Mikä ihmekäsitys ihmisillä on, et bakteerit kuolisi pesukoneessa?

  • Viestiketjun aloittaja "yrittäjä"
  • Ensimmäinen viesti
"a.p"
ehkä eri asia jos lapsia kuolee ripuliin jossain kehitysmaassa. Suomessa harvemmin joten samanlailla aion pestä pyykkini tästäkin eteenpäin.
Jenkkilassa 70 000 ihmista sairastuu e.colista ja 60 kuolee vuosittain. Onko jenkkila kehitysmaa? Suomesta en tieda tilastoa, mutta tuohan on yleisin ripulin aiheuttaja. E.coli tartunta tapahtuu usein saastuneiden käsien tai käytettyjen välineiden kautta. Pesukoneen vedessa lilluu 100 miljoonaa E. colia.

Sen sijaan, etta ihmiset ajattelisivat ottavansa puhdasta pyykkia koneesta, kannattaakin pesta kadet ennen kuin kasittelee taas ruokaa. Usein varsinkin ulkomailla pesukone on juuri keittiossa.


En kylla makaan pese pyykkia mitenkaan erilailla (yleensa 40c riittaa), mutta mulla ei ole harhakuvitelmia, kuten useilla palstalaisilla on pyykin puhtaudesta. Fakta on, etta pesukone on taydellinen ymparisto mikrobien kasvulle, eika sita edes paase pahemmin puhdistamaan kuin ajoittaisilla 90asteen pesuilla sitruunahapon kanssa.
 
"vieras"
[QUOTE="a.p";25569680]Jenkkilassa 70 000 ihmista sairastuu e.colista ja 60 kuolee vuosittain. Onko jenkkila kehitysmaa? Suomesta en tieda tilastoa, mutta tuohan on yleisin ripulin aiheuttaja. E.coli tartunta tapahtuu usein saastuneiden käsien tai käytettyjen välineiden kautta. Pesukoneen vedessa lilluu 100 miljoonaa E. colia.

Sen sijaan, etta ihmiset ajattelisivat ottavansa puhdasta pyykkia koneesta, kannattaakin pesta kadet ennen kuin kasittelee taas ruokaa. Usein varsinkin ulkomailla pesukone on juuri keittiossa.


En kylla makaan pese pyykkia mitenkaan erilailla (yleensa 40c riittaa), mutta mulla ei ole harhakuvitelmia, kuten useilla palstalaisilla on pyykin puhtaudesta. Fakta on, etta pesukone on taydellinen ymparisto mikrobien kasvulle, eika sita edes paase pahemmin puhdistamaan kuin ajoittaisilla 90asteen pesuilla sitruunahapon kanssa.[/QUOTE]

USA:ssa on slummialueita, joissa olot ovat kuin kehitysmaissa.

USA:ssa jopa joka kahdeksas ihminen näkee nälkää. USA ei ole kehitysmaa, mutta esimerkiksi köyhimpien, kodittomien ja syrjäytyneimpien asema EI TODELLAKAAN OLE siellä sitä tasoa, kuin mitä se on esimerkiksi Suomessa. Siellä joutuu kadulle jos ei ole varaa asuntoon. USA:ssa eivät kansalaiset nauti valtion maksamista etuuksista samalla tavalla kuin Suomessa.
 
[QUOTE="vieras";25569663]Voi hyvänen aika sentään, mitä pöpökammoisia taas täällä liikkeellä. Pieni määrä bakteereja on vain ja ainoastaan hyödyksi ihmiselle. Se kehittää ihmisen vastustuskykyä.

Esimerkiksi lapsetkin, jotka leikkivät päivät pitkät ties missä ja sitten aina laittavat likaiset sormensa suuhun, niin heille kehittyy parempi vastustuskyky, kun näille pumpulinpuhtaissa olosuhteissa kasvatetuille lapsille.[/QUOTE]

Ilmankos meidän muksuilla ei ikipäivänä ole pienintäkään ripulin poikastakaan iskenyt. Likaisten näppien lisäksi ne mm. nuolee koiran kanssa kilpaa lankkulattiaa ym. Terveellistä. Luulen että minkään kotitalouden pesukone ei saa niin pahaa jälkeä aikaan että kuivatetussa kankaassa olisi lähellekään tarpeeksi pöpöjä meidän ipanoita varten.

Kieltämättä olin kyllä hyvin tyytyväinen että vastasyntyneiden valvontaosastolla oli ollut aseptiikka hallussa kun poika siellä altistui MRSA:lle.
 
hohhoijaa..
Lisäänpä vielä että kotona mulla on samat rätit vessan pesuun ja pölyjen pyyhkimiseen, keittiössä vain oma. Mutta oma vessa onkin vähän eri asia kuin esim kauppakeskuksen yleinen
 
"vieras"
aion vastasuudessakin pestä eritteiset pyykit 60 asteessa ja uskon että näin saan eritteiden pöpöt hävitettyä, vaikka kuinka näyttäisitte zeoliitilla ja pesuaineen yliannostuksella pilattuja koneita.
eihän se 60 astetta steriloi, mutta ei se ole usein edes kotioloissa tarpeellistakaan, mutta suurimman osan bakteereista se tuhoaa. siksihän tarjolla olevat ruoat esim. ravintoloissa on oltava 60 asteisia, ettei niissä bakteerit elä!
 
"a.p"
[QUOTE="vieras";25569663]Voi hyvänen aika sentään, mitä pöpökammoisia taas täällä liikkeellä. Pieni määrä bakteereja on vain ja ainoastaan hyödyksi ihmiselle. Se kehittää ihmisen vastustuskykyä.

Esimerkiksi lapsetkin, jotka leikkivät päivät pitkät ties missä ja sitten aina laittavat likaiset sormensa suuhun, niin heille kehittyy parempi vastustuskyky, kun näille pumpulinpuhtaissa olosuhteissa kasvatetuille lapsille.[/QUOTE]

Tanaan on liikkeella ihmisia, joilla on ongelmia tekstinymmartamisen kanssa.
Taalla keskustellaan ihmisten USKOMUKSISTA pyykinpesuun ja puhtauteen, ei siita miten valttaa bakteereja. Ma en itse edes kayta pesuainetta, vaan pesupahkinoita ja pesen lahes kaiken 40c.

Ma kylla voi toki lahettaa sulle kakkaa paketissa, jos tykkaat lapsesi sita laittavan suuhun.
 
"a.p"
[QUOTE="vieras";25569710]aion vastasuudessakin pestä eritteiset pyykit 60 asteessa ja uskon että näin saan eritteiden pöpöt hävitettyä, vaikka kuinka näyttäisitte zeoliitilla ja pesuaineen yliannostuksella pilattuja koneita.
eihän se 60 astetta steriloi, mutta ei se ole usein edes kotioloissa tarpeellistakaan, mutta suurimman osan bakteereista se tuhoaa. siksihän tarjolla olevat ruoat esim. ravintoloissa on oltava 60 asteisia, ettei niissä bakteerit elä![/QUOTE]

Uskossa on hyva elaa, vain tyhmat lukevat tieteellisia tutkimuksia, joista voi saada faktoja.
 
"vieras"
[QUOTE="a.p";25569733]Uskossa on hyva elaa, vain tyhmat lukevat tieteellisia tutkimuksia, joista voi saada faktoja.[/QUOTE]

laittaa linkkiä! ei mitään proffan tuotanto listaa tai opiskelijoiden harjoituksia!

jotkut työskentelevät aloilla, missä "uskotaan" pesun vähentävän ja jopa hävittävän bakteereja. mutta sinun mukaan he ovat väärässä! laita heti viestiä oppilaitoksiin ja osoita heille, että ovat väärässä ja muuttavat käytäntöjään päivittävät oppikirjojaan!
 
huoh.. ihan pakko kysyä, asutko ulkomailla ap? Kauheasti löytyy ulkomailla olevia tutkimuksia ja tuokin kun sanoit että monella on pesukone keittiössä.. ei minun tuttavilla ainakaan ole...

Mutta pakko sanoa kun tuossa yhdessä sinun pesukone kuvan tekstissä ne ammattilaiset sanoivat että pesukonetta kannattaa huoltaa...

Siis ihan totta, käsi pystyyn joka EI TIEDÄ että pesukonetta pitäisi tiietyn väliajoin puhdistaa, pestä tyhillään vaikka juuri siinä 90´c , ja en tarkoita että nyt kerran vuodessa siivottaisiin kone.. :headwall:

Ja kuten aikaisemmin joku sairaanhoitaja tuossa sanoi niin se käsien pesu olisi paljon oleellisempi murheen aihe kuin se miten pyykkisi peset.. Niin ja ap, pestiinkö ne mummon sieni sukat 40´c ? Nehän olisi ollut hyvä pestä ainakin 60´c ja jos oikein hurjaksi heittäydytään niin 90´c :cool:
 
[QUOTE="huoh";25569471]Miksi sitten ammattisiivouksessa on värikoodit tasopyyhkeille?[/QUOTE]

Ammatti siivoukessa on värikoodit mut suprice suprise kuule ne väreistä huolimatta heitetään kaikki samaan koneeseen 90asteeseen.
Punaset ja siniset menee sekasin ja onko siellä vihreitäkin vielä.
Ainoastaan lajitellaan mikrokuitu (taso)pyyhkeet, lattiamopit ja froteiset erikseen.
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: mamilu
Ammatti siivoukessa on värikoodit mut suprice suprise kuule ne väreistä huolimatta heitetään kaikki samaan koneeseen 90asteeseen.
Punaset ja siniset menee sekasin ja onko siellä vihreitäkin vielä.
Ainoastaan lajitellaan mikrokuitu (taso)pyyhkeet, lattiamopit ja froteiset erikseen.
siellä missä minä olen siivonnut, pestiin kyllä punaiset erikseen. Siniset ja vihreät yhdessä.
 
bioinsinööri
[QUOTE="A.p";25568246]Mä en ole bakteerikammoinen. Ihmetteln vaan, kun ihmiset luulee että pesu tappaisi bakteerit. Tekstiilihygienia in huonontunut, kun monet vaan huljutta kaikki 40 asteessa, eikä mitään enää keitetä.[/QUOTE]

Ennen samoja vaatteita käytettiin viikkokin putkeen, joten turha selittää, että tekstiilihygienia on huonontunut. Päinvastoin, nykyään ollaan ylihygieenisiä ja tapetaan kaikki ihmisille hyödyllisetkin pöpöt. Ja kun ihmisen immuunipuolustus ei saa enää töitä, niin se kääntyy itseään vastaan seurauksena allergiat ja muut autoimmuunisairaudet.

Alusvaatteet meillä pestään aina 40 asteessa muun vaatepyykin mukana. Kestovaippojakin pesin muiden vaatteiden kanssa 60 asteessa. Ja yllätys yllätys, terveitä ollaan oltu.

Tehostettu hygienia on tarpeen vain, jos perheessä jyllää jokin tauti. Desinfioivia pesuaineita ei kotioloissa muuten edes saa käyttää. Ellei sitten halua kehittää kotiinsakin kaikille antibiooteille vastustuskykyistä superbakteerikantaa.
 
mikrobiologi
Ne pesuaineen enstyymit hajottavat bakteerien soluseinää ja lämpötila tappaa bakteereja ja lisäksi molemmat irrottavat likaa ja bakteereja vaatteista, jolloin bakteerit menevät viemäriin pesuveden mukana. Suurin osa bakteereista saadaan näin pois/tapettua. Pyykkiä ei tietty saa steriiliksi, mutta miksi edes tarvitsisi kun käsistä tulee taas niitä bakteereja? Ihan 40 asteessa kuolee suurin osa tavallisista bakteereista.
 
mikrobiologi
ja nykyään saadaan siksi puhdasta pyykkiä alhaisemmissa lämpötiloissa kuin ennen, koska nykyisissä pesuaineissa käytetään entsyymejä, jotka tekevät pieniä reikiä bakteerien solukavoihin ja soluseiniin, jolloin bakteeri hajoaa (eli kuolee). Nämä entsyymit kestävät pesukoneen lämpötiloja (ennen tämä oli ongelma, kun ei oltu löydetty lämpöäkestäviä entsyymejä).

Psekone on metallia ja kuivuu pesujen välillä jos luukkua pitää auki, joten ei siellä ihmeemmin mitään kasva. Lähinnä niihin muovitiivisteisiin voi tulla jotain kasvua jos niitä ei kuivaa välillä.
 
"a.p"
[QUOTE="vieras";25569750]laittaa linkkiä! ei mitään proffan tuotanto listaa tai opiskelijoiden harjoituksia!

jotkut työskentelevät aloilla, missä "uskotaan" pesun vähentävän ja jopa hävittävän bakteereja. mutta sinun mukaan he ovat väärässä! laita heti viestiä oppilaitoksiin ja osoita heille, että ovat väärässä ja muuttavat käytäntöjään päivittävät oppikirjojaan![/QUOTE]

Mä olen itse kirjoittanut omalla alallani oppikirjoja yliopistoon. Kerrohan, mikä vika maailmankuulun mikrobiologin Charles Gerban julkaisussa on? Sieltä saat kaikkein luotettavimman infon, et mistään lehdistä. Vai etkö jaksa lukea?
 
"a.p"
Ne pesuaineen enstyymit hajottavat bakteerien soluseinää ja lämpötila tappaa bakteereja ja lisäksi molemmat irrottavat likaa ja bakteereja vaatteista, jolloin bakteerit menevät viemäriin pesuveden mukana. Suurin osa bakteereista saadaan näin pois/tapettua. Pyykkiä ei tietty saa steriiliksi, mutta miksi edes tarvitsisi kun käsistä tulee taas niitä bakteereja? Ihan 40 asteessa kuolee suurin osa tavallisista bakteereista.

Jos sä muka olet mikrobiologi, tiedät että sun pitää näyttää faktoja sanojesi tueksi. Mikrobiologi Charles Gerban tutkimukset osoittavat ihan muuta kuin sanot. Pesuaineen aineosat ei tuhoa esim e.coli-bakteereja, vaan ne pysyy pesukoneessa.
 
"a.p"
Alkuperäinen kirjoittaja bioinsinööri;25570213:
Ennen samoja vaatteita käytettiin viikkokin putkeen, joten turha selittää, että tekstiilihygienia on huonontunut.

Alusvaatteet meillä pestään aina 40 asteessa muun vaatepyykin mukana. Kestovaippojakin pesin muiden vaatteiden kanssa 60 asteessa. Ja yllätys yllätys, terveitä ollaan oltu.

Tehostettu hygienia on tarpeen vain, jos perheessä jyllää jokin tauti. Desinfioivia pesuaineita ei kotioloissa muuten edes saa käyttää. Ellei sitten halua kehittää kotiinsakin kaikille antibiooteille vastustuskykyistä superbakteerikantaa.
Maailmankuulu mikrobiologi puhuu sontaa? Palstamamma tietää kaiken paremmin. Kuka on käskenyt käytämään desinfioivia pesuaineita?
 

Yhteistyössä