämehua, esim. omenaa
    3 dl vehnäjauhoja+ 2 tl vaniljasokeria + 2 tl leivinjauhoa sekoitetaan keskenään ja lisätään

    seos voideltuun piirakkavuokaan ja päälle raparperisilppu/ marjat
    uunissa 30min 200 asteessa

    jäähdyttyä pinnalle voi siivilöidä tomusokeria

  5. #5
    Anna-Liisan piirakka


    250g margariinia
    1 lasi sokeria
    4 lasia vehnäjauhoja
    2tl soodaa
    2tl vaniljasokeria

    Sekoita kuivat aineet pehmeään margariiniin. Ota tästä seoksesta 1 lasillinen muruseosta varten. Sekoita loppu taikinaan:

    1 lasi piimää, tai kermaviiliä
    1 muna

    Päälle: omenalohkojaja kanelia, raparperia, viinimarjoja, vadelmia tms.

    Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Laita taikinan päälle raparperit ja kaneli (tai marjat). Ripottele muruseos päälle. Paista uunissa 200 astetta n. 30min. Todella herkullista vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa

  6. #6
    mun
    Vierailija
    suosikkini

    2 munaa
    2dl sokeria
    100g voisulaa
    2dl kermaa/maitoa
    1tl leivinjauhetta
    4dl jauhoja

    päälle kuoritut, pilkotut raparperit ja lisäksi

    50g pehmeää voita
    100g jauhoja
    1dl sokeria

    nuo nypitään taikinaksi ja murustellaan lopuksi päälle. Sit 200 astetta ja noin 25 min uunissa

  7. #7
    MarjaK
    Vierailija
    Kiitoksia! Näistä varmasti jo löytyy!

  8. #8
    Just otin uunista raparperi-kookospiirakan.

  9. #9
    mamma makean ystävä
    Vierailija
    Tätä olen tehnyt jo monesti kun on niin hyvää. Ja syötävä vasta kylmänä. Eli parasta seuraavana päivänä.

    3dl vehnäjauhoja
    1dl sokeria
    1tl leivinjauhetta
    1/2 tl kanelia
    150g margariinia juoksevana
    1 muna

    Sekoita kuivat aineet ja lisää juokseva margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija24cm) pohjalle ja reunoille.

    TÄYTE
    5dl raparperipaloja (n300g) puolen sentin paksuisia siivuja
    1tl kermaviiliä
    1 muna
    0,5dl sokeria
    4rkl fariinisokeria
    1tl vaniliinisokeria

    Levitä taikinan päälle raparperit ja fariinisokeri. SEkoita muut aineet keskenään ja levitä raparperien päälle.

    paista 200asteessa uunin alimmalla tasolla n.25min. Laita lopussa leivinpaperi päälle jos meinaa tummua reunat liikaa.

    Tästä tulee noin 8annosta. Yhdessä annoksessa n.220kcal


  10. #10
    HelloShitty
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Merlion
    Just otin uunista raparperi-kookospiirakan.
    ja sitä ohjetta kans hei!

  11. #11
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja HelloShitty
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Merlion
    Just otin uunista raparperi-kookospiirakan.
    ja sitä ohjetta kans hei!
    Tein taman ohjeen mukaan.

    http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailm...ookospiirakka/


  12. #12
    Vepasto
    Vierailija
    3 munaa
    3 dl sokeria
    1dl voisulaa
    1½ dl maito-kermaa
    4½ dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    1 l raparperia

    3 dl kerma-maitoa
    1½ dl sokeria
    3 rkl voita
    2 rkl perunajauhoja

    Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon kerma-maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi voisula. Levitä taikina pellille ja laita raparperit päälle.
    Sekoita kuorrutuksen aineet kattilassa ja sakeuta, älä keitä. Kaada kuorrutus raparperien päälle. Paista 200 asteessa.

    Ja tään on sit niin hyvää, että se pellillinen katoaa todella nopeasti...

  13. #13
    HelloShitty
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Merlion
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja HelloShitty
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Merlion
    Just otin uunista raparperi-kookospiirakan.
    ja sitä ohjetta kans hei!
    Tein taman ohjeen mukaan.

    http://www.yhteishyva.fi/ruokamaailm...ookospiirakka/
    kiitos. pitääpä kokeilla.

  14. #14
    **
    Vierailija
    sellaseen pyöreään piirakkavuokaan...

    100 g voita tai margariinia
    1 dl sokeria

    1 muna
    1 prk kermaviiliä

    1 dl perunajauhoja
    2 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta

    päälle raparperisilppu sekä
    2 prk kermaviiliä
    2 munaa
    1 dl sokeria

    uuniin 175 astetta ja tunnin saa olla (tässä siis pehmeä pohja vaikka tuleekin kermaviilipäällys)

    ite laitan yleensä myös mustikoita raparperin lisäksi. Vaniljasokrua, kanelia yms. voi laittaa maun mukaan.

  15. #15
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Merlion
    Just otin uunista raparperi-kookospiirakan.
    oliko ohje Seurasta???Itse tein Seura-lehden ohjeen mukaan.Todella hyvää

  16. #16
    tää vieny mut mennessään
    Vierailija
    pohja:
    150 g margariinia
    1 dl sokeria
    1 kananmuna
    3 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta

    täyte:
    500 g raparperinvarsia
    2 tl perunajauhoja
    3/4 dl sokeria
    1 rkl kanelia

    päällys:
    100 g huoneenlämpöistä margariinia
    2 dl kaurahiutaleita
    1 dl sokeria
    1 dl vehnäjauhoja

    Aivan ehdottomasti paras! Just kävin kaupasta ostaa puuttuvia aineksia, kun illalla väsään vielä piirakan ja vaniljakastiketta päälle...nam, nam.

  17. #17
    sini
    Vierailija
    kylläpäs näitä kokkokolmosia löytyy suomenmaasta. Toinen toistaan ihanempia reseptejä. Ja kaikki kehuu omaansa parhaaksi
    Makuasioista ei voi kiistellä Kiitos paljon kaikille resepteistä. Laitoin ne talteen.

    JA nyt meen takapihalle raparperejä hakemaan, että saan piirakkaa tänä iltana Henk.koht tykkään muuten eniten kermaviilipäälysteisistä piirakoista. Mutta tuota Vepasto veti pisimmän korren eli hänen reseptiä pitää kokeillä kun kuulosti niin hyvältä tuo erikoinen kuorrutus.

  18. #18
    Missu
    Vierailija
    Onkos jollakin tiedossa sellane raparperipiirakan ohje, josta tulee uunipannullinen ja päälliseen/täytteeseen tulee maustamatonta jogurttia??
    Viime kesänä sellasen tein, mutten nyt ole ohjetta nää mistään löytänyt...

  19. #19
    Joku perus muropohja

    Raparperia, pari vartta keitetään hillosokerin kanssa hilloksi
    2dl maustamatonta jugurttia
    2 munaa
    sokeria maun mukaan, ei tartte paljoa riipuen paljonko hilloon laittaa.
    mansikoita

  20. #20
    ite
    Vierailija

    raparperipiirakka

    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja mamma makean ystävä
    Tätä olen tehnyt jo monesti kun on niin hyvää. Ja syötävä vasta kylmänä. Eli parasta seuraavana päivänä.

    3dl vehnäjauhoja
    1dl sokeria
    1tl leivinjauhetta
    1/2 tl kanelia
    150g margariinia juoksevana
    1 muna

    Sekoita kuivat aineet ja lisää juokseva margariini ja muna. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija24cm) pohjalle ja reunoille.

    TÄYTE
    5dl raparperipaloja (n300g) puolen sentin paksuisia siivuja
    1tl kermaviiliä
    1 muna
    0,5dl sokeria
    4rkl fariinisokeria
    1tl vaniliinisokeria

    Levitä taikinan päälle raparperit ja fariinisokeri. SEkoita muut aineet keskenään ja levitä raparperien päälle.

    paista 200asteessa uunin alimmalla tasolla n.25min. Laita lopussa leivinpaperi päälle jos meinaa tummua reunat liikaa.

    Tästä tulee noin 8annosta. Yhdessä annoksessa n.220kcal

  21. #21
    Heimo K
    Vierailija

    Raparperipiirakka

    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Malviina
    Just tein:

    4munaa
    3dl sokeria
    4dl vehnäjauhoja
    2tl leivinjauhetta
    200g marg.tai voita

    Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, lisää joukkoon. Lisää sula rasva.
    Päälle pilkottuja raparperejä + fariinisokeria tai kanelia ja sokeria.
    Samalla ohjeella myös omena tai mikä tahansa piirakka.

    Ohjeesta siis pellillinen. Paista 200c n. 30min

  22. #22
    Jostain syystä ei tuo raparperi oikein maistu miulle. Mutta tulipa ihan ohi aiheen mieleen kun täti kerran teki raparperipiirakan. Ison pellillisen kun oli tulossa vieraita. Jätti sen ulkoeteiseen jäähtymään, niin johan se oli hetken päästä mustanaan muurahaisia. No täti päätti ettei hyvää piirakkaa pois heitetä. Laittoi sen pakastimeen hetkeksi sen jälkeen imuroi muurahaiset pois. Ja pokkanaan tarjosi sen vieraille.

  23. #23
    maija
    Vierailija

    raparperipiirakka

    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja täsä
    pehmeä helppo ja nopea:

    2 munaa
    2 dl sokeria vatkataan kevyesti
    lisätään 1½ dl juoksevaa rasvaa (sulaa margariinia tai terveellisempää öljyä)
    lisätään 1 dl hedelmämehua, esim. omenaa
    3 dl vehnäjauhoja+ 2 tl vaniljasokeria + 2 tl leivinjauhoa sekoitetaan keskenään ja lisätään

    seos voideltuun piirakkavuokaan ja päälle raparperisilppu/ marjat
    uunissa 30min 200 asteessa

    jäähdyttyä pinnalle voi siivilöidä tomusokeria

  24. #24
    nam
    Vierailija
    http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=582&rname=raparperi-omenakeikauskakku

    ehdottomasti tämä...jo varmaan 15v ollut käytössä tämä resepti ja aina toimii!

  25. #25
    pee
    Vierailija

    Nams

    Tässä lisää lehtiohjeita: http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/herkullinen-raparperipiirakka

Sivu(t) 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen

Pikavastaus Pikavastaus