mikro on erittäin vaarallinen

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
hei
ja niissä on jo vuosia ollut kehoitus, ettei ainakaan pienten lasten ruokia/juomia lämmitettäisi mikrossa. Itse käytän mikroa tosi vähän, olin jopa vuosia ilman ko. kapinetta. Onneksi on kaasuhella ja kokkitausta niin ei ihan kamalasti tule mieleen missä tuota tarvitsisin. Joskus harvoin sulatan siellä jotain (miedolla lämmöllä) ai niin ja lämmitän kauratyynyä välillä :)
 
v
Me on syöty "jätettä" jo monen kymmentä vuotta :D Lapsuudestani lähtien, kun mikro ostettiin. Vielä ei ole tullut siitä ongelmia. Mutta kerkiäähän sitä.. useimmiten kun vanhana aina kärsii jostain sairaudesta.
 
kemian ja fysiikan maisteri
Muistatteko aikaa, kun telkkarikin kuulemma "säteili" niin kamalasti, ettei saanu mennä sen lähelle katseleen. Saati, että jos katsoo mikroa liian kauan, voi mennä näkö tai tulla syöpä, kun säteily tulee siitä. Aina on uskomuksia kun joku uusi asia tulee, eikä sitä olla testattu tarpeeksi.

Mikron toimintaperiaatehan on yleisesti (kai) tiedossa kaikilla. Eli mikrossa on mikroaaltosäteitä, jotka heiluttavat polaarista atomia esim. vedessä olevan hapen, o:n ja vedyn, H:n puolia edessuntakaisin ja tämä liike aiheuttaa kitkaa ja se aiheuttaa lämpenemistä. Vesi sisältää tämän lisäksi yleensä muitakin aineita, koska kraanasta tuleva vesi ei ole tislattua.

Jos vielä hieman mietitään atomitasolla asioita, niin kiehutettu veden kiderakenne on erilaista kuin esim. jäätyneen veden. Kiehutetussa vedessä atomit liikkuvat toistensa yli ja jopa niiden periaatteelliset kulmat toisiinsa nähden liukuvat.

Huomaa, että ap on joko provo tai oppinut vasta nyt ymmärtämään mikron toimintaperiaateeen ja kun kuuli sanan säteily, sai heti kuvan = vaarallista. :D
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
mutta eikö ihminen halua, että sitä sais mahd. vähän? JOS asialle voi tehdä jotain. vai aattelitko luovuttaa ja edesauttaa terveytesi huononemista?
Jos haluaisit minimoida ruokasi saaman säteilyä, heivaisit hellan ja uunin mäkeen ja käyttäisit mikroa. Noissa kahdessa ekassa ruoka saa paljon enemmän säteilyä. Eikä tämä ole mikään vitsi vaan ihan oikeasti.

Eri asia sitten on, ettei tuo säteily ole varsinaisesti vaarallista.
 
lol
ja ap uskaltaa silti käyttää mikroa (lukee tosin et minimoi käyttöä vähäiseksi) eli jossain suhteessa olet siis laiska etkä käytä hella tms. sinne 50 luvun juttuihin voi palata ja heivata kaikki pois kuten tv,mikro,liedet,jääkaapit ym..kaikki voi aina aiheuttaa jotain.ennen vanhaa oli puuhellat ja maitoki tuli suoraan lehmästä.vaarana toki et lehmä potkasee..viherpiipertäjä siel vauhis taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja että joo :):
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
http://www.luontaisnetti.fi/artikkelit_uutisiamaailmalta_06.htm

Mikroaaltouuni muuttaa ruoan haitalliseksi

Teknisesti tuotettu mikroaalto perustuu vaihtovirta periaatteelle. Atomeihin, molekyyleihin ja soluihin iskeytyy kova elektromagneettinen säteily, jolloin ne joutuvat muuttamaan polaarisuutta 1-100 miljardia kertaa sekunnissa. Minkään elävän organismin atomi, molekyyli tai solu ei pysty kestämään tällaista väkivaltaista ja tuhoavaa voimaa edes pientä hetkeä.


Kaikista luonnollisista aineista, jotka ovat polaarisia, herkimmin reagoiva on vesimolekyylin happi ja juuri sen avulla mikroaallon kypsyttävä lämpö syntyy - väkivaltaisesta kitkasta vesimolekyylissä. Molekyylin rakenteet revitään erilleen, jolloin molekyyli muuttuu voimaperäisesti epämuodostuneeksi. Tätä tapahtumaa kutsutaan rakenteelliseksi isomerismiksi, ruoan molekyylirakenne muuttuu, jolloin niistä tulee luonnottomia, vieraita aineita elimistölle.

Jo vuonna 1989 Lancetissa julkaistiin tutkimus mikroaaltouunin vaikutuksista äidinmaidonkorvikkeisiin. Tutkimuksissa todettiin, että aminohapot muuttuivat sellaiseen muotoon, ettei elimistö pysty käyttämään niitä hyväkseen. Erityisesti aminohappo L-proliini muuttui sen d-isomeeriksi, jonka tiedetään olevan neurotoksinen eli myrkyllinen hermostolle sekä nefrotoksinen eli myrkyllinen munuaisille.

Vuonna 1991 Oklahomassa kuoli leikkauspotilas verensiirtoon, koska hoitaja oli lämmittänyt veren mikroaaltouunissa. Normaalistikin veri lämmitetään, mutta ei koskaan mikroaaltouunissa. Tämä osoittaa hyvin sen, kuinka voimakkaasti mikroaaltouuni muuttaa organismien rakenteet elimistölle haitallisiksi.
Tuo viimeinen kappale oli kyllä tämän päivän ylivoimainen piristys :D :D :D *nauraa kippurassa*
Voi elämä, tän kappaleen tieteellisyyden kanssa...
 
Fillariinat
Eihän laiskat mammat usko muutakaan Lidlin kasseja kantaessaan. En koskaan syöttäisi edes toisten muksuille sitä moskaa mitä halvimmalla saa. Ei-luomut ruoat on täynnä kasvinsuojelu(?)ainejäämiä tai GMO-kokeilua ihmisillä. Onneksi en niitä ole milloinkaan syönyt, vaan kasvatan ruokani itse tai ostan pelkästään luomu-leimalla, gmo-vapaa tai biodynaamisesti tuotettuja ruokia.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Fillariinat :
Eihän laiskat mammat usko muutakaan Lidlin kasseja kantaessaan. En koskaan syöttäisi edes toisten muksuille sitä moskaa mitä halvimmalla saa. Ei-luomut ruoat on täynnä kasvinsuojelu(?)ainejäämiä tai GMO-kokeilua ihmisillä. Onneksi en niitä ole milloinkaan syönyt, vaan kasvatan ruokani itse tai ostan pelkästään luomu-leimalla, gmo-vapaa tai biodynaamisesti tuotettuja ruokia.
Mitkä laiskat mammat?? Miksi pitää heti hypätä tuollaisiin johtopäätöksiin? Että kaikki syö jotain Lidl moskaa? Ja MINÄ ite syön vain ja ainoastaan "luomu-leimalla, gmo-vapaa tai biodynaamisesti tuotettuja ruokia". No pääsitpä jostain asiasta pätemään.
 
omg
Mikroaaltouuni laittaa vasimolekyylit värähtelemmään nopeammin, jolloin ruoka lämpenee. Aivan samalla tavalla ne ruokamolekyylit alkavat värähdellä nopeammin kun keitätte ruokaa hellalla. Mitään mystistä ja vaarallista tässä ei ole. Mikroaallot ovat samaa sähkömagneettistä säteilyä kuin auringon valo tai radioaallot, radioaallot ovat pitkiä aaltoja, mikroaallot puolestaan lyhyitä. Ruokaa mikroaallot eivät muuta vaaralliseksi, säteilyn aallonpituus vain on sopiva, jotta ruuan vesimolekyylit alkavat liikkua nopeasti ja lämmetä -> ruoka lämpiää.

Joskus kannattaa ottaa asiasta selvää ja opiskella vähän fysiikkaa, niin ei tarvitse panikoida turhaa, eikä myös joudu huijatuksia, kun ei ymmärrä asioita..
 
ajattelija
hyvä ap, sinä osaat ajatella !!!
valitettavasti keskustelun taso on aika tympeää luettavaa ja siitä näkee, että jengi ei tajua sitten pätkääkään ihmisen kehon toiminnasta eikä sähkömagneettisista kentistä. Valitettavasti tulevaisuus näyttää synkältä jos ihmiset eivät ala ajattelemaan.... onneksi me fiksut ajattelijat ja jälkeläisemme pysymme terveinä :)
 
emme käytä ollenkaan
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
siitä lähtee säteilyä ja se lämmittäessään ruoan muuttaa sen atomia, joten elimistö ei "tunnista" ruokaa. toisin sanoen mikroruoka on "jätettä". käyttäkää sitä kapistusta mahd. vähän.
juu, mahdollisimman vähänkäytämme, ei ole töissä eikä kotona mikroa. käytimme sitä kun lapsia ei ollut. nyt emme syö enää saarioisten pizzoja ja marjatkin voi ottaa sulamaan ajoissa.
 
mikro on paras!
mikrossa esim kasvikset säilyttävät vitamiininsa parhaiten. Lukuunottamatta pinaattia, joka menee "pilalle" teki sen sitten miten tahansa: pinach retains nearly all its folate when cooked in a microwave[13]; in comparison, it loses about 77 percent when cooked on a stove, because food on a stove is typically boiled, leaching out nutrients. sanoo siis wikipedia.

eli käytänä tästä eteenkin päin mikroa ilman huolen häivää. pinaatin joko syön tuoreena tai sulatan huoneenlämmössä...
 

Yhteistyössä