jäykkäkouristusrokote, kuuluuko olla kipeä?

  • Viestiketjun aloittaja mitä tehdä?
  • Ensimmäinen viesti
"äityli"
Suomessa sairastui viisi lasta jäykkäkouristukseen vuosina 1969-1985. Heistä neljä oli rokotettu:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8335151

Jäykkäkouristusrokotteet romahduttavat T-solut samalle tasolle kuin tavataan AIDS-potilailla:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6228737
Eli ei kannata enää ottaa piikkiä.Itsekkään en ole 19 vuoteen ottanut.
Että näin!
 
tuostapas
Jäykkäkouristus eli tetanus on Clostridium tetani- eli jäykkäkouristusbakteerin aiheuttama hengenvaarallinen tauti, jonka tärkeimpiin oireisiin kuuluvat päänsärky, lihasten jäykkyys ja lihaskouristukset.[1] Jäykkäkouristusbakteeri elää etenkin mullassa ja ihminen voi saada tartunnan multaisista haavoista tai likaisista esineistä. Itse tautia eivät aiheuta bakteerit, vaan näiden muodostamat myrkyt, jotka kulkeutuvat veren mukana hermostoon, ja aiheuttavat lihaskouristuksia. Kehittyneissä maissa jäykkäkouristus on nykyään rokotusten ansiosta hyvin harvinainen.

Sairauden itämisaika vaihtelee suuresti, mutta taudinkuva on yleensä sitä rajumpi, mitä nopeammin oireet ilmenevät haavan saamisen jälkeen. Jäykkäkouristus ei tartu ihmisestä toiseen. Se ei myöskään jätä varmaa immuniteettia.

Jäykkäkouristuksen ensimmäinen oire on usein vaikeus avata suuta. Tästä johtuu sairauden englanninkielinen nimi lockjaw ("lukkoleuka"). Vähitellen jäykkyys leviää niskaan, selkään ja selkälihaksiin. Kasvoille ilmestyy kouristusten aiheuttama irvistys (sardoninen nauru). Kouristuksia aiheuttavat monet pienetkin ärsykkeet kuten kosketus, ääni ja valo. Pahimmissa tapauksissa lihaskouristukset vaikeuttavat hengitystä, mikä voi johtaa kuolemaan. Toisaalta jäykkäkouristus voi esiintyä myös niin lievänä, että jopa diagnoosin tekeminen on vaikeaa.
 
rokotteen saanut
millaisia oireita teidän perheelle tuli? :eek:

en vaan haluaisi nyt päivystykseen lähteä istumaan ja koko ensi viikko on iltavuoroa.. jos vaan kykenen töihin tällä kädellä menemään :(
Itse sain rokotteen 3 päivää sitten. Yöllä alkoivat jäsenet jäykistellä, erityisesti oikea käsi, joka kulki omia teitään ja kipu oli kova. Rokotteessahan on jäykkäkouristusbakteeri laimennettuna. Mieluummin otan tämän pienen haittavaikutuksen kuin taudin.
 
Eikö pitäs huolestua???
sain viimeisen tetanukseni yli 10v sitten reaktio oli voimakas ,juuri samoja, mitä muutkin ovat kokeneet. koko yläkasivarsi kivikova, kuuma, tuplavolyymiin turvonnut olo tod. helvetillinen. Rokote-erä tarkistettiin mahd. virheellisyyden suht. ei kuulemma ollut mitään virhe-erää, verinäytteitä lähetettiin Hkii tutkittavaksi ja vastaukseksi sain, että vasta-aineet voimakkaasti koholla ja että vastaisen varalle kannattaa mainita tuosta reaktiosta ja ,että rokotteita on myös "puhtaampia", ilmeisesti lisäaineittensa puolesta? Käsivarressa on vielä yli 10v jälkeen kananmunan kokoinen patti. samoihin aikoihin alkoi ilmaantui monenlaista autoimmuuni vaivaa...! Onko teillä muilla ollut näin hankalia seuraamuksia tetanuspiikistä???
 
"mievaan"
huomenna menen piikin ottamaan ja viimeksi oli kyllä pakaran yläosa todella kipeä pari päivää. Varmaan nyt sitten on käsi kipeänä, täytyis muistaa pyytää että tökkäsee sen piikin vasempaan käteen. Oikeakätinen kuin olen.
 
kannattaa myös lukea lähteensä
[QUOTE="äityli";27482643]Suomessa sairastui viisi lasta jäykkäkouristukseen vuosina 1969-1985. Heistä neljä oli rokotettu:
Tetanus of immunized children. - PubMed - NCBI

Jäykkäkouristusrokotteet romahduttavat T-solut samalle tasolle kuin tavataan AIDS-potilailla:
Abnormal T-lymphocyte subpopulations in healthy subjects after teta... - PubMed - NCBI
Eli ei kannata enää ottaa piikkiä.Itsekkään en ole 19 vuoteen ottanut.
Että näin![/QUOTE]

Pakko vastata tähän vastuuttomaan "äipylin" tekstiin vaikka onko vanha.
Kyseisen linkin lainauksesta on unohdettu ehkä se tärkein näkökulma. Eli nämä neljä rokotettua lasta jotka saivat jäykkäkouristuksen saivat sen atyyppisesti ja lievin oirein, eli selvisivät siitä.
Vastaavilla rokottamattomilla lapsilla on suuri riski kuolla tautiin tai vammautua.
Tämän riskin muistakoon jokainen lapsensa rokottamatta jättävä!
 

Yhteistyössä