Joulukuusen hinnat ympäri maan pinoon!

  • Viestiketjun aloittaja Oi kuusipuu, oi kuusipuu
  • Ensimmäinen viesti
Oi kuusipuu, oi kuusipuu
Paljonko joulukuusesi maksoi? Mistä ostit? Millainen kuusi?

Meille kuusipuu ostettiin lähikaupan pihasta, 45 euron hintaan. PItuutta puulla on n. 2m, on viljelty kuusi, neulaset hopeaan taittuavat ja oksilla runsaasti käpyjä.
 
Läntinen Helsinki
Ihan perus kuusi. Ei kuulunut pinimpään kokoluokaan vaan seuraavaan. Hinta 60 eur. Läntinen Helsinki. Minusta aika kallista mutta minkäs teet kun ei voi metsästä hakea.
 
..
Bauhausista n. 2,3m viljelty erittäin tuuhea kuusi 24€. Paikallisessa rautakaupassa alkaen 25€ ja markettien pihoilla/torilla alkaen 45€. Plantagenin 25€ kuuset kuulemma ihan toivottomia rimpuloita, kertoi mies.
 
hesalainen
Kaakkois-Hesa, 40 €, pitutta en tiedä, mutta meillä huonekorkeus on 240 cm ja kuusesta otetaan sen verran jalasta ja mahdollisesti latvasta pois, että mahtuu sisälle. Kuusi on latvakuusi (tukevat oksat) ja aikas tuuhealta näytti.
 
"Pilkku"
Kouvolan torilta 3,20 m korkea ja erittäin tuuhea ja leveä kuusi; hinta 100 €.

Pitäisi varmaan joku vuosi ostaa sellainen missä on ne harmahtavan hopean-vihreät neulaset. On mielestäni nätti mutta aina meille tulee se ihan tavallinen vihreä kuusi ;)
 
....
Minkälaisia hintoja tänä vuonna sitten on? Tai ehkä olen vähän liian aikasessa tän kysymyksen kanssa :D

Ajattelin kysellä kans, että onko noilla kuusimyyjillä ihan pieniä kuusia myytävänä, max metrin korkuisia? Pieneen kerrostalokämppään ei viitti mitään jättiläistä tuoda. Vai kannattaisko noin pieni ihan suosiolla etsiä metästä?
Eipä ole ennen tarvinnut tällaista miettiä, uusi mies vain haluaa aidon kuusen tuoksua kotiin, niin pakko kai tuollainen on ostaa :D
 
"mimmi"
Raisio Hong Kong 250 cm pitkä kuusi, jossa ehkä sen neljä oksaa ja niistäkin puolet on katkaistu, 25€. En voi suositella.

Markettien pihoilla kävin kiertelemässä ja kyselemässä pikkukuusta lastenhuoneeseen ja noin 80-100cm kuuset maksoivat 7-25€.
 

Yhteistyössä