helppo ja hyvä keksipohja-kakku-ohje?

  • Viestiketjun aloittaja leipomaan
  • Ensimmäinen viesti
Pohja:
reilu pötköllinen Domino-keksejä
n. 50 g voita (tai marg.)

Täyte:
2 dl kermaa
2,5 dl Flora Vanillaa
1 levy Pandan valkosuklaata
200 g tuorejuustoa
4 liivatelehteä
2 rkl maitoa

Murskaa keksit, sulata voi. Sekoita keskenään ja painele seos tiiviisti irtopohjavuokaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 - 10 min ajaksi.

Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustoon, lisää vatkatut vaahdot joukkoon.

Lämmitä 2 rkl maitoa. Liutota puristetut liivatelehdet kuumaan maitoon. Lisää liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia.

(minttukrokanttikakusta muokattu valkosuklaaversioksi)
 
Mä teen kyllä aina oman pään mukaan. Pohja esim voita+digestive. Sitten juustomössö: tuorejuusto, munavaahto, kermavaahto ja "se jotain" liivatteen kanssa. Kokeiltu on suklaata, suklaa+kahvi, mansikka, mango, sitruuna, jne. Jossain ohjeissa on esim kerma korvattu ranskankermalla. Tohon mausteeks kannattaa laittaa jotain, mikä on omassa suussa hyvää :D
 
vieras
Siis miten tuossa enkelikakussa "Kumoa kakku niin että kaurakeksipuoli jää näkyviin ja koristele kinuskikastikkeella ja marjoilla." Siis mitä tuo tarkoittaa? Kaataa kakku niin, että keksipohja on päällimmäisenä?
Muuten kuulostaa tosi herkulliselta :p
 

Yhteistyössä