Vieläkö lukiossakin alusvaatteilla tarkastuksessa...

  • Viestiketjun aloittaja annalaura
  • Ensimmäinen viesti
sanopas
[QUOTE="vieras";22401874]Joka puolelta katsottiin eli siinä lattialla piti pyörähdellä.[/QUOTE]

Sinulle sattui kohdalle perusteellinen lääkäri. Otitko myös sukat/sukkahousut pois?
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja täh;22401097:
Mä en kyllä kertakaikkiaan saa päähäni, mitä kamalaa tai vastenmielistä siinä on, jos täytyykin olla alusvaatteisillaan terveystarkastuksessa?
Naisille kun nuo gynekologiset tutkimuksetkin luulis olevan(ainakin sietäis olla) ihan normijuttu eikä enää mikään paniikin tai hihittelyn sekainen hirveä tapahtuma ja kuvittelisi että enemmän SIINÄ joutuu paljastelemaan kuin terveystarkastuksessa.
Olethan sinä rannalla/uimassakin biksut tai uimapuku päällä ja ihan julkisesti, miksi se hoitotyön ammattilaisen edessä seisominen alusvaatteisillaan suljetussa tilassa ja kahden kesken on niin kamalaa?
Oli se mun mielestä ihan kamalaa silloin peruskouluikäisenä, eikä varmaan vielä lukion alussakaan mikään mukava ajatus. Lukiossa tosin skippasin terveystarkastuksen. :D

Nykyään ei tunnu missään, vaikka pitääkin riisua.
 
"vieras"
Meillä lukiossa mentiin noin 5 oppilaan ryhmissä lääkärintarkastukseen ja siinä odotustilassa/pukuhuoneessa piti riisua päällysvaatteet pois, vain tpaita, rintsikat ja pikkarit sai jäädä. YKsitellen mentiin sitten terkan ja lääkärin vastaanotolle. Noin 10 vuotta sitten näin.

Ensimmäinen työterveystarkastus noin 20 vuotiaana ja siinä sitten opeteltiin sekin että kuinka rinnat tutkitaan jne. eli todellakin lääkärin vastaanotolla joutuu riisumaan alusvaatteisilleen. Ja tarkisti mm. selän ja lantion asennon, onko mitään kieroa yms - hieman hankalaahan noiden tutkiminen voi vaatteet päällä olla.
Eikös ne lääkärit oo nähny vartaloita joka lähtöön, joten tuskimpa kiinnittävät asiaan edes mitään huomiota.
 
vieras minäkin
[QUOTE="vieras";22409458]Meillä lukiossa mentiin noin 5 oppilaan ryhmissä lääkärintarkastukseen ja siinä odotustilassa/pukuhuoneessa piti riisua päällysvaatteet pois, vain tpaita, rintsikat ja pikkarit sai jäädä. YKsitellen mentiin sitten terkan ja lääkärin vastaanotolle. Noin 10 vuotta sitten näin.
[/QUOTE]

Olisi varmaan ihan kamalan paljon tullut viivettä, jos olisi heittänyt farkut ja pitkähihaisen pois vasta siellä terkan edessä...
 
...
Alkuperäinen kirjoittaja vieras minäkin;22409493:
Olisi varmaan ihan kamalan paljon tullut viivettä, jos olisi heittänyt farkut ja pitkähihaisen pois vasta siellä terkan edessä...
Tämä ei ehkä kuulunut lääkärin/terkan normaaliin proseduuriin.
 
yksilöllistä
[QUOTE="vieras";22409458]Eikös ne lääkärit oo nähny vartaloita joka lähtöön, joten tuskimpa kiinnittävät asiaan edes mitään huomiota.[/QUOTE]

Tuo on hyvä perustelu, mutta valitettavasti se ei kaikkiin uppoa. Se on niin kovin yksilöllistä miten kukin riisuutumisen esim. lääkärin vastaanotolla kokee. Toisille se ihan ok, toiset eivät pidä siitä yhtään. Lääkärin näkökulmasta asiaa ei tule välttämättä edes ajatelleeksi, koska kysymys on rutiinista mikä toistuu joka päivä.
 
annalaura
No niin, nytpä selvisi sekin että meillä on lääkärintarkastus tänä vuonna. Saapahan nähdä meneekö sit tuon otsikon mukaan. Ei innosta, mutta enpä kai voi sille mitään. :(
 
Suza
No niin, nytpä selvisi sekin että meillä on lääkärintarkastus tänä vuonna. Saapahan nähdä meneekö sit tuon otsikon mukaan. Ei innosta, mutta enpä kai voi sille mitään. :(
Rohkeasti vaan. Se, mikä ei tapa, se vahvistaa.

Meillä taisi olla lukiossa kaikkiaan neljä tarkastusta, kaksi kertaa terkkarilla ja kaksi kertaa lääkärillä. Ja korostan, että minulla ei ollut mitään erityistä vaivaa/syytä, miksi olisin joutunut/päässyt tarkastukseen niin usein, vaan se oli silloin käytäntö. Yleisimmin on kai niin, että kerran lukioaikana käydään terkkarilla, ja lääkärintarkastus on jos on.
 
2000-luvun alkupuolelta
Lukiossa oli lääkärintarkastus muistaakseni kerran, olisikohan ollut toisella luokalla. En muista ihan varmaksi, mutta eiköhän se mennyt samalla tavalla kun peruskoulussa eli riisua piti jonkin verran. Koululääkäri oli persoonana oikein mukava, joten se lievensi muuten jännittynyttä tunnelmaa ihan kivasti. Työterveystarkastuksissa olen sen jälkeen ollut useammankin kerran alusvaatteilla sekä terveyhdenhoitajan että lääkärin tekemässä tarkastuksessa.
 
"vieras"
Olen -71 syntynyt. meillä koulussa terveydenhoitajan vastaanotto oli koulun viereisessä vanhassa puurakennuksessa. Siinä oli kolme huonetta. Kaikki luokan tytöt meni yhtä aikaa siihen isoon huoneeseen. Riisuivat alusvaatteilleen ja jäivät odottaan istuimelle kun kutsutaan sisään.
Siinä sitä sit istuttiin , olo oli hyvin epämukava ja kylmäkin talvi aikaan. Sisällä punnittiin ja mitattiin ja katottiin ryhti, hartiat ,jalat, iho.
Toivottavasti tämä tyyli on mennyttä aikaa.
 
ei enää
[QUOTE="vieras";22433233]Olen -71 syntynyt. meillä koulussa terveydenhoitajan vastaanotto oli koulun viereisessä vanhassa puurakennuksessa. Siinä oli kolme huonetta. Kaikki luokan tytöt meni yhtä aikaa siihen isoon huoneeseen. Riisuivat alusvaatteilleen ja jäivät odottaan istuimelle kun kutsutaan sisään.[/QUOTE]

Ei kuulosta siltä, että tuo olisi enää nykypäivää. Miksi odotuttaa koko porukkaa? Ajan haaskuuta.
 
Kummastelija
[QUOTE="vieras";22433233]Olen -71 syntynyt. meillä koulussa terveydenhoitajan vastaanotto oli koulun viereisessä vanhassa puurakennuksessa. Siinä oli kolme huonetta. Kaikki luokan tytöt meni yhtä aikaa siihen isoon huoneeseen. Riisuivat alusvaatteilleen ja jäivät odottaan istuimelle kun kutsutaan sisään.
Siinä sitä sit istuttiin , olo oli hyvin epämukava ja kylmäkin talvi aikaan. Sisällä punnittiin ja mitattiin ja katottiin ryhti, hartiat ,jalat, iho.
Toivottavasti tämä tyyli on mennyttä aikaa.[/QUOTE]

Kuten sanoit, se on mennyttä aikaa. Kauan sitten muinoin tarkastuksissa piti olla jopa kokonaan alasti, mutta se on tuotakin vanhempaa aikaa. Nyt ollaan jopa siinä että lääkärin pitää olla varovainen milloin pyytää potilasta riisumaan paidan jotta sitä ei voida katsoa seksuaaliseksi ahdisteluksi.
 
terveydenhoitaja
Kuten sanoit, se on mennyttä aikaa. Kauan sitten muinoin tarkastuksissa piti olla jopa kokonaan alasti, mutta se on tuotakin vanhempaa aikaa.
Intimiteettisuojastahan siinä on kysymys. Ei ole olemassa sellaista tarkastusta tai lääkärintutkimusta, joka edellyttäisi potilaan riisuutuvan täysin alasti. Viittaisit kommentissasi vanhoihin aikoihin. Silloin tarkastukset tehtiin ryhmässä, jolloin kaikki menivät jonossa lääkärin eteen. Nykyisin kukin käy vuorollaan yksin vastaanotolla.
 
terveydenhoitaja
[QUOTE="era";22501386]Täsmennys: tuolloinkin kaiketi useimmissa tapauksissa ei kukaan ollut täysin alasti vaan alusvaatteilla tai vaan yläosa paljaana.[/QUOTE]

Se riippuu miten pitkälle taaksepäin ajassa mennään. Sellainenkin aika on ollut, jolloin on ihan todella pitänyt olla alasti.
 
"era"
Sellainenkin aika on ollut, jolloin on ihan todella pitänyt olla alasti.
Lääketieteellinen peruste tulee hyvin harvoin kysymykseen, että potilaan pitäisi olla kokonaan alasti. Asteittain riisuutuminen ja pukeutuminen riittää diagnoosin tekemiseen vallan hyvin. Ajan säästämiseksi pyydetään yleensä riisuutumaan alusvaatteille koulussa tehtävissä tarkastuksissa.
 

Yhteistyössä