5dl kädenlämpöistä tai hieman lämpimämpää vettä/maitoa/niiden sekoitusta
1 tl suolaa
1-2 tl sokrua (auttaa kohoamisessa)
jauhoja lisäät vähitellen vaivauksen aikana (lisää jauhojen joukkoon kuivahiivapussi ennen kun pistät sinne nesteeseen)arviolta sanoisin n. 7 dl, varma merkki sopivuudesta on se että taikina on sellaista että sse ei enää tartu kulhon seinämiin. Mutta ei enempää, ellet halua tinttapullaa...
0,5 dl rypsiöljyä (oliivikin käy, tulee vaan eri maku) tai sitten n. 100g margariinia/voita (rasvan voi lisätä hieman ennen kun on laittanu kaiken ajuhon niin on helpompi vaivata joukkoon.
Sitten kohotat vedottomassa paikassa 30-60 min ja leipaset leipäset. Paista 200 asteessa niin että ovat kullanruskeita. Aika riippuu leivän koosta. yli 10 min jokatapauksessa, ehkä jopa 30 min jos iso leipä.
Toivottavasti onnistut!