*

Tosi helppo ja hyvä kauraleipä :)
+ Vastaa ketjuun
Sivu(t) 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Näytetään tulokset 1 - 25. Osumia 37

Ketju: Tosi helppo ja hyvä kauraleipä :)

  1. #1
    vieras
    Vierailija

    Tosi helppo ja hyvä kauraleipä :)

    7 dl vettä
    1 pala hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
    2 tl suolaa
    3 dl kaurahiutaleita
    n. 10 dl vehnäjauhoja

    Nostata taikinaa n. 15 min, leivo löysähköstä taikinasta kaksi leipää ja laita kylmään uuniin. Paistoaika n. 45 min 250 asteessa.

    Meillä menee kuin kuumille kiville

  2. #2

  3. #3
    En le ikinä osannut leipoa noita hiivalla kohotettavia Just kun ohjeessa voi olla laita 11-13 desiä jauhoja.

  4. #4
    ap
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja mamatsu
    En le ikinä osannut leipoa noita hiivalla kohotettavia Just kun ohjeessa voi olla laita 11-13 desiä jauhoja.
    Kyllä sä osaat ei se ole niin nökönuukaa

    Muista lämmittää vesi riittävästi, tuorehiivalla kädenlämpöiseksi ja kuivahiivalla reilusti lämpimämmäksi

  5. #5
    tiia
    Vierailija
    Miksi kylmään uuniin?

    Mutta siis tarkoitat että laitetaan leivät uuniin ja sitten vasta uuni lämpeämään 250 asteeseen? Leipä ei siis ehdi olla kovin lämpöisessä sitä 45 minuttia (?) Meillä ainakin kestää jonkin aikaa että uunin lämpötila nousee tuonne 45minuuttiin

  6. #6
    vieras
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja ap
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja mamatsu
    En le ikinä osannut leipoa noita hiivalla kohotettavia Just kun ohjeessa voi olla laita 11-13 desiä jauhoja.
    Kyllä sä osaat ei se ole niin nökönuukaa

    Muista lämmittää vesi riittävästi, tuorehiivalla kädenlämpöiseksi ja kuivahiivalla reilusti lämpimämmäksi
    Eikös se ole niin että mitä vähemmän jauhoa laittaa niin sen parempi tulee.. Paitsi ehkä sitten vaikeampi leipoa.

  7. #7
    ap
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja tiia
    Miksi kylmään uuniin?

    Mutta siis tarkoitat että laitetaan leivät uuniin ja sitten vasta uuni lämpeämään 250 asteeseen? Leipä ei siis ehdi olla kovin lämpöisessä sitä 45 minuttia (?) Meillä ainakin kestää jonkin aikaa että uunin lämpötila nousee tuonne 45minuuttiin
    Kyllä, kylmään uuniin ja sitten vasta uuni päälle. Ei kuulukaan olla koko aikaa siinä 250 asteessa. Kokeile!

  8. #8
    ap
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja vieras
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja ap
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja mamatsu
    En le ikinä osannut leipoa noita hiivalla kohotettavia Just kun ohjeessa voi olla laita 11-13 desiä jauhoja.
    Kyllä sä osaat ei se ole niin nökönuukaa

    Muista lämmittää vesi riittävästi, tuorehiivalla kädenlämpöiseksi ja kuivahiivalla reilusti lämpimämmäksi
    Eikös se ole niin että mitä vähemmän jauhoa laittaa niin sen parempi tulee.. Paitsi ehkä sitten vaikeampi leipoa.
    Joo, periaatteessa niin. Tulee pehmoisempi. Mutta ei näitä niin tarvitse leipoakaan. Mä laitan vaan kaksi 'kökköä' pellille ja vähän taputtelen leivän muotoon. Ei siis tarvitse sen enempää leipoa

  9. #9
    mm
    Vierailija
    pitääkö olla joku vuoka vai ihan vaan leivinpaperin päälle "muotoillaan"?

  10. #10
    tiia
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja ap
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja vieras
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja ap
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja mamatsu
    En le ikinä osannut leipoa noita hiivalla kohotettavia Just kun ohjeessa voi olla laita 11-13 desiä jauhoja.
    Kyllä sä osaat ei se ole niin nökönuukaa

    Muista lämmittää vesi riittävästi, tuorehiivalla kädenlämpöiseksi ja kuivahiivalla reilusti lämpimämmäksi
    Eikös se ole niin että mitä vähemmän jauhoa laittaa niin sen parempi tulee.. Paitsi ehkä sitten vaikeampi leipoa.
    Joo, periaatteessa niin. Tulee pehmoisempi. Mutta ei näitä niin tarvitse leipoakaan. Mä laitan vaan kaksi 'kökköä' pellille ja vähän taputtelen leivän muotoon. Ei siis tarvitse sen enempää leipoa


    Kuulostaa ainakin helpolle

  11. #11
    Pittääpä kokeilla, tosin jauhoiks taidan laittaa jotai muuta ku perusvehnää..

  12. #12
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja tiia
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja ap
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja vieras
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja ap
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja mamatsu
    En le ikinä osannut leipoa noita hiivalla kohotettavia Just kun ohjeessa voi olla laita 11-13 desiä jauhoja.
    Kyllä sä osaat ei se ole niin nökönuukaa

    Muista lämmittää vesi riittävästi, tuorehiivalla kädenlämpöiseksi ja kuivahiivalla reilusti lämpimämmäksi
    Eikös se ole niin että mitä vähemmän jauhoa laittaa niin sen parempi tulee.. Paitsi ehkä sitten vaikeampi leipoa.
    Joo, periaatteessa niin. Tulee pehmoisempi. Mutta ei näitä niin tarvitse leipoakaan. Mä laitan vaan kaksi 'kökköä' pellille ja vähän taputtelen leivän muotoon. Ei siis tarvitse sen enempää leipoa


    Kuulostaa ainakin helpolle
    Kyllä joo Näitä on pakko kokeilla.

  13. #13
    ap
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja mm
    pitääkö olla joku vuoka vai ihan vaan leivinpaperin päälle "muotoillaan"?
    Joo, leivinpaperin päälle olen tehnyt kaksi pyöreätä leipää.

  14. #14
    mm
    Vierailija
    Kiitos ohjeesta! Täytyy tosiaan kokeilla!

  15. #15
    ohje kopioitu, kiitos

  16. #16
    Tässä kuva leivistä menossa uuniin:



    valmiista leivistä saatte kuvan n. 45 minuutin päästä. Valitettavasti tuoksua en voi teille lähettää

  17. #17
    ...................
    Vierailija
    rupes tekeen mieli kokeilla mutta kun ei ole hiivaa kotona. tais iis on mutta siinä oli parasta ennen 30.04-09. meillä ei kovin useasti leivota. kauankohan toi kuivahiiva säilyy parasta ennen päiväyksen jälkeen? nuo saa varmaan jo heittää pois

  18. #18
    kiittää ja kumartaa
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja tiia
    Miksi kylmään uuniin?

    Mutta siis tarkoitat että laitetaan leivät uuniin ja sitten vasta uuni lämpeämään 250 asteeseen? Leipä ei siis ehdi olla kovin lämpöisessä sitä 45 minuttia (?) Meillä ainakin kestää jonkin aikaa että uunin lämpötila nousee tuonne 45minuuttiin
    "lämpötila nousee tuonne 45 minuuttiin" Hih!
    Kiitos, naureskelen täällä höperönä. Tää oli aidosti hauska, ymmärsin kyllä, mitä tuolla tarkotettiin, mutta oli kiva nähdä, että joku muukin kirjottelee pöhköjä!

  19. #19
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja ...................
    rupes tekeen mieli kokeilla mutta kun ei ole hiivaa kotona. tais iis on mutta siinä oli parasta ennen 30.04-09. meillä ei kovin useasti leivota. kauankohan toi kuivahiiva säilyy parasta ennen päiväyksen jälkeen? nuo saa varmaan jo heittää pois
    En mä usko, että on miksikään mennyt. Korkeintaan teho vähän 'hälvennyt'. Käytä pois vaan! Muista lämmittää tuo vesi kunnolla.

  20. #20
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja BlondeMonsoon
    Pittääpä kokeilla, tosin jauhoiks taidan laittaa jotai muuta ku perusvehnää..
    Samoin.
    Ja ap:lle kiitos ohjeesta

  21. #21

    merks

    merks

  22. #22
    v
    Vierailija
    Miä aijon myös tätä kokeilla.

  23. #23
    Mahtuuko noi leivät samalle pellille?

  24. #24
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja mamatsu
    Mahtuuko noi leivät samalle pellille?
    Joo, mullakin on 50 cm leveä uuni. Hyvin menee

  25. #25
    tiia
    Vierailija

    HEH HEH

    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja kiittää ja kumartaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja tiia
    Miksi kylmään uuniin?

    Mutta siis tarkoitat että laitetaan leivät uuniin ja sitten vasta uuni lämpeämään 250 asteeseen? Leipä ei siis ehdi olla kovin lämpöisessä sitä 45 minuttia (?) Meillä ainakin kestää jonkin aikaa että uunin lämpötila nousee tuonne 45minuuttiin
    "lämpötila nousee tuonne 45 minuuttiin" Hih!
    Kiitos, naureskelen täällä höperönä. Tää oli aidosti hauska, ymmärsin kyllä, mitä tuolla tarkotettiin, mutta oli kiva nähdä, että joku muukin kirjottelee pöhköjä!

    No nyt mäkin huomasin mitä olin kirjoittanut. Mulla on ollu vähän paha päivä ja tää tosiaan saa kyllä mut itsenikin nauramaan itselleni. Hupaisaa

Sivu(t) 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen

Pikavastaus Pikavastaus

Asiakaspalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
Verkkopalvelu
Ilmoitushinnat ja mainosmuodot
Tekniset tiedot

Toimitus

Yhteystiedot ja palaute