Apua!! sormus juuttui sormeen kiinni,miten saan sen pois???

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Kylmässä vedessä olen pitänyt ja saippuan ja öljyn kanssa yrittänyt. Sormi on ihan turvonnut ja kipeä kun olen sitä repinyt pois...:( Hyviä vinkkejä kaivataan!
 
E
Vinkki numero 1: Älä ainakaan revi ja riuhdo sitä, koska silloin sormi turpoaa, ja se on aina vain vaikeampi saada pois.

Siis nyt annat olla koskematta siihen sormukseen ainakin tunnin. Pidät kättä koholla, niin että turvotus laskee. Kun se on laskenut, pidät kättä pitkään kylmässä vedessä. Sitten laitat saippuaa ja aivan hellästi muljutat sormusta edestakas, mutta et riuhdo, koska silloin sormi taas turpoaa.
 
No,
viimeisenä keinona menet kultasepänliikkeeseen että leikkaavat sen sormesta pois,sormus voidaan korjata ihan huomaamattomasti ,siis ei jää mitään näkyvää vahinkoa.Muistaakseni ei maksanut kauheasti tämä operaatio muutama vuosi sitten,olikohan 10e.
 
Testattu juttu:

Liukkarilla. :ashamed:

(piti koittaa synnytyksen jälkeisiin nakkisormiin vihkisormusta. BIIIIG mistake. Saippuat, öljyt jne. ei auttanu yhtään ja sormi oli jo tosi turvoksissa, kipeä ja veri ei kiertäny kunnolla. Mut liukkarilla lähti heti silti.)
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
tuon huomasinkin että jos koittaa kovakouraisesti ottaa saippuan kanssa pois turpoaa ihan hirveästi. pitää kai odottaa aamuun ja kokeilla aamulla saippualla uudestaan...
 
[QUOTE="vieras";22097093]tuon huomasinkin että jos koittaa kovakouraisesti ottaa saippuan kanssa pois turpoaa ihan hirveästi. pitää kai odottaa aamuun ja kokeilla aamulla saippualla uudestaan...[/QUOTE]

Anna sen hetki olla, pidä koholla ja koita liukkaria, jos sulla on. :) se toimii ihan eri tavalla kuin noi muut. :D
 
"vieras"
Ensin joo kannattaa odottaa, että turvotus vähän laskee, mutta sitten saippuan, öljyn tms. kanssa pujottaa jonkun ohuen, mutta tukevan langan sinne sormuksen alle, ottaa langan molemmat päät käteen ja pyörittää sitten sitä lankaa ympäriympäri sormea ja samalla varovasti vetää sillä langalla sitä sormusta pois. (Vaikea selittää, mutta helppo olis näyttää... )
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Kärppänä heinälatoon;22097109:
Anna sen hetki olla, pidä koholla ja koita liukkaria, jos sulla on. :) se toimii ihan eri tavalla kuin noi muut. :D
Taitaa olla joku näytepussi liukkaria kaapissa...pitääpä aamulla kokeilla sillä kun sormi on vähän (toivottavasti) lauskeutunut turvotuksesta. Kannattaa laittaa kihlasormus väärää sormeen,vahingossa....:( ja tuo lankajuttu vois ehkä kans toimia. Tuntuu vaan että kun vähänkään yrittää liikutella tuota sormusta,sormi turpoaa samantien...
 
"Kassu"
Ota vaikka kalastajalankaa 30-40 cm. Pujuota langan toinen pää sormuksen alta 5 -10 cm rannetta kohti. Ala nyt käärimään tiiviisti lankaa heti sormuksesta alkaen kohti sormen päätä. Kun olet käärinyt ensimmäiseen niveleen saakka päätä lanka niin, että se ei purkaudu. Jos on apuri, niin sitten otetaan se sormuksen alta tulevan langan pää ja aletaan sievästi pyörittämään sitä lankaa sinne purkaus suuntaan. Kannattaa kokeilla, näin minä tekisin.
 
Juuri eronnut
[QUOTE="hupsis";30035988]Eiköhän ap ole jo sen sormuksen irti saanut.

OT, mistä ja miksi porukka kaivelee näitä vanhoja ketjuja..[/QUOTE]

Googlesta. Itsekin tänään googletin juuttuneen sormuksen irroitusta ja tähän ketjuun löysin tieni. Liukkari auttoi, nyt olen vapaa kuin taivaan lintu ja myös sormus on poissa vaikka kihloihin menosta +25 kg...
 

Yhteistyössä