*

Sipuli- ja valkosipulisämpylätaikinat nousemassa
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 25. Osumia 25

Ketju: Sipuli- ja valkosipulisämpylätaikinat nousemassa

  1. #1

    Sipuli- ja valkosipulisämpylätaikinat nousemassa

    Pitkilleen ole tullut leivottuakaan. Oikein sormet syyhyää päästä upottamaan sormet taikinaan

  2. #2
    Me
    Vierailija
    ei tykätty mistään sipulista sämpylässä...

  3. #3
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Me
    ei tykätty mistään sipulista sämpylässä...
    Jaa. En mäkään oo ennen kokeillut, mut mies toi töistä noita rouheita niin aattelin testata.

  4. #4
    Kuulostaa hyvälle!

  5. #5
    ohjee
    Vierailija
    ohjeeeee!!! :P

  6. #6
    leipuri Hiiva
    Vierailija

    Toi töistä?

    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Me
    ei tykätty mistään sipulista sämpylässä...
    Jaa. En mäkään oo ennen kokeillut, mut mies toi töistä noita rouheita niin aattelin testata.
    Onko miehesi leipuri?

  7. #7
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja leipuri Hiiva
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Me
    ei tykätty mistään sipulista sämpylässä...
    Jaa. En mäkään oo ennen kokeillut, mut mies toi töistä noita rouheita niin aattelin testata.
    Onko miehesi leipuri?
    Kyllä.

  8. #8
    vieras
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja leipuri Hiiva
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Me
    ei tykätty mistään sipulista sämpylässä...
    Jaa. En mäkään oo ennen kokeillut, mut mies toi töistä noita rouheita niin aattelin testata.
    Onko miehesi leipuri?
    Kyllä.
    ihan luvallako toi ne töistä?

  9. #9
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja ohjee
    ohjeeeee!!! :P
    No ihan tavallinen sämpylätakina, suunnilleen niin teen kuin sämpyläjauhopussin kyljessä käsketään. Nyt pistin siirapin tilalle hunajaa, kun aattelin että saattaa pelittaa noiden sipulien kanssa. Niin ja sitten kuivattua sipulia ja valkosipulia rouheena.

  10. #10
    oi
    Vierailija

    Wautsi!

    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja leipuri Hiiva
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Me
    ei tykätty mistään sipulista sämpylässä...
    Jaa. En mäkään oo ennen kokeillut, mut mies toi töistä noita rouheita niin aattelin testata.
    Onko miehesi leipuri?
    Kyllä.
    Sittenhän teillä on aina tuoretta leipää ja pullaa tyrkyllä!

  11. #11
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja vieras
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja leipuri Hiiva
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Me
    ei tykätty mistään sipulista sämpylässä...
    Jaa. En mäkään oo ennen kokeillut, mut mies toi töistä noita rouheita niin aattelin testata.
    Onko miehesi leipuri?
    Kyllä.
    ihan luvallako toi ne töistä?
    Joo. Osti siis ihan.

  12. #12
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja oi
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja leipuri Hiiva
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Me
    ei tykätty mistään sipulista sämpylässä...
    Jaa. En mäkään oo ennen kokeillut, mut mies toi töistä noita rouheita niin aattelin testata.
    Onko miehesi leipuri?
    Kyllä.
    Sittenhän teillä on aina tuoretta leipää ja pullaa tyrkyllä!
    Niin on. Mun leipomana .

  13. #13
    No
    Vierailija
    höh! Onko miehen tekemä kumminkin parempaa, näkyykö siis ammattitaito?

  14. #14
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja No
    höh! Onko miehen tekemä kumminkin parempaa, näkyykö siis ammattitaito?
    Kyllä se hyvää tekee silloin harvoin kun kotona leipoo. Mutta tuo teollinen leipominen on niin erilaista kuin kotileivonta, että ei sillä suoraa siirtovaikutusta kamalasti ole.

  15. #15
    vieras
    Vierailija
    Kuinka löysää siitä sämpylätaikinasta pitää tehdä? Tyttö yritti pari päivää sitten tehdä sämpylöitä sen pussin ohjeen mukaan, eipä onnistunut. Taikina jäi niin löysäksi, että valui pitkin sormia. Lisättiin jauhoja, reilusti, ja aina vaan valui. Paiskasimme koko taikinan jorpakkoon ja kävimme kaupassa ostamassa sämpylät.

    Juu, en osaa leipoa enkä ole koskaan aiemmin tehnyt sämpylöitä, luulin että ovat helppoja.

  16. #16
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja vieras
    Kuinka löysää siitä sämpylätaikinasta pitää tehdä? Tyttö yritti pari päivää sitten tehdä sämpylöitä sen pussin ohjeen mukaan, eipä onnistunut. Taikina jäi niin löysäksi, että valui pitkin sormia. Lisättiin jauhoja, reilusti, ja aina vaan valui. Paiskasimme koko taikinan jorpakkoon ja kävimme kaupassa ostamassa sämpylät.

    Juu, en osaa leipoa enkä ole koskaan aiemmin tehnyt sämpylöitä, luulin että ovat helppoja.
    No mä teen kyllä tosi löysää, ohjeessa sanotaan, että 10 dl jauhoja, en oo varma laitanko edes sen vertaa kun en koskaan jaksa mitata jauhojen määrää. Muistittehan te lisätä rasvan sinne taikinaan vaivaamisen loppuvaiheessa?

  17. #17
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja vieras
    Kuinka löysää siitä sämpylätaikinasta pitää tehdä? Tyttö yritti pari päivää sitten tehdä sämpylöitä sen pussin ohjeen mukaan, eipä onnistunut. Taikina jäi niin löysäksi, että valui pitkin sormia. Lisättiin jauhoja, reilusti, ja aina vaan valui. Paiskasimme koko taikinan jorpakkoon ja kävimme kaupassa ostamassa sämpylät.

    Juu, en osaa leipoa enkä ole koskaan aiemmin tehnyt sämpylöitä, luulin että ovat helppoja.
    No mä teen kyllä tosi löysää, ohjeessa sanotaan, että 10 dl jauhoja, en oo varma laitanko edes sen vertaa kun en koskaan jaksa mitata jauhojen määrää. Muistittehan te lisätä rasvan sinne taikinaan vaivaamisen loppuvaiheessa?
    Niin ja siis mitä löysempää, sitä kuohkeampia sämpylöitä. Ihan niin kuin pulliakin.

  18. #18
    Tuli muuten hyvää *ojentaa virtuaalisämpylöitä halukkaille*

  19. #19
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja oi
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja leipuri Hiiva
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Me
    ei tykätty mistään sipulista sämpylässä...
    Jaa. En mäkään oo ennen kokeillut, mut mies toi töistä noita rouheita niin aattelin testata.
    Onko miehesi leipuri?
    Kyllä.
    Sittenhän teillä on aina tuoretta leipää ja pullaa tyrkyllä!
    Niin on. Mun leipomana .
    Mein äiti joskus aikanaan "kiros" kun sillä oli kaks leipuria kotona (mä ja mun veli, molemmat koulutukseltamme leipureita) eikä koskaan ollu tuoretta pullaa tai leipää.


  20. #20
    vieras
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    No mä teen kyllä tosi löysää, ohjeessa sanotaan, että 10 dl jauhoja, en oo varma laitanko edes sen vertaa kun en koskaan jaksa mitata jauhojen määrää. Muistittehan te lisätä rasvan sinne taikinaan vaivaamisen loppuvaiheessa?
    Kyllä muistettiin. Mutta miten ne sämpylät pysyy kasassa pellillä? Meillä ainakin olisi pitänyt lusikalla laittaa pellille ja siinä valuivat littanaksi taikinaksi. 12 dl laitettiin jauhoja, kuten ohjeessa sanottiin, ja sormien läpi valui koko taikina.

  21. #21
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja vieras
    Kuinka löysää siitä sämpylätaikinasta pitää tehdä? Tyttö yritti pari päivää sitten tehdä sämpylöitä sen pussin ohjeen mukaan, eipä onnistunut. Taikina jäi niin löysäksi, että valui pitkin sormia. Lisättiin jauhoja, reilusti, ja aina vaan valui. Paiskasimme koko taikinan jorpakkoon ja kävimme kaupassa ostamassa sämpylät.

    Juu, en osaa leipoa enkä ole koskaan aiemmin tehnyt sämpylöitä, luulin että ovat helppoja.
    Tähän ongelmaan törmättiin muuten aikanaan koulussa... jos oli tosi kostee ilma niin tuntu että jauhoja sai laittaa niiin paljon enempi ku ohjeessa että siitä sai semmosta että sitä pystyi käsittelemään.

  22. #22
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Riivinrauta
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja vieras
    Kuinka löysää siitä sämpylätaikinasta pitää tehdä? Tyttö yritti pari päivää sitten tehdä sämpylöitä sen pussin ohjeen mukaan, eipä onnistunut. Taikina jäi niin löysäksi, että valui pitkin sormia. Lisättiin jauhoja, reilusti, ja aina vaan valui. Paiskasimme koko taikinan jorpakkoon ja kävimme kaupassa ostamassa sämpylät.

    Juu, en osaa leipoa enkä ole koskaan aiemmin tehnyt sämpylöitä, luulin että ovat helppoja.
    Tähän ongelmaan törmättiin muuten aikanaan koulussa... jos oli tosi kostee ilma niin tuntu että jauhoja sai laittaa niiin paljon enempi ku ohjeessa että siitä sai semmosta että sitä pystyi käsittelemään.
    Just meinasin tulla kommentoimaan, että ehkä vika oli säässä.

  23. #23
    nina
    Vierailija
    hyvä jos tykkäätte!
    meillä ei tykkää oikein kukaan, edes mies vaikka on sipulin ystävä.

  24. #24
    Kävi kaksi ystävää kylässä, hyvin näytti maistuvan sämpyt heillekin .

  25. #25
    vieras
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Rieputarallaa
    Tuli muuten hyvää *ojentaa virtuaalisämpylöitä halukkaille*
    Namnam


Pikavastaus Pikavastaus