Kokemuksia World Vision -kummitoiminnasta?

  • Viestiketjun aloittaja ksos
  • Ensimmäinen viesti
felicidad
Hmm. Mulla on ollut nyt parisen vuotta kummilapsi Etelä-Amerikassa ja ihan mielenkiintoista on ollut. En ole hirveän tarkkaan seurannut, mutta muutamien kuukausien välein tulee yhteisön uutiskirje postiluukusta ja ehkä pari kertaa vuodessa joku henkilökohtainen posti lapsen perheeltä, jossa kerrotaan vähän niin kuin "rasti ruutuun"-periaatteella lapsen kehityksestä. Ja noissa vihkoissa on ollut myös lapsen valokuva ja omin sanoin jotain terveisiä tms. kummille, mikä on aina tosi herttaista :)
WV olisi myös järjestänyt matkan kohdemaahan, mutta hinta oli muistaakseni useita tuhansia :O Joten eipä ihan yhtäkkiä tule lähdettyä tapaamaan kummilasta.
Onko jotain muuta mitä haluaisit tietää? Vastaan mielelläni jos osaan. :)
 
"ukkeli"
Itse lopetin kummiuden World Visionin kautta. Syitä tähän oli oikeastaan useita. Yksi syy oli esim. se, että lasta koskevissa asioissa oli ristiriitoja joihin en saanut selvyyttä vaikka WV:sta sanottiin että he selvittävät asiat. Eivät sitten kuitenkaan selvittäneet. Afrikasta lähetetyt kirjeet vaikuttivat aidoilta, varmaan olivatkin lapsen kirjoittamia.

Toinen asia taas on se, ettei missään selvitetä kuinka suuri osa lahjoituksista menee lapsen ja hänen yhteisönsä hyväksi. Tottakai rahaa menee järjestön hallinnointikuluihin ym, mutta itse en esim. hyväksy kallista mainontaa johon rahat sitten kokonaisuudessaan ilmeisesti otetaan ihmisten lahjoituksista. Missään ei myöskään selvitetä kuinka suuri osa rahasta menee siihen mihin se on tarkoitettu. Voi olla että jos lahjoitat vaikka 35 euroa / kk, vain 5 euroa menee lapsen ja yhteisön auttamiseen.

Kolmas asia on se, että yleisesti ottaen koko homma haiskahtaa vähän liikaa, vaikka tottakai sitä voi tulla vainoharhaiseksi kun jatkuvasti saa lukea kuinka joku taas kavalsi miljoonia jne. Eikä näistä kavalluksista kuin osa tule julkisuuteen. Oikeastaan järkevin tapa auttaa on tehdä se niin, että näkee avun oikeasti ja kokonaisuudessaan menevän perille.

Nimimerkki felicidad kirjoittaa että WV: n järjestämä matka kummilasta katsomaan maksaa useita tuhansia. Sitä voi helposti kysyä että miksi se maksaa niin paljon? Mikä siinä maksaa niin paljon kun yksi henkilö kuitenkin saa matkatoimiston kautta vaikka Egyptistä viikon loman majoituksineen 500 eurolla?

Verorahoista kuitenkin pistetään vuosittain yli miljardi euroa kehitysapuun, joten kyllä kehitysapuun kaikki veronmaksajat osallistuvat. Tiedä sitten minne rahat loppujen lopuksi päätyvät.
 
"Kummi"
Vähän myöhässä tulee, mutta kirjoitan kumminkin.
World Vision mistä itselläni kummilapsi hallinnointikulut 6%
ja tarkemmin selviää heidän nettisivuiltaan ei mitään salaista tietoa.

Yli puolet toiminnan rahoituksesta saadaan kummeilta ja muilta yksityisiltä tukijoilta sekä yritysyhteistyökumppaneilta. Toisen puolen rahoittaa Suomen ulkoasiainministeriö, jonka kumppanuusjärjestö Suomen World Vision on.

Suomen World Vision on voittoa tavoittelematon yhdistys, joten kaikki kasvun myötä saadut varat ohjataan avustuskohteisiin tai investoidaan seuraavien vuosien avustusbudjetin kasvattamiseen.

Suomen World Visionin tilintarkastuksen tekee vuosittain KPMG, joka tarkastaa myös ulkoasiainministeriölle laadittavan kehitysyhteistyöohjelmaraportin sekä lääninhallitukselle raportoitavan rahankeräystilityksen.

MIELESTÄNI HOMMA EI HAISKAHDA YHTÄÄN.

Mitä tulee matkoihin joissa käydään katsomassa kummilasta.
Lähimpäänkiin kohteeseen on kaksinkertainen matka kuin Egyptiin, näihin kohteisiin ei saa mitään tarjousmatkoja eikä Suomesta tehdä suoria lentoja, kun eivät mitään normaali turistikohteita ole.
Käy vaikka katsomassa, jotain Etelä-Afrikan tai Kenian kiertomatkan hintaa ihan normaali matkatoimiston sivuilta, niin et ihan 500eurolla pääse vaan se maksaa muutan tonnin.
 
Uganda
Kummilapsen luo voi myös halutessaan tehdä omatoimimatkan, jolloin itse varataan matkat, hotellit jne.
Paikallinen World Vision työntekijä tulee tapaamiseen mukaan avuksi ja tulkiksi. Vierailu koostuu kummilapsen ja hänen perheensä tapaamisesta sekä tutustumisesta yhteisöön ja siellä tehtävään työhön. Vierailuun kannattaa varata koko päivä.
 

Yhteistyössä