Vauvan jalka tärisee

  • Viestiketjun aloittaja Huolimama..
  • Ensimmäinen viesti
no en osaa sanoa miks tärisee, mut jos loppuu kun koskee ni ei varmasti huolta. Meijän vauva täris synnärillä ja hoitsu sanos et jos loppuu kun koskee niin ei hätää, mut jos ei ni sit ois pitäny ottaa jotain kokeita. Kantsii kysyä neuvolasta niin osaavat siellä neuvoa paremmin.
 
täällä
Sama juttu 4 viikkoisella, olen huomannut että pääasiassa tärisee kun venyttelee. Samalla tavalla nyrkki väpättää kun on heräilemässä ja oikoo käpäliään. En oo osannut kyllä noista huolestua... En sit tiedä pitäiskö?
 
tärinäjalan äippä
Meillä ollut vauvalla (nyt 5kk) syntymästä lähtien tuota jalkojen tärinää, mutta myös käsien ja leuan. Nyt oikeastaan tärinää jäljellä vain jaloissa. Tutkittu on, heti synnärillä otettiin kalsium ym. kokeet, joissa ei mitään. Nyt ollut muun vaivan takia tutkimuksissa OYSissa, ja siellä keskusteltu myös tuosta tärinästä. Sanoivat että voivat ottaa kokeet uudelleen jos haluan, mutta eivät pitäneet ollenkaan huiolestuttavana vaikka jalka/jalat tärisee useita kertoja päivässä. Ja vaikkei tärinä loppuiskaan kun ottaa jalasta kiinni. Voi johtua esimerkiksi juuri tuosta kehittymättömästä hermostosta. Tai siitä, että lapsi kasvaa niin nopeasti, tai siitä kun lihakset on "kireinä" ja sit rentoutuu. Monilla vauvoilla on tärinää silloin kun heitä nostetaan. Mielipiteensä asiasta sanoi 3 eri lääkäriä joten en ole ainakaan oman lapseni kohdalla huolissaan. Jos asia sinua vaivaa, voithan kertoa siitä neuvolassa, jotta ottaisivat vaikka nuo tyypilliset kokeet? Mutta sinuna en olisi huolissani.
 

Yhteistyössä