paras sima ohje!!!

  • Viestiketjun aloittaja äiti
  • Ensimmäinen viesti
amy
Alkuperäinen kirjoittaja cella:
vaihe 1. kävele kauppaan.

vaihe 2. etsi simapullot.

vaihe 3. maksa simapullo, kävele kotiin, nauti.
Oletko kokeillut näitä tänä vuonna ekaa kertaa olevia "perinteisiä" simoja?
Eli ei niitä "simaksi" maustettuja limsoja
 
Kikka
Tämä on vanha ohje,ja hyvä!
5l kiehuvaa vettä
11/2sitruunaa viipaleina.
5dl fariinisok.
2dl hien.sok.
1/4tl hiivaa
Pese sitruunat hyvin,ja kuori kelt.osa.(valk.poista) kulhoon/sankkoon.kaada kiehuva sokerivesi päälle,ja sen jäähdyttyä lisää sitruunaviipaleet,ja hiiva.
Anna seisoa huoneen lämmössä kunnes vaahtoa syntyy pinnalle.(n.1vrk)
Pese pullot,lisää rusinoita,ja 1tl.sokeria.
Pullota sima,ja laita viileään,on valmista noin 10p.kuluttua.
Yksi vinkki,kun pullotat simaa,niin vältä pohjasakan valumista pulloihin.Jos valuu,niin sima "kuohuu".
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja amy:
Alkuperäinen kirjoittaja cella:
vaihe 1. kävele kauppaan.

vaihe 2. etsi simapullot.

vaihe 3. maksa simapullo, kävele kotiin, nauti.
Oletko kokeillut näitä tänä vuonna ekaa kertaa olevia "perinteisiä" simoja?
Eli ei niitä "simaksi" maustettuja limsoja
ööö en.
Ne lasipulloissa myytävät ovat oikeasti hyviä, kuin itsetekemiä. Ovat hieman kalliimpia, mutta hyvíä.
 
Marilii
Minä laitan simaan pari sitruunaa ja yhden appelsiinin viipaleina. Kuoret kuorin ohuelti mukaan (ensin hedelmä pestään hyvin juuresharjalla), sitten valkoinen osa pois ja loppu viipaleiksi.
 
amy
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
ööö en.
Aaattelin vaan, et onkohan ne perinteisen siman makuisia, kuten pitäisi. Ne limsapohjaisethan ei edes sivua siman makua, ne on vaan sen nimellä myynnissä.
Ei ole malttanut vielä ostaa kun on kalliita, kenties pullollisen ostan vapuksi.
Olisihan se hienoa simaa tehdä itse, mutta ei oikein ole välineitä siihen tosin ei tarpeeksi juojiakaan.
 
hei
Alkuperäinen kirjoittaja Tukka Tötteröllä:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja amy:
Alkuperäinen kirjoittaja cella:
vaihe 1. kävele kauppaan.

vaihe 2. etsi simapullot.

vaihe 3. maksa simapullo, kävele kotiin, nauti.
Oletko kokeillut näitä tänä vuonna ekaa kertaa olevia "perinteisiä" simoja?
Eli ei niitä "simaksi" maustettuja limsoja
ööö en.
Ne lasipulloissa myytävät ovat oikeasti hyviä, kuin itsetekemiä. Ovat hieman kalliimpia, mutta hyvíä.
Hiukan kalliimpia? Näytti kaupassa olevan 4.5e/plo. Todella kallista mun mielestä.
 
Kikka
pari asiaa vielä,aukaise välillä pullon korkkeja,että liika ilma pääsee pois....ja näin saat sitä "pirtsakkuutta" simaan....äläkä välitä,kun rusinat nousee pinnalle,sima ei ole valmista vielä silloin,vaikka moni niin sanoo...
 
Marilii
Alkuperäinen kirjoittaja Tukka Tötteröllä:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja amy:
Alkuperäinen kirjoittaja cella:
vaihe 1. kävele kauppaan.

vaihe 2. etsi simapullot.

vaihe 3. maksa simapullo, kävele kotiin, nauti.
Oletko kokeillut näitä tänä vuonna ekaa kertaa olevia "perinteisiä" simoja?
Eli ei niitä "simaksi" maustettuja limsoja
ööö en.
Ne lasipulloissa myytävät ovat oikeasti hyviä, kuin itsetekemiä. Ovat hieman kalliimpia, mutta hyvíä.
Anteeksi, mutta et sitten ole oikeaa simaa maistanutkaan, jos olet tuota mieltä.

 
Marilii
Alkuperäinen kirjoittaja Kikka:
pari asiaa vielä,aukaise välillä pullon korkkeja,että liika ilma pääsee pois....ja näin saat sitä "pirtsakkuutta" simaan....äläkä välitä,kun rusinat nousee pinnalle,sima ei ole valmista vielä silloin,vaikka moni niin sanoo...
Korkkeja ei saakaan kiertaa tiukasti kiinni ensin. Pitää antaa käymisen alkamaan ja ehkä vuorokauden jälkeen korkki kiinni.

 
!
"Marli Perinteinen Sima

Perinteisellä käymismenetelmällä valmistettu Marli Sima on Suomen suosituin sima.

Nauti hyvin jäähdytettyä Marli Simaa, kun sinulla on syytä juhlia.."

Melkoista vääristelyä ja huijaamista tuo Marlin tiedote
 

Yhteistyössä