*

Kotikalja
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 19. Osumia 19

Ketju: Kotikalja

  1. #1
    ninni
    Vierailija

    Kotikalja

    Haluaisin tehdä jouluksi kotikaljaa. Onko kokemuksia esim. Tuoppi Kotikaljasta? Kuinka iso homma? Millaisiin pulloihin?

  2. #2
    ninni
    Vierailija
    Eikö kukaan ole tehnyt??? Jelppiä.....

  3. #3
    Uutteesta on helpompaa tehdä, mutta maltaista saa ruokaisamman makuista.

  4. #4
    Mies sano tuossa että ohjeiden mukkaan ku tekköö niin onnistuu..

  5. #5
    Hiivaa ei sitten kannata yliannostella, tai saa hiivaista kaljaa. Sitä tarvitaan todella niin vähän kuin ohjeissa sanotaan. Ja kädenlämpöiseen veteen, ei liian kuumaan.

  6. #6
    vieras
    Vierailija
    Ei kait sen isompi homma kuin siman tekokaan. meillä tosin mies tekee kun ite en saa simaakaan onnistuun

  7. #7
    ap
    Vierailija
    ja ilmeisesti jouluksi ehdin vielä kaljaa saamaan? jos nyt onnistun.... kiitti neuvoista!

  8. #8
    hönö
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja ap
    ja ilmeisesti jouluksi ehdin vielä kaljaa saamaan? jos nyt onnistun.... kiitti neuvoista!
    No itse ostin mallasjuomauutepaketin tänään ja ohjeissa sanotaan että annetaan ensin käydä huoneenlämmössä vuorokausi ja sitten pullossa viileässä vuorokausi, että aatonaattoiltana pitäisi olla juomiskelpoista.
    Itsekin ekaa kertaa "pappia kyydissä"

  9. #9
    Kaljoittelija
    Vierailija
    Just tein Tuoppi-uutteesta. Viime jouluksi tein ja hyvää oli. Laitoin 3 litraan 2 uutepussia.

  10. #10
    kotikeittäjä
    Vierailija
    Muistakaa, että kalja tehdään eri tavalla riippuen siitä halutaanko nousu- vai laskuhumala.

  11. #11
    hönö
    Vierailija
    Onkos tuo vuorokauden käyminen ihan ok??
    Ihan sillä kysyn kun en ole koskaan tehnyt ja esim. fariinipussin kyljessä kun on siman teko-ohje, niin siinäkin käsketään pullottaa 1-2 vrk kuluttua, mutta siman pullotan aina 12 tunnin päästä, muuten tulee liian käynyttä....

  12. #12
    hönö
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja hönö
    Onkos tuo vuorokauden käyminen ihan ok??
    Ihan sillä kysyn kun en ole koskaan tehnyt ja esim. fariinipussin kyljessä kun on siman teko-ohje, niin siinäkin käsketään pullottaa 1-2 vrk kuluttua, mutta siman pullotan aina 12 tunnin päästä, muuten tulee liian käynyttä....
    nosto

  13. #13
    Herra 49
    Vierailija
    Tuoppi-uute on hyvä tuote ja vieläpä Laihian mallatehtaalta eli taattua kotimaista. Pitää vain muistaa tuplata ohjeesta kaikki muu paitsi vesi, niin tulee vahvaa tavaraa. Hiivaa en ihan tosin itse tuplaa, mutta ei sekään niin vaarallista ole. Siis: 6 pussia uutetta 9 litraan kädenlämpöistä vettä, sitten sokeria 12 dl, litku 10 litran kanisteriin ja päälle ripotellaan 4 pussia kuivahiivaa. Anna käydä n. 24 h huoneenlämmössä, sitten viileään kellariin n. 24 h ja sitten vaan nauttimaan.

  14. #14
    voltti
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Herra 49
    Tuoppi-uute on hyvä tuote ja vieläpä Laihian mallatehtaalta eli taattua kotimaista. Pitää vain muistaa tuplata ohjeesta kaikki muu paitsi vesi, niin tulee vahvaa tavaraa. Hiivaa en ihan tosin itse tuplaa, mutta ei sekään niin vaarallista ole. Siis: 6 pussia uutetta 9 litraan kädenlämpöistä vettä, sitten sokeria 12 dl, litku 10 litran kanisteriin ja päälle ripotellaan 4 pussia kuivahiivaa. Anna käydä n. 24 h huoneenlämmössä, sitten viileään kellariin n. 24 h ja sitten vaan nauttimaan.
    Tärkeintä on triplata sokeri. Lisäksi puolet sokerista voi olla fariinisokeria, tuo tuhdimpaa makua. Myös pitää käydä kunnolla, jotta tulee voltteja kuin pohjalaiseen koulun kotikaljaan.

  15. #15
    vieras
    Vierailija
    Saako jostain humala-aromeja ?

  16. #16
    ip
    Vierailija
    up

  17. #17
    "Tommi"
    Vierailija

    khyllää

    ja pällit prosentteja saa,kun laittaa suuremman määrän sokeria,kuin ohjeessa sanotaan.

  18. #18
    "mamma"
    Vierailija

    älä usko !

    ÄÄK! Joku sanoi tuossa että 12 dl SOKERIA, no EI TOSIAAN !! ohje sanoo että 3:een litraan nestettä 1-2 dl sokeria, niin ite oon pannu jotain 1,2 -2. Ei mitenkään 12 dl, huh! uutepussit tuplaan, mut en muita aineita. Kosak enemmän uutetta niin vahvempi maku, muuten laimeaa.

  19. #19
    "jeni"
    Vierailija

    kotikalja

    Olen aina tehn yt ohjeen mukaan , joka on siinä paketin päällä, en lisännyt, enkä vähentänyt mitään, ja aina on mennyt hyvin kurkusta alas, ja kehuttu on, että hyvää on , ei muuta kun ohjeita noudattamaan, ellei sit halua humaltua. Ei kannata, siitä tulee vaan irstas olo !!!!!

Pikavastaus Pikavastaus

Asiakaspalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
Verkkopalvelu
Ilmoitushinnat ja mainosmuodot
Tekniset tiedot

Toimitus

Yhteystiedot ja palaute