onko tää meidän nukkumaan meno aika jotenkin ihan outo?

  • Viestiketjun aloittaja vai kuinka?
  • Ensimmäinen viesti
Jenis
Alkuperäinen kirjoittaja Sssalla:
voihan kääk, miten kaikkien lapset menee 19-20 maate :eek: monelta sellaisissa perheissä sitten herätään, ja nukkuuko lapset miten päiväunia?
Pakko on mennä, esikoinen herää 06-07 meni sitten nukkumaan mihin aikaan vaan. Rytmiä ei saa käännettyä millään, joten kasin maissa on oltava nukkumassa tai seuraava päivä on yhtä väsykiukkua. Ottaa tunnin torkut lounaan jälkeen, vaan ei joka päivä tarvi niitäkään. Kohta kolmevuotias siis tämä esikoinen, ja 4kk:n ikäinen vauva menee nukkumaan samaan aikaan. Enemmän päikkäreitä tosin nukkuu hän :)
 
kyllä nää lapset on niin erilaisia :) Meillä tyttöä ei saa nukahtamaan millään keinolla ennen ysiä... Eikä nuku päiväunia, arkisin herätys aamuisin klo 7.30, viikonloppuisin nukkuu yleensä n. yhdeksään. Olen yrittänyt aikaistaa nukkumaanmenoa mutta kun laitat kasilta sänkyyn n iin vielä ysiltä kuuluu puheen pulpatus. Kun laitan ysiltä nukkumaan, nukahtaa n. 5 minuutissa :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sssalla:
voihan kääk, miten kaikkien lapset menee 19-20 maate :eek: monelta sellaisissa perheissä sitten herätään, ja nukkuuko lapset miten päiväunia?
Meillä oli pitkään kaava että sänkyyn 19 ja herätys klo 5. Kattomatta päikkäreitä heräsi aina samaan aikaan joten meni sitte ajoissa nukkumaan. Nyt on reilu 2v ja herää 6 aikaan. Vieläkään ei päikkäreillä oo merkitystä. Lapsen rytmi on niin tiukassa että se alkaa itse mennä nukkumaan tuttuun aikaan eikä jaksa riekkua edes luvan kanssa. Lapset ovat yksilöitä ja perheiden rytmit erilaisia. Ei siinä mitään kummaa ole.
 
vieras
Meillä 1v2kk, menee nukkumaan n. klo 21 ja herää aamulla klo 9-10.30. Sama rytmi ollut 1-2kk:n ikäisestä asti, ei olla koettu tarpeelliseksi alkaa tuota muuttaa mihinkään.
 
"venla"
Meillä 4v ja 2.5v menevät nukkumaan aina 20 aikaan. Tänään jopa 19.30 sillä heräsivät aamulla normaalia aiemmin ja olivat jo aivan väsyneitä. Ihmeen myöhään on monia lasten harrastuksia jne.... Toki kaikilla on omat rytminsä ja nukkumaan meno on kaiketi yhtä "normaalia" klo 19.30 kuin 21.30.
 
"pinni"
Meillä kaikki lapset käyvät 21.00 nukkumaan tai noh, esikoinen vielä valvoo huoneessaan sen jälkeen, mutta siihen mennessä on iltapalat syöty, hampaat pesty yms. Ei meilläkään onnistuisi varsinkaan arki-iltana olla kerholla kasin jälkeen. Kasiltakin jos lähtisimme, menisi ilta ihan hulinaksi. Outo aika munkin mielestä, yleensä on vanhempienillat yms. alkaneet 17.00-18.00.
Useiden töissä käyvien on aika mahdotonta ehtiä klo 17 mihinkään vanhempainiltoihin tms. Kuudeksikin vielä voi tehdä tiukkaa, ja meillä mies ei pääse mihinkään, kun on aina klo 19 asti töissä :/
 
"vieras"
1,5-vuotias menee nukkumaan 21-22. On vauvasta asti ollut yökukkuja, mutta nukahdettuaan on 5kk iästä asti nukkunut sen 10-12 tuntia putkeen. Vuoden päästä, kun menen kouluun, tulee rytmiin muutos kun aamulla täytyy alkaa herätä siinä seitsemältä.
 
"pöllö"
Nyt jyn ovat koulussa niin ysiltä ja herätys seiskalta (vkl miten milloinkin). Päivähoitoaikaan kymmeneltä, (nukkuivat päikkärit siellä eikä uni tullut aiemmin, yritettiin kyllä usein) heräsivät kasilta.
 
"meikku"
Meillä kohta 5-vuotias menee 21, pienempänä meni vielä myöhempään. Mutta menoja ei suunnitella nukkumaanmenon kanssa, riitti kun vauva-aikana sai sumplia menoja unien kanssa, nyt ei niiden anneta kaikkea määrätä. Toki säännölliset nukkumaanmenot on meilläkin, jos joku saa sen kuva että mennään nukkumaan miten sattuu, mutta JOS on joku "harvinainen" vierailu, kokous tms niin silloin ei nipoteta.
 
"vieras"
meillä menee nukkumaan kaik kolme 1v. 5v. ja 9v. niin 20.00..... ja joskus saa nuo 2 vanhempaa valvoo 21.30 asti. Yleensä vaan tuo 5v. on jo itse menossa kasilta nukkuun;)
 
"vieras"
Meillä menee 2,5- vuotias nukkumaan 19-19.30. Herää joka aamu kuudelta, mikä arkisin on meidän työaikojen takia välttämätöntä, eikä tuo rytmi ole mihinkään muuttunut lomillakaan, vaikka on saanut valvoa pidempäänkin. Nukkuu vajaan parintunnin päiväunet päivittäin. Lapsi vain vaatii paljon unta ja kuulemma olen itse ollut samanlainen lapsena ja vielä kouluikäisenäkin mennyt nukkumaan kahdeksalta.

Minusta tuo kerhon aika oli todella ajattelematon. En todellakaan allekirjoita tuota, ettei useimmat pääse tulemaan vielä klo 17. Teen itse asiakaspalvelutyötä alalla jossa tuntee ohjaavat päätöksentekoa lähes yhtä paljon kuin jos olisi kyse lapsista ja kyllä ihmiset ovat valmiita ottamaan vaikka vapaapiviä jos kokevat asian niin tärkeäksi. Tavallisessa päiväkodissa (siis ei vuoropäiväkodissa) käyvien lasten vanhemmat pääsee ihan taatusti paikalle klo 17 jos haluavat, ne päiväkodithan menee yleensä kiinnikin viimeistään klo 17. Sen sijaan kukaan ei tule ajatelleeksi, että ne joulujuhlat ynnä muut pidentävät työntekijöiden päivää monta tuntia, eikä niistä makseta ylityökorvauksia, vaan korvataan vaipana "sitten joskus".
 
Eiköhän lapset tavallisesti käy nykkumaan jossain klo 19-22 välillä, joten ihan haarukkaan menee teidänkin aika. Eikä ole maailmaa mullistava juttu, vaikka yhtenä iltana nukkumaanmeno vähän viivästyisikin. Aika myöhäiseen ajankohtaan on kyllä laitettu tuo kerhon tapahtuma.
Meillä menee 19 - 20 ja vaikka ei se maailmaa mullistakaan, jos joku ilta menee myöhempään, mutta lapsella on oma rytminsä. Tyttö vain nukahtaa viimeistään kasilta, vaikka sitten pystyyn, jos ei maaten ole päässyt.
 

Yhteistyössä