*

Munakokkeli (hotelliaamiaisen tapaan)
+ Vastaa ketjuun
Sivu(t) 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen
Näytetään tulokset 1 - 25. Osumia 27

Ketju: Munakokkeli (hotelliaamiaisen tapaan)

  1. #1
    Vieras
    Vierailija

    Munakokkeli (hotelliaamiaisen tapaan)

    Kiltit, neuvokaa miten saa sellasen ihanan munakokkelin mitä hotelleissa ja laivoilla on aamiaisella?


  2. #2
    vierailija
    Vierailija
    Minusta ainakin laivalla on aina ihan kauheaa munakokkelia. Suolatonta ja maistuu siltä että on seissyt tuntitolkulla.

  3. #3
    zxz
    Vierailija
    sarjet munat kulhoon vispaat ,loraus maitoa, mausteita ,kaadetaan paistin pannuun ja lammitetaan puoli kuumalla jasekoitetaan kokoajan.
    toinen vaihtoehto on ajaa laiva keittioon, mutta tama on vaikeampi tapa.

  4. #4
    no
    Vierailija
    Ne laiva ja hotlamunakokkelit on tehty Scan egg tuotteista. Eli valmista kamaa..

  5. #5
    vieras
    Vierailija
    Minä teen niin, että vispaan munat kulhossa, loraus kermaa, suolaa ja mustapippuria ja ruohosipulisilppua/kevätsipulin varsia. Sit hella puolelle teholle, nokare voita ja ei ku kuumentamaan kokoajan sekoitellen.

  6. #6
    tuossa
    Vierailija
    http://www.scanegg.fi/scanegg.asp?viewID=264

  7. #7
    munaa
    Vierailija
    Mä teen tosi terveellisen ja hyvän kokkelin näin:

    Otetaan reilu pala voita ja annetaan sulaa kattilassa (vaikkapa 100g). 4-5 munaa perään ja koko ajan sekoitellaan. Saman tien voipi lieden sammuttaa, hyytyy hetkessä. On hyvää!

  8. #8
    vieras
    Vierailija
    Mä oli hotellissa aamiaisemäntänä ja kokkeli tehtiin suraavasti: munia kulhoon, maitoa perään ja sekoitetaan. Seos mikroon ja välillä sekoitetaan, sit kun on valmista, painellaan vispilällä niin että menee muriksi ja maustetaan suolalla.

  9. #9
    namiskuukkeli
    Vierailija

    Meiilä näin

    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Vieras
    Kiltit, neuvokaa miten saa sellasen ihanan munakokkelin mitä hotelleissa ja laivoilla on aamiaisella?
    Tässä ohje neljälle

    3 munaa
    3 dl maitoa / korvaa osa kermalla -> parempaa
    1 tl suolaa
    mustapippuria

    Vatkaa munat ja maito vaahdoksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 35-50 min.

    Paistoaika riippuu vuoan syvyydestä. Munakas on kypsää, kun se on hyytynyt kokoon.

    Kuten huomaat tämä on todellakin enemmä munakas kuin munakokkeli, mutta koska se helppo tehdä ja aineet halpoja, niin monet suomalaiset ravintolat tekevät sen kai näin.

  10. #10
    Minun munakokkeliin tulee mustapippuria, juustoa, maitoa ja oreganoa (tässä järjestyksessä )

  11. #11
    vierailija
    Vierailija
    Maitoallergisen äitinä en oikein ymmärrä miksi munakokkeliin pitää laittaa maitoa (varsinkaan juuri seisovassa pöydässä, tuossa ScanEgg-jutussakin näkyy olevan maitoa). Minä laitan vain hiukan vettä sekaan ja lopuksi suolaa. Teen kokkelin paistinpannulla koko ajan sekoittaen. Pitää ehdottomasti kaataa ajoissa pannulta pois, liian kuiva munakokkeli on pahaa.

  12. #12
    ap
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja munaa
    Mä teen tosi terveellisen ja hyvän kokkelin näin:

    Otetaan reilu pala voita ja annetaan sulaa kattilassa (vaikkapa 100g). 4-5 munaa perään ja koko ajan sekoitellaan. Saman tien voipi lieden sammuttaa, hyytyy hetkessä. On hyvää!
    Kiitos


  13. #13
    ap
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja vierailija
    Minusta ainakin laivalla on aina ihan kauheaa munakokkelia. Suolatonta ja maistuu siltä että on seissyt tuntitolkulla.
    Makuasioistahan ei voi kiistellä,mut minä ainakin tykkään niistä, ja suolaahan voi aina itse lisätä makunsa mukaan...mielummin vähemmän suolaa kun liikaa...ja meillä on kyllä ollut tapana ryömiä aamiaiselle laivallakin jo ennen kukon laulua...ei maistu seisseelle..


  14. #14
    mie
    Vierailija
    Musta sitä ei sekoiteta vaan nostellaan lastalla reunoilta keskelle päin ja pläjäytetään takas pannulle. Ettei mee liian muhuiksi...

  15. #15
    ei hotellissa saa, mut kotona:-D
    Vierailija
    Laita pannuun oikeaa voita, mieluiten luomuvoita (Ruotsin puolelta voi ostaa Marketistakin) mut jos ei ole sitä, sillloin suolatonta ja sekaan vähän Maldonia, mut luomumunista tehtynä ei kapiaa edes sitä, kun on hyvää - maku tulee kunnollisista aineksista ja se kerma täytyy olla sitä Pirkka-luomua, missä ei ole karrageenia eikä guaria:
    http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/abc24.html

  16. #16
    ..
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja vierailija
    Maitoallergisen äitinä en oikein ymmärrä miksi munakokkeliin pitää laittaa maitoa (varsinkaan juuri seisovassa pöydässä, tuossa ScanEgg-jutussakin näkyy olevan maitoa). Minä laitan vain hiukan vettä sekaan ja lopuksi suolaa. Teen kokkelin paistinpannulla koko ajan sekoittaen. Pitää ehdottomasti kaataa ajoissa pannulta pois, liian kuiva munakokkeli on pahaa.
    maun takia

  17. #17
    asdf
    Vierailija
    Mä laitan kahdelle neljä munaa ja desin kuohukermaa ja vähän suolaa, ehkä vähän persiljaa tai ruohosipulia.

    Kriittisintä on paistaminen: laitat paksupohjaisen pannun/kattilan YKKÖSELLE, maksimissaan kakkoselle lämpiämään, ja siihen köntin voita sulamaan. Sitten sekoittelet KOKO AJAN hitaasti pohjaa myöten kunnes on tarpeeksi hyytynyt. Siihen menee aikaa.

    Ne hotelliaamiaisten kokkelit ei oo oikeasti hyviä. Ne on tehty uunissa ja silloin siitä ei tule koskaan niin pehmeää ja kermamaista kuin jos pannussa tekee.

  18. #18
    ap
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja asdf
    Mä laitan kahdelle neljä munaa ja desin kuohukermaa ja vähän suolaa, ehkä vähän persiljaa tai ruohosipulia.

    Kriittisintä on paistaminen: laitat paksupohjaisen pannun/kattilan YKKÖSELLE, maksimissaan kakkoselle lämpiämään, ja siihen köntin voita sulamaan. Sitten sekoittelet KOKO AJAN hitaasti pohjaa myöten kunnes on tarpeeksi hyytynyt. Siihen menee aikaa.

    Ne hotelliaamiaisten kokkelit ei oo oikeasti hyviä. Ne on tehty uunissa ja silloin siitä ei tule koskaan niin pehmeää ja kermamaista kuin jos pannussa tekee.
    dääm mulla ei o kermaa, käyks maito vai laitanko ukoin kauppaan??


  19. #19
    asdf
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja ap
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja asdf
    Mä laitan kahdelle neljä munaa ja desin kuohukermaa ja vähän suolaa, ehkä vähän persiljaa tai ruohosipulia.

    Kriittisintä on paistaminen: laitat paksupohjaisen pannun/kattilan YKKÖSELLE, maksimissaan kakkoselle lämpiämään, ja siihen köntin voita sulamaan. Sitten sekoittelet KOKO AJAN hitaasti pohjaa myöten kunnes on tarpeeksi hyytynyt. Siihen menee aikaa.

    Ne hotelliaamiaisten kokkelit ei oo oikeasti hyviä. Ne on tehty uunissa ja silloin siitä ei tule koskaan niin pehmeää ja kermamaista kuin jos pannussa tekee.
    dääm mulla ei o kermaa, käyks maito vai laitanko ukoin kauppaan??
    Siinä tapauksessa laita desi maitoa ja sekoita siihen vähän vehnäjauhoja!

  20. #20
    vierailija
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja asdf
    Kriittisintä on paistaminen: laitat paksupohjaisen pannun/kattilan YKKÖSELLE, maksimissaan kakkoselle lämpiämään, ja siihen köntin voita sulamaan. Sitten sekoittelet KOKO AJAN hitaasti pohjaa myöten kunnes on tarpeeksi hyytynyt. Siihen menee aikaa.
    Minä paistan aina pannulla seiskalla (yhdeksästä ). Pitää vain olla nopea ja tosiaan ottaa pois sillä hetkellä kun kokkeli on hyytynyt, ei yhtään sen jälkeen. Minulle munakokkeli on pikaruokaa, joten en jaksa sitä hirveän kauan sekoitella

  21. #21
    ap
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja asdf
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja ap
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja asdf
    Mä laitan kahdelle neljä munaa ja desin kuohukermaa ja vähän suolaa, ehkä vähän persiljaa tai ruohosipulia.

    Kriittisintä on paistaminen: laitat paksupohjaisen pannun/kattilan YKKÖSELLE, maksimissaan kakkoselle lämpiämään, ja siihen köntin voita sulamaan. Sitten sekoittelet KOKO AJAN hitaasti pohjaa myöten kunnes on tarpeeksi hyytynyt. Siihen menee aikaa.

    Ne hotelliaamiaisten kokkelit ei oo oikeasti hyviä. Ne on tehty uunissa ja silloin siitä ei tule koskaan niin pehmeää ja kermamaista kuin jos pannussa tekee.
    dääm mulla ei o kermaa, käyks maito vai laitanko ukoin kauppaan??
    Siinä tapauksessa laita desi maitoa ja sekoita siihen vähän vehnäjauhoja!
    laitan ton ukon kauppaan, joten kermalla teen..


  22. #22
    asdf
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja asdf
    Kriittisintä on paistaminen: laitat paksupohjaisen pannun/kattilan YKKÖSELLE, maksimissaan kakkoselle lämpiämään, ja siihen köntin voita sulamaan. Sitten sekoittelet KOKO AJAN hitaasti pohjaa myöten kunnes on tarpeeksi hyytynyt. Siihen menee aikaa.
    Minä paistan aina pannulla seiskalla (yhdeksästä ). Pitää vain olla nopea ja tosiaan ottaa pois sillä hetkellä kun kokkeli on hyytynyt, ei yhtään sen jälkeen. Minulle munakokkeli on pikaruokaa, joten en jaksa sitä hirveän kauan sekoitella
    Kyllä se varmaan ihan hyvä tulee niinkin Mutta jos oikeen pehmeetä ja kokkareetonta haluaa niin sitten ihan superalhaisella lämmöllä hitaasti.


  23. #23
    minä vain
    Vierailija
    Minä laitan ensin kattilaan noin 50 grammaa voita, sulatan, kaadan sekaan lorauksen kermaa (maitoakin voi toki käyttää), lopuksi munat, noin 4-5. Sitten vain nelosen lämmöllä kypsäksi välillä lusikalla sekoitellen. Lopuksi maustetaan suolalla ja haluttaessa mustapippurilla.

  24. #24
    "Diipadaapa"
    Vierailija

    Tein just munakokkelin!

    Oi mäkin rakastan hotellimunakokkelia ja tein äsken kotona ekan kokkelini. Vähän yhdistelin reseptejä ja tein mahd. helpon kokkelin tälleen kokeiluksi! Rikoin 3 munaa, joku loraus kermaa ja vähän suolaa. Sitten kuumensin kattilan heitin koko hässäkän sinne ja siinä vaan ihmettelin ja sekottelin ja tuli namia! Voi ja kerma maistu aika kivasti namnam :o Suolaa ois ehkä voinu olla vähän enemmän.

  25. #25
    rock
    Vierailija

    kokkelia

    munaa kermaa maitoa suolaa ja teflon pannu puu lasta levy 2 ja sekoitamaan sopivasti ja eikun syömään nam. kaikki osaa

Sivu(t) 1 / 2 12 ViimeinenViimeinen

Pikavastaus Pikavastaus

Asiakaspalvelut

Lehtiesittely
Tilaa lehti
Osoitteenmuutos
Tilausmuutokset

Mediatiedot

Lehti
Ilmestymis-ja aineistoaikataulu
Ilmoitushinnat
Verkkopalvelu
Ilmoitushinnat ja mainosmuodot
Tekniset tiedot

Toimitus

Yhteystiedot ja palaute