Työhaastattelu ja kysymykset

  • Viestiketjun aloittaja Mitä mieltä
  • Ensimmäinen viesti
Mitä mieltä
Voiko työhaastattelussa rehellisesti sanoa että haluaa vaihtaa työpaikkaa nykyisen työpaikan ilmapiiriongelmien vuoksi, vai saako siitä sen kuvan, että olen kykenemätön kommunikoimaan, en pärjää "kaikenlaisten ihmisten kanssa", tai jopa että syy on minussa itsessäni?
Vai pitäiskö keksiä joku neutraalimpi syy vaihdon syyksi, kuten esim. haluan uusia haasteita....?
 
mie
Tosta "haluan uusia haasteita" voi saada sen kuvan, että kyllästyt nopeasti. Kyllä minusta voi sanoa suoraan, että nykyisessä työpaikassa on ilmapiiriongelmia. Tosin kannattaa myös kertoa, miksi haet juuri tätä paikkaa. Muuten voi jäädä se kuva, että haet mihin tahansa, että pääset pois nykyisestä työpaikasta.
 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Aina positiivinen asenne asioihin ja pos sävy asioissa. älä valita.
Näinhän se lienee. Työhaastattelussakaan ei siis saa työntekijästä oikeaa kuvaa kun totuutta ei kannata sanoa. Pinnallista höpölöpöä vain. Mut täytyy yrittää, onneksi syy ilmapiiriongelmiin ei ole minussa.
 
Haastattelijan
Kyllä kysyn miksi halua vaihtaa työpaikkaa. Yleensä vastaus on että haluaa lisää haastetta ja kokeilla siipiään tällä alalla.

Jos vastaus olisi huonon ilmapiirin takia, ksyisin enenemmän mitä tarkoittaa?
Yleensä se rehellinen vastaus on paras. Jos töissä on huono ilmapiiri, kerro miksi ja mistä se johtuu, sinun mielestäsi.
Ruikuttamaan ei kannata ruveta, mutta esim Haluan vaihtaa työpaikkaa huonon ilmapiirin takia. minusta tuntuu etten yllä huonssa ilma piirissä parhaaseen mahdolliseen työn tulokseeni. Hyvä johtaja saa minusta varmasti paljon enemmän irti.

 
Harmaa Emulihemuli
Kaksiteräinen miekka. Toisaalta itse työntekijöitä rekrytoidessani jään miettimään, missä syy ollut ongelmiin, ja että onkohan haastateltava kenties hankala työntekijä, joka ei ole lojaali työnantajalle mahdollisesti meilläkään, jos jotain ongelmia matkan varrella tulisi. Eli osaako toimia vaitiolovelvollisuuden puitteissa. Toisaalta arvostan rehellisiä ja avoimia ihmisiä. Riippuu sitten, miten asian kertoo, minkä vaikutelman työnhakijasta ja asennoitumisesta vaikeisiin tilanteisiin saa.
 

Yhteistyössä