Mitä tarkoittaa mänkki?

  • Viestiketjun aloittaja Mänkki
  • Ensimmäinen viesti
Ei sellaista ole. Tiedän ainoastaan mänkkipyyheen.
Juuri tämä. Mänkkipyyhe on pohjoiskarjalaisten naisettomien nuorten miesten keskuudessa tunnettu varuste johon tyydytetään maalliset tarpeet eli suomeksi sanottuna runkataan mällit, tästä tulee sana mänkki. Joskus kun useampi pohjoiskarjalainen mies kokoontuu porukalla yhteen harrastamaan toimitusta yhdessä saatetaan ko. tapahtumaa kutsua yksinkertaisiksi mänkiksi tai mänkkäilyksi.

Vanha niillä seuduilla tunnettu taru kertoo että jos poikamies laittaa juhannusyönä mänkkipyyhkeensä tyynynsä alle voi hän nähdä yöllä unessa tulevan morsiamensa.
 
Ap mänkki
Meillä se ainakin tarkoitti, että ihminen on lihava. Sanaa tankki myös käytettiin.

Mutta tuon työkavereitten epäymmärryksen takia tietty googletin ja en löytäny oikein mun kantaa vahvistavaa tietoa ja siks kyselin täältä :)
 
  • Tykkää
Reactions: lauantaipussi
mänkkäri
No mänkistä tulee mieleen mänkkipyyhe, joka odottaa sängynpäädyssä.... tai toisaalta meilläpäin puhutaan mänkistä, jos joku asia on paksua... paksua puuroa -> mänkkiproa
 
Ap Mänkki
Alkuperäinen kirjoittaja mänkkäri;25151041:
No mänkistä tulee mieleen mänkkipyyhe, joka odottaa sängynpäädyssä.... tai toisaalta meilläpäin puhutaan mänkistä, jos joku asia on paksua... paksua puuroa -> mänkkiproa
No, mutta tuosta päästäänkin siihen, että miksi meillä mänkki tarkotti lihavaa.

Nyt itekki muistan, että jos joku ruoka meni liian sakeeks, se oli mänkkiä. Paksua siis.

Että kiitos sinulle tästä johdannosta :)
 
samallain ymmärrän
Minäkin ymmärrän mänkin lihavaksi ja sellaiseksi joka syö paljon, oiskohan Oulun seudun murretta? Mistään mänkkipyyhkeistä en oo ikinä kuullut enkä siis tosta toisesta merkityksestä.
 

Yhteistyössä