Listataanko kivoja leikkejä/tekemisiä lapsille kotona?

  • Viestiketjun aloittaja guilo
  • Ensimmäinen viesti
guilo
Sellaisia hetkiä varten kun ulos ei voi mennä eikä ole "mitään tekemistä"?
Minä aloitan :)

-Majanrakennus peitoista ja tyynyistä (pyykkipojat on tässä hyödyksi kiinnitystä ajatellen)

-Satumaailmojen piirtäminen (lapset piirtää paperille maiseman ja liimaa sinne erilaisia hahmotarroja)

-Muovailuvaha

-Vesivärimaalaus

Jatkakaa listaa!
 
- Askartelujutut (ompeleminen, maalaaminen, liimaaminen, leikkaaminen, piirtäminen) hyvä ykkönen meillä.
- Junarataleikit/leikkikaupungin rakentaminen. Usein ydhistettynä edelliseen eli taloja ja liikennemerkkejä jne askarrellaan valmiiden lelujen ja palikoiden lisäksi.
-Nukkeleikit; pukeminen, kylvetys, kantoliina, syöttäminen, vaipanvaihto jne.
- Näytelmät
- Tanssikoulu
- Roolileikit; kirjasto, kauppa, apteekki, lääkäri, koulu jne.
 
"vieras"
Tässä meidän uusi suosikkijuttu: Lämmitetään sauna tai kylvetään muuten vaan. Haetaan ulkoa lastenammeellinen lunta pesuhuoneeseen ja lapset saavat leikkiä lumileikkejä kerrankin paljain käsin, tutkia kuinka lumi sulaa jne.
 
o_O
"Lusikanpiilotus" ts. meillä lusikka (tai joku muu esine) piilotetaan jonnekin huoneistoon ja toinen/toiset etsii, samalla huudellaan kylmää/kuumaa riippuen siitä miten lähellä lusikkaa liikuskelee...
 
"noh"
Vuorataan sohvan seutu irtopatjoilla, tyynyillä ja filteillä. Siinä saa pomppia, laskea mäkeä, kiipeillä ja touhuta. 1 v ja 3 v tekisi tätä vaikka päivän.

Leivotaan sämpylätaikina ja annetaan lasten leipoa ja koristella sämpylät juustoraasteella ja siemenillä.
 
o_O
Leipominen! Jotain helppoa, esim. sämpylöitä, pullaa, pikkuleipiä tms. ja aikuinen voi tehdä taikinan valmiiksi, jos kovin pieniä leipojia. Toinen mistä meillä tykätään on salaatin tekeminen eli ainekset (kurkkua, tomaattia, salaattia, paprikaa ym.) valmiiksi leikkuulaudalle ja lapsi saa pilkkoa ainekset kulhoon... pitää kyllä osata jo käyttää veistä, ainakin sellaista pientä juuresveistä.
 
"tuulevi"
Riippuu vähän lasten iästäkin tekeminen, mutta

- palapelit
- kirjasto/kauppaleikit
- kampaaja/lääkärileikit
- saippuakuplat onnistuu pesuhuoneessa
- lelujen "tiskaaminen" (joskus on leikkiastiat ja legot pesty kunnolla ja laitettu kuivamaan) Myös oikea tiskaaminen on meillä ollut lapsista kivaa
 
"Lusikanpiilotus" ts. meillä lusikka (tai joku muu esine) piilotetaan jonnekin huoneistoon ja toinen/toiset etsii, samalla huudellaan kylmää/kuumaa riippuen siitä miten lähellä lusikkaa liikuskelee...
Meillä tätä tehdään smurffipehmolelulla.Ja samalla lauletaan "missä on smurffi-smurf-smurf-smurf..." 1v9kk tykkää tosta laulusta.

Aina jos jostain löytyy iso pahvilaatikko tai monta niin niistä tehdään leikkimökki.Leikataa ikkunat,ovet ja maalataan seinät.
 
Meillä ehdoton ykkönen on askartelu. Ollaan kerätty talteen kaikenlaista matskua (maitopurkkeja, vessapaperirullia, pahvia, lankaa, kankaita) ja vain mieleikuvitus on rajana, kun niitä leikkaillaan, liimaillaan ja koristellaan =)
 

Yhteistyössä