Meillä vedetään D-vitamiinin "yliannostusta" koko perhe :)

"hmm"
[QUOTE="Joo";22926716]Siis käsittääkseni D-tippojen suositus on 5 tippaa/vrk. Järkky yliannostus vauvalla![/QUOTE]

Niitä on eri vahvuisia. Joissakin 5 tippaa riittää et tulee 10 mikrogrammaa mut esim. deetippoja täytyy ottaa 20. Eli ei hirveesti yli suositusten...
 
"Joo"
Meillä ottaa aikuiset 125mikroa päivässä ja lapset 30 mikroa (8 ja 12 vuotiaat)
Ja voin kertoa vain hyviä vaikutuksia!!
Itselläni yleismieliala taas sellainen "hyvä" aikaisempaan nuutumukseen verrttuna, poissa verenpaineen kohonneet lukemat, miehellä kohonnut kolesteroli laski normaalilukuihin.
Olen potenut kaamosmasennusta ihan kakarasta asti, ja kas kummaa, nyt riittää iloista mieltä ja virtaa ihan koko piiiitkäksi pimeäksi talveksi!!!!
Sairastelut (isännällä flunssia monia aina ennen talven aikana) melkein nollilla.

Ja mikä parasta, herään aamulla VIRKEÄNÄ!!! Ja se jos mikä on mulla IHME. Ihanaa vihdoinkin huomata että heti aamusta on hyvä ja energinen olo. Painoa olen nyt saanut pudotettua reilut kymmenen kiloa ihan vaan sen lisääntyneen energian takia.

Eli liputan kaikille tutuillenikin aina tuosta D3:n riittävän saannin puolesta.

Ja miettikääs muuten, miten etelän ihmisten keskuudessa olisi jo pitänyt aikojen alussa tapahtua järjettömiä massakuolemia, nimittäin he saavat auringonvalosta tätä kiisteltyä D3:sta todella suuria määriä päivittäin, melkeinpa ympäri vuoden.. Siis jos myrkytyspelottelijoiden puheisiin olisi uskomista. ;)
Voi pyhä yksinkertaisuus! Auringonvalosta saadusta D-vitamiinista ei voi saada yliannostusta toisin kuin D-vitamiinivalmisteista.
 
"Kiraki"
Minä, mies ja tyttä 9v otetaan 25mikrog tbl ja 2,5v puolikkaan sellaisen..Ajateltiin että on ok. Mitään tarkkoja rajoja en tiiä muutenku että nuo meijän ei ainakaan liikaa ole. Mies tosin haluaisi nostaa annostusta. Ja päivittäin ei muisteta ottaa.. ehkä 5krt/vko
 
"vieras"
Kuinka paljon D-vitamiinia on riittävästi?

Näkemykset sopivasta määrästä D-vitamiinia ovat ristiriitaisia. Osa lääkäreistä on sitä mieltä, että suomalaisten pitäisi saada D-vitamiinia huomattavasti virallista suositusta enemmän.

Kysymyksiin vastaavat tutkimusprofessori Suvi Virtanen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta ja farmakologian professori Ilari Paakkari Helsingin yliopistosta.

Paljonko ihminen tarvitsee D-vitamiinia?

Virtanen: Kaksivuotiaaksi asti 10 mikrogrammaa ja tämän jälkeen 7,5 mikrogrammaa vuorokaudessa. Pikkulapsi tarvitsee enemmän, koska kasvu on suhteellisesti hurjan suurta.

Paakkari: On epäloogista, että suositeltu määrä on suurempi pikkulapselle kuin paljon kookkaammalle ja rajusti kasvavalle nuorelle.

Mihin D-vitamiinia tarvitaan?

Virtanen: D-vitamiini on välttämätön luuston kehittymiselle. Pahimmillaan puutos voi johtaa lapsilla riisitautiin tai myöhemmin osteoporoosiin.

Mitä aikuisen pitää syödä päivässä, jotta hän saa tarpeeksi D-vitamiinia ruuasta?

Virtanen: Jos juo neljä lasia D-vitaminoitua maitoa, siitä tulee noin 6 mikrogrammaa, käyttää vitaminoitua levitettä ja syö kerran kaksi viikossa kalaa, siinä se on.

Paakkari: Luonnollinen ruoka ei sisällä tarpeeksi D-vitamiinia, ellei syö kalaa joka päivä. D-vitamiinia ei ole tarkoitus saada ruuasta vaan auringosta. Suomalaisten pitäisi ottaa koko elämän ajan vitamiinilisää.

Mistä tietää, kärsiikö D-vitamiinin puutoksesta?

Virtanen: Sitä ei välttämättä huomaa mistään.

Paakkari: Ei mistään. Mutta juttua kuulee koko ajan. Ihmiset sanovat, että heidän epämääräiset lihaskipunsa ovat hävinneet ja iho voi paremmin (kun syö D-vitamiinia).

Paljonko on liikaa D-vitamiinia?

Virtanen: Turvallinen yläraja on alle 10-vuotiailla 25 mikrogrammaa ja vanhemmilla 50 mikrogrammaa päivässä. Mielestäni 50 mikrogrammaa päivässä on ihan yliampuva ja mahdollisesti jopa vaarallinen pitkäaikaisesti käytettynä.

Paakkari: Kukaan ei tiedä D-vitamiinin oikeaa annostusta. 20 mikrogrammaa päivässä on aikuisille turvallinen. Myrkytyksiä on kuvattu vasta yli kymmenkertaisilla annoksilla.

Mitä tapahtuu, jos vitamiinia saa liikaa?

Virtanen: Voi saada D-vitamiinimyrkytyksen, jossa oireina ovat päänsärky ja pahoinvointi. Liiallinen määrä johtaa siihen, että eri elimiin kertyy kalsiumia. Se voi aiheuttaa jopa munuaiskiviä tai munuaisten toimintahäiriön. Auringosta ei voi saada liikaa D-vitamiinia.

Miksi D-vitamiinin sopivasta määrästä on ristiriitaista tietoa?

Virtanen: Tällä hetkellä on vähän se ilmapiiri, että D-vitamiini auttaa kaikkiin sairauksiin. Ja näyttöä onkin esimerkiksi Alzheimerin taudin ja diabeteksen osalta, että siitä saattaa olla hyötyä. Mutta näyttö ei ole aukotonta, siinä on ristiriitaisuutta.

Paakkari: Sairauden esiintyvyyttä koskevan tutkimuksen mukaan etelän kansoilla on vähemmän syöpää kuin pohjoisen kansoilla. Tärkeä, mutta hyvin kiistanalainen väite on, että vitamiinia pitäisi saada päivässä saman verran kuin etelässä auringosta noin puolessa tunnissa eli 250 mikrogrammaa.

Ollaanko suositusta D-vitamiinin määrästä nostamassa?

Virtanen: Päivitämme parhaillaan pohjoismaisia ravitsemussuosituksia. Työ valmistuu kesällä 2012. On hyvin mahdollista, että D-vitamiinisuositusta nostetaan, mutta en usko, että mitenkään huomattavasti.


STT

http://www.kaleva.fi/uutiset/kuinka-paljon-d-vitamiinia-on-riittavasti/885046
 
vieras_
[QUOTE="sama";22926666]iherb.com on kyllä ihan luotettava paikka ostaa vitamiineja, on brittiläinen eikä amerikkalainen! Meiän d-vitamiinit sisältää PELKÄSTÄÄN D3 vitamiinia ja oliiviöljyä. Toisin kun suomessa esim. jekovit tipat sisältät alkoholia ym.[/QUOTE]

ne tuotteet tulevat amerikasta, missä ne on myös valmistettu. Kukaan ei takaa että ne sisältää sitä mitä niissä luvataan, etenkin kun ne on tehty halvimmalla mahdollisella tavalla.
Tuosta on ollut niin paljon kirjoituksia miten haitallisia voi olla esim. ne pillereiden kuoret. Noita ei todellakaan tiedä ja erittäin riskialtista lapselle niitä syöttää öljyjä. Halvalla ei hyvää saa, amerikasta ei saa edes hyvää rahalla...
 
100µg
D-vitamiinin vähyys voi lisätä aivoinfarktin vaaraa
Suosituksia pienempi veren D-vitamiinipitoisuus saattaa altistaa aivoinfarktin kehittymiselle, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Tätä ennen D-vitamiinin vähyys on yhdistetty mm. sydän- ja verisuonitautien riskiin, mutta aivoinfarkteja ja muita aivohalvauksia koskevat tulokset ovat olleet epäselviä.

Tutkimuksessa riski sairastua aivoinfarktiin oli suurentunut naisilla, joiden veren D-vitamiinipitoisuus oli keskimäärin 35 nmol/l, kun vertailukohtana olivat naiset, joiden pitoisuudet olivat keskimäärin 77 nmol/l. Suomessa normaaliarvona pidetään noin 40–80 nmol/l:n pitoisuuksia, joka on aivan liian alhainen.

Yhteydet havaittiin mittaamalla veren D-vitamiinipitoisuudet vajaalta viideltäsadalta keskimäärin 60-vuotiaalta aivoinfarktiin sairastuneelta naiselta. Heitä verrattiin yhtä moneen terveeseen ikätoveriin. Sama tulos tuli aikaisempien tutkimusten tuloksia yhdistelleessä meta-analyysissä, joka perustui 1 200 aivohalvauspotilaan tietoihin kuudesta eri tutkimuksesta.
Uutispalvelu Duodecim



D-vitamiinin vaikutukset ihmisen terveyteen saattavat olla huomattavan laajat, Oxfordin yliopiston geenitutkimus vihjaa. Sen mukaan D-vitamiini vaikuttaa mm. MS-tautiin, nuoruustyypin diabetekseen ja Crohnin tautiin liittyviin geeneihin sekä yli 200 muuhun geeniin.

Genome Research -lehdessä tutkijat kertovat DNA-sekvensoinnin avulla löytäneensä ihmisen genomista 2 776 paikkaa, joihin D-vitamiinin reseptoriproteiini sitoutuu, ja havaitsivat niiden kasautuvan monien autoimmuunitauteihin liittyvien geenien lähettyville. Havainto viittaa siihen, että D-vitamiini saattaa vaikuttaa mm. SLE-taudin (systeeminen lupus erythematosus), nivelreuman ja useiden syöpien syntyyn.

Tutkijat havaitsivat lisäksi D-vitamiinin vaikuttavan huomattavasti 229 geenin aktiivisuuteen, joista mm. IRF8-geeni on yhdistetty MS-tautiin ja PTPN2 nuoruustyypin diabetekseen ja Crohnin tautiin.

Tulosten käytännön merkitys on vielä epäselvä, mutta ne vahvasti viittaavat siihen, että D-vitamiini vaikuttaa hyvin monien sairauksien kehittymiseen.
Uutispalvelu Duodecim


Suomessa arvioidaan olevan n. 400 000 osteoporoosia sairastavaa potilasta, osteoporoottisia murtumia Suomessa syntyy n. 40 000 vuosittain, näistä lonkkamurtumia on n. 8000. Lisäksi toiset 400 000 suomalaista sairastaa osteopeniaa, osteporoosiin johtavaa alkavaa luukatoa. Lonkkamurtumien määrän ennustetaan lähes kolminkertaistuvan vuoteen 2030 mennessä. Myös alle 20-vuotiailla on todettu osteoporoosia.ja riisitautia (Osteoporoosiliitto 2009, Marjo Lehtonen-Veromaa 2009, lastenlääkärit 2011)


D-vitamiinin puute näkyy erityisesti lasten luunmurtuma tilastoissa: viimeisen 20 vuoden aikana lasten kyynärvarren murtumat ovat lisääntyneet 31 prosenttia ja olkavarren murtumat 39 prosenttia. Muita osatekijöitä ovat kalsiumin ja liikunnan puute.

"70 % eurooppalaisista elää D-vitamiinin puutteessa"


Kun D-vitamiinin pitoisuus seerumissa ylittää 82,5 nmol/l, vähenee tyypin 2 diabeteksen riski 25–40 %, ilmenee uudesta amerikkalaisesta tutkimuksesta. Se esitettiin perjantaina (23.6.2011) San Diegossa American Diabetes Associationin vuosikokouksessa, johon osallistui 13 000 diabeteslääkäriä.
D-vitamiini ehkäisee diabetesta - Terveysuutiset - Tohtori Tolonen
 
iherb
ne tuotteet tulevat amerikasta, missä ne on myös valmistettu. Kukaan ei takaa että ne sisältää sitä mitä niissä luvataan, etenkin kun ne on tehty halvimmalla mahdollisella tavalla.
Tuosta on ollut niin paljon kirjoituksia miten haitallisia voi olla esim. ne pillereiden kuoret. Noita ei todellakaan tiedä ja erittäin riskialtista lapselle niitä syöttää öljyjä. Halvalla ei hyvää saa, amerikasta ei saa edes hyvää rahalla...
Siellä ne testataa toisin kuin täällä suomessa.
 
"Arska"
Mites nyt? Ja milläs auringosta D-vitamiininsa saavat selittää tämän? "One-third (33.9%) of the Spanish population may be at risk for Vitamin D deficiency." http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21179052
 

Yhteistyössä