Onko aftoihin jotain lääkettä? Sattuu niin saakelisti.

"Halinalle"
Onko se kielessä vai muualla suussa? On olemassa "pillerilaastareita" aftan päälle, purskuteltavaa nestettä (en suosittele, vesikin tehoaa paremmin) ja geeliä (toimii paremmin kun afta on tulossa).

Mutta jos afta on kielessä, siihen ei oikein saa tarttumaan mitään. Ennen syöntiä vanhanaikainen jääpalapuudutud kieleen, niin silloin syöminen ei ole ihan maanpäällinen helvetti.

Ennalta ehkäisy: älä syö tomaatti, ja vaihda hammastahna vaahtoamattomaan versioon.
 
"vieras"
Ei oo laastari, vaan semmonen topspuikon näkönen puikko, jossa se aine on valmiina sisällä. Sillä pyyhkästään rakon päältä, tekee jonkin kalvon ja puuduttaa samalla.

Kysy apteekista, se auttaa kyllä heti! (joskin kirvelee ihan pirusti kun laittaa...)
 
[QUOTE="Halinalle";24554282]Onko se kielessä vai muualla suussa? On olemassa "pillerilaastareita" aftan päälle, purskuteltavaa nestettä (en suosittele, vesikin tehoaa paremmin) ja geeliä (toimii paremmin kun afta on tulossa).

Mutta jos afta on kielessä, siihen ei oikein saa tarttumaan mitään. Ennen syöntiä vanhanaikainen jääpalapuudutud kieleen, niin silloin syöminen ei ole ihan maanpäällinen helvetti.

Ennalta ehkäisy: älä syö tomaatti, ja vaihda hammastahna vaahtoamattomaan versioon.[/QUOTE]

Alahuulen sisäpinnalla, eli juuri silleen sopivasti että hinkkaa kun puhun /syön.

Tomaatin syömisen lopetan tähän sekuntiin, mutta mites tuo hammastahna...mikä ei vaahtoa?
 
"piude"
mulla oli justiinsa ja hain apteekista sitä geeliä. auttoi päivässä! ostin samalla sieltä sitten hammastahnaa jsosa ei ole sitä tiettyä ainesosaa joka edesauttaa aftojen syntymistä. en tietenkään muista sen nimeä nyt..
 
Arew
Natriumlauryylisulfaatti on se vaahtoava aine hammastahnoissa, jota aftoihin taipuvaisen kannattaa välttää. Esim. S-ryhmän CoopXtra hammastahna ei sisällä tuota ja on vielä tosi edullinenkin.
 
"Halinalle"
[QUOTE="piude";24554313]mulla oli justiinsa ja hain apteekista sitä geeliä. auttoi päivässä! ostin samalla sieltä sitten hammastahnaa jsosa ei ole sitä tiettyä ainesosaa joka edesauttaa aftojen syntymistä. en tietenkään muista sen nimeä nyt..[/QUOTE]

Tuo on juuri se "vaahtoava-ainesosa" jonka nimeä en myöskään muista. Itse taidan käyttää elmexin oranssia. Kaverin mukaan Raiwbow hammastahnaakin voisi käyttää, mutta en ole tarkistanut asiaa. En silti ole 100% varma Elmexinkään sopivuudesta, mutta kun vaihdoin Pepsodent hymyn siihen, niin aftat väheni kunnolla.
 

Yhteistyössä