Mikähän vaivaa 6-vuotiasta poikaa?

Oireeton crohn
[QUOTE="paula";30239682]Terveisiä sinne kaukomaille taas. Hienoa, että vähitellen silläkin ymmärretään:
https://www.youtube.com/watch?v=TH5dxebEA28[/QUOTE]

" Julkaistu 4.6.2013

This video is my testimony of how i became symptom free of Crohn's disease by changing my diet. Disclaimer i am not a doctor, I am not giving medical advice, i am just sharing my experience and how I became symptom free of Chron's disease. Consult your doctor before changing your diet or trying.."

Tämä on alku videolle. MUTTA
jo monta kuukautta vanha! Miten tieto saataisiin niille, jotka eivät itse jaksa kauppaan saati sitten tehdäitse ruokaa? Tai niille, joilla ei ole nettiä? Tai LÄÄKÄREILLE, jotka väittävät, että on ihan sama mitä syö...?
 
leväjäätelö ym
Alkuperäinen kirjoittaja E407 myrkkylevää;30252952:
Tuohan kannattaa katsoa, koska niin harva asiasta saa tietoa mistään:-(

Tässä yksi hirvittävän käsittämätön asia, jolle ei kukaan mahda mitään:
Crohn ja Colitis ry - CCAFIN - Kuinka monella joku dieetti? Koetko saavasi apua?
Tässä sitaattilaina tuolta sairaiden palstalta. Heillekin voisi joku linkittää tuon videon, kiitos! Vai voiko? Miksei voi?

"Gluteenittomalla oon ollut reilun vuoden ja ajoittainen ripuli loppui heti alkuunsa, eikä sitä ole enää ollut kuin vatsataudissa. Samoin vatsan turvotus väheni paljon. Nyt jos vahingossa syön jotakin, missä on gluteenia, seurauksena on usean tunnin vasemman puoleinen vatsakipu.

Lisäksi laktoositon ruokavalio ja vältän karrageenia (E 407). Tää lisäaine ärsyttää hulluna mun suolta. Jos syön jätskiä tms. missä tätä on, niin luultavasti seuraavana päivänä tulee verta. Vielä pitäisi sokereita karsia.

Mutta se on täytty puppua ainakin mun kohdalla, että kasvikset/hedelmät tekis ripulia tms. (lääkäri on käskenyt aikoinaan rajoittaa). Tietty jos äkkiä alkaa isoja määriä syömään mut kohtuudella käytettyinä. Viljat ainakin mulla sitä ripulia on aiheuttaneet."

Jo vuosia sitten on todettu sama. Kauan sitten...
 
vehnäproteiini paha
"Vehnäjauhojen hyvät leivontaominaisuudet johtuvat vehnänjyvän sisältämästä sitkoaineesta, gluteenista.

Gluteeni on vehnänjyvän varastoproteiinien, gliadiinien ja gluteniinien, muodostama verkkomainen rakenne, joka saa aikaan taikinan sitkon.

Leivontaominaisuuksiin vaikuttavat etenkin tietyt molekyylipainoltaan suuret gluteniinialayksiköt (HMW-GS), joita vehnässä lajikkeesta riippumatta on kuusi erilaista.

Kaikki geenit eivät kuitenkaan ilmenny kaikissa lajikkeissa, ja gluteenin laatua onkin yritetty parantaa lisäämällä vehnälajikkeisiin ylimääräisiä kopioita näistä geeneistä.

Erityisesti yhden geenin (1Ax1) on todettu vaikuttavan vehnän leivontaominaisuuksiin, mutta se ei ilmenny läheskään kaikissa lajikkeissa.

Altpeter ym. (1996) siirsivät tämän geenin lajikkeeseen, jolta se luonnostaan puuttui.

Geeni saatiin ilmentymään ja toimimaan vehnässä, ja sen todettiin lisäävän gluteenin kokonaismäärää ja siten parantavan lajikkeen leivontaominaisuuksia".

- Biotekniikan riskit -Kiitos tiedosta, Elina Häikiö ja Jaakko Kangasjärvi
 
"harmaana"
Tämän verran löytyy sentään netistäkin Jorma Palon ajatuksia:
Why did my colleagues turn to crime? | BMJ
Kaikki ovat tietysti lukeneet edwllisen tekstin?

Se mainitaan lähdetiedoissa Peter C. Goetscen kirjassa Tappavat lääkkeet (2014). Asiasta on kuitenkin jo aika kauan aikaa...

Lainaan yhden kappaleen kirjasta sivulta 107 tähän:

"Jotkut lääkärit ovat niin vaikutusvaltaisia, että lääkeyhtiöt saattavat antaa hiljaisen hyväksyntänsä, vaikka he täyttäisivät omat taskunsa muuhun tarkoitukseen annetulla rahalla. Suomalaiset neurologit omivat itselleen tutkimuskustannuksiin tarkoitetut rahat ja jättivät laboratoriokokeet ja tutkimusapulaisten palkat potilaiden, yhdistysten ja yliopiston maksettaviksi. Eräässä tapauksessa kavallus oli miljoonia euroja, ja siihen liittyi 180 tiliä, suurin osa niistä Sveistsissä. Ironista kyllä, kaksi rikoksiin osallistunutta professoria oli vastuussa tutkimusprojektien eettisyydestä. Professorit saivat vankeustuomion; samoin toisen poika, joka todettiin syylliseksi 23 rikokseen."
 
"paula"
Luomuperunassa ei ole rutontorjunta-aineita eikä glyfosaattijäämiä, mutta voi olla solaniinia, jos ovat yhtään vihreitä ja glykoalkaloideja, mutta ne ovat heti kuoren alla ja kannattaa siksi kuoria ennen ruoaksi laittoa.

Rutonkestäviä lajikkeita ei montaakaan ole, mutta niitä täytyisi varata nyt syksyllä varastoon. Rutto tosin säilyy sielläkin, mutta koska vastamyrkkyä ihmisen saamiin myrkytyksiin ei ole, olis tosi tärkeää vaihtaa lajike puhtaaseen ja rutonkestävään, esim nämä lajikkeet keräsin talteen 10-vuotistutkimuksesta ennen vuotta 2008:

Kuras
Canasta
Kardal
Matilda
Idole
Nicola
Asterix
Posmo
Rosamunda
Puikula
Venla
Saturna
Van Gogh
Victoria

Esimerkiksi Syngentan rutontorjunta-aineen tehoaineelle F L U A T S I N A M I lle ei ole olemassa vastamyrkkyä:-(

Glykoalkaloidipitoisuus on tietysti vielä selvittämättä noille, mut esim Rosamundassa se on niin pieni, että juuri ja juuri pystyy määrittämään.

Viljelykierto täytyy toteuttaa niin, että samalla lohkolla ei kasvateta perunaa kuin vasta 5 vuoden kuluttua aikaisintaan. Peruna on ensikasvina todella hyvä, esim kun puut on kaadettu pois, perunat siihen:)

Jostakin löysin uuden vinkin:
"Suhteellisen syvä istutus ja iso teräväharjainen penkki estää sateen maahan huuhtomien ruttoitiöiden kulkeutumista mukuloihin ja torjuu siten mukularuttoa."

Lajikelistassa ei ole eriteltynä varhaisperuna- ja talviperunalajikkeita vielä, mut muistiksi meille kaikille kokosin tuon.
 
"paula"
"Metri-butsiinin ja linuronin puoliintumisajat pellolla vastasivat kirjallisuudessa esitettyjä,
mutta fluatsinamin puoliintumisaika oli pitempi (23-369 vrk) kuin aiemmin on esitetty. "

Melkoinen aikahaitari!!!!!

Tuollaiseen tutkimukseen törmäsin mtt-sivuilla... Eipä ihme, että tavallinen peruna ei vaan sovi ihmisille ja turvottaa (siis kerää nestettä) jne...
 
"paula"
Alkuperäinen kirjoittaja vehnäproteiini paha;30253677:
"Vehnäjauhojen hyvät leivontaominaisuudet johtuvat vehnänjyvän sisältämästä sitkoaineesta, gluteenista.

Gluteeni on vehnänjyvän varastoproteiinien, gliadiinien ja gluteniinien, muodostama verkkomainen rakenne, joka saa aikaan taikinan sitkon.

Leivontaominaisuuksiin vaikuttavat etenkin tietyt molekyylipainoltaan suuret gluteniinialayksiköt (HMW-GS), joita vehnässä lajikkeesta riippumatta on kuusi erilaista.

Kaikki geenit eivät kuitenkaan ilmenny kaikissa lajikkeissa, ja gluteenin laatua onkin yritetty parantaa lisäämällä vehnälajikkeisiin ylimääräisiä kopioita näistä geeneistä.

Erityisesti yhden geenin (1Ax1) on todettu vaikuttavan vehnän leivontaominaisuuksiin, mutta se ei ilmenny läheskään kaikissa lajikkeissa.

Altpeter ym. (1996) siirsivät tämän geenin lajikkeeseen, jolta se luonnostaan puuttui.

Geeni saatiin ilmentymään ja toimimaan vehnässä, ja sen todettiin lisäävän gluteenin kokonaismäärää ja siten parantavan lajikkeen leivontaominaisuuksia".

- Biotekniikan riskit -Kiitos tiedosta, Elina Häikiö ja Jaakko Kangasjärvi

Elaine Gottshallin ruokavalio on ollut aina gluteeniton. Se on ainakin 60 vuotta vanha, mutta silloin hunajakin on ollut paljon puhtaampaa, kuin nykyään. Luomuhunajaa sentään saa vielä kaupoista, vaikka helppoahan sitä on tuottaa itsekin:)

Crohnin tauti – auttaako ruokavalio? | Akuutti | yle.fi

Laittakaahan linkki eteenpäin!
Suolatobta luomuvoita ei Suomesta saa. Se Juustoportin luomuvoi turvottaa, koska siinä on paljon natriumia - osa lisätyn soodan muodossa! Miksi eivät tee oikeaa luomuvoita, vaikka suolatonta? Eihän tuollaista voi ruoanalitossakaan käyttää, saati leivonnassa:-(
 
"paula"
" Julkaistu 4.6.2013

This video is my testimony of how i became symptom free of Crohn's disease by changing my diet. Disclaimer i am not a doctor, I am not giving medical advice, i am just sharing my experience and how I became symptom free of Chron's disease. Consult your doctor before changing your diet or trying.."

Tämä on alku videolle. MUTTA
jo monta kuukautta vanha! Miten tieto saataisiin niille, jotka eivät itse jaksa kauppaan saati sitten tehdäitse ruokaa? Tai niille, joilla ei ole nettiä? Tai LÄÄKÄREILLE, jotka väittävät, että on ihan sama mitä syö...?
Videohan löytyy youtubesta haulla crohn ja GMO

Crohnikon kannattaa lukea takaisivedot joka aamu, ennen kuin kauppaan menee, sillä soijaa on löytynyt esimerkiksi luomupastasta:
Takaisinvedot - Luomupasta sisältää pieniä määriä soijaa - Elintarviketurvallisuusvirasto Evira

Paljono soijaa voi olla tavallisessa pastassa????? Mun mielestä se ei ole koskaan kuulunut pastaan missään muodossa. Minkälainen omavalvonta... ????
 
"paula"
http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/duo/duo91229.pdf

Sienisokeri aiheuttaa valtavaa mahakipua, jos elimistö ei sitä siedä.
Muistaako lääkäri kysyä asiasta, jos joku ei sitä ennestään tiedä?
Hiivauutekin on sientä...
 
"paula"
[QUOTE="paula";30551464]http://www.terveyskirjasto.fi/xmedia/duo/duo91229.pdf

Sienisokeri aiheuttaa valtavaa mahakipua, jos elimistö ei sitä siedä.
Muistaako lääkäri kysyä asiasta, jos joku ei sitä ennestään tiedä?
Hiivauutekin on sientä...[/QUOTE]

Vanhempien ainakin täytyy tietää, ettei missään tapauksessa anna kipuun särkylääkettä.
SIENISOKERISTAKIN MAHAVAIVOJA
 
"paula"
"paula"
Hei, huomasiitekos!!!!?

Tuolla väitetään, ettei alumiinin vaikutusta alzheimerin tautiin ole voitu todentaa, mutta vastahan oli joku uutinen, jossa todettiin, että juuri heidän ruumiinavauksissa on löydetty suuret määrät alumiinia. Mikä voisikaan olla parempi tieto? MUTTA kaikkia ei tutkita ikinä, sillä patlogeista on suuri pula. Ja nyt kun elinsiirtoja tehdään liukuhihnalla, ei kai ole enää tarvettakaan niihin, kuvitellaan?

Kopsaan sen tuohon, jos jollakin ei heti aukea ja onhan tuo sellainen perustieto. SIKSI olen väittänyt usein, että luomulehmän maito on paras janojuoma:-D

hanavedessäkin sallitaan jämiä, ainakin alumiinin...

(Muuttuva ympäristö ja terveys, 1997; Ympäristöterveyden käsikirja, 1993)

Alumiini esiintyy luonnostaan maaperässä, erityisesti alunasavimaassa, josta happamoituminen liuottaa sitä. Alumiinisulfaattia käytetään pintavesien puhdistuksessa saostuskemikaalina. Saostuksessa sitä jää veteen ad 0,6 mg/l alumiinia. Sen saanti ravinnosta on keskimäärin 6,7 mg/päivässä, kokonaissaannista veden osuus on 0,1-10 %.
Terveyshaittoja on todettu dialyysipotilailla. Alumiinipitoisen veden käytön munuaisdialyysissä liittyneen ns. dialyysidementiaan, jolloin saanti on ollut kymmeniä milligrammoja vuorokaudessa. Alumiini on liitetty myös Alzheimerin tautiin ja muihin neurologisiin häiriöihin. Tutkimustulosten perusteella ei alumiinin merkitystä Alzheimerin taudin aiheuttajan tai riskitekijänä ole kuitenkaan voitu todentaa. Talousvedelle on suositeltu enimmäispitoisuudeksi 0,2 mg/l."

Toihan oli vanhaa yleistietoa vielä 40 vuotta sitten...
Suolistosairaiden palstalla paras ruokavaliolinkki on nyt tuo:
Crohn ja Colitis ry - CCAFIN - Ravinnon merkitys suolistosairauksiin!
 
"paula"
Alkuperäinen kirjoittaja KYLLÄ SUUTUTTAA;27582301:
On muuten tosi monessa lääkevalmisteessa just sitä vaahdotusainetta, mistä hammastahnassakin, joista tulee aftoja suolistoon. Näissä se ainakin mainitaan:
Fimea

Pakkausselosteessa lukee tietysti, kun voi olla eri erää. Itse olen sairastunut vakavasti juuri Kefexinistä, jossa oli sitä, vaikka kirurgi, joka sitä määräsi, erikseen pyynnöstäni katsoi, ettei vain olisi, mutta niin vain oli - jota en ymmärtänyt siinä kurjassa tilanteessa tarkistaa:-(
Suolistosairaiden keskustelupalstaa on uudistettu, eikä vanhat linkit toimi.

Tähän voi jatkaa keskustelua: aiheella "Mikä laukaisi akuttisi"
Crohn ja Colitis ry - CCAFIN - Mikä laukaisi akuuttisi?
 
"paula"
" Julkaistu 4.6.2013

This video is my testimony of how i became symptom free of Crohn's disease by changing my diet. Disclaimer i am not a doctor, I am not giving medical advice, i am just sharing my experience and how I became symptom free of Chron's disease. Consult your doctor before changing your diet or trying.."

Tämä on alku videolle. MUTTA
jo monta kuukautta vanha! Miten tieto saataisiin niille, jotka eivät itse jaksa kauppaan saati sitten tehdäitse ruokaa? Tai niille, joilla ei ole nettiä? Tai LÄÄKÄREILLE, jotka väittävät, että on ihan sama mitä syö...?
J näissä valmisteissa on mainittu soijaöljy. Kai ne voi sisältää sitä:-(

Fimea
 
"paula"
Soija taas sisältää glyfosaattijäämiä ja se sitoutuu voimakkaasti maahan. Paljonko sitä on juureksissa, jota myöhemmin kasvatetaan samassa maassa? Melkoista myrkkyä on, kun se syövyttää terästäkin!

Muuntogeeniset tuotteet - Elintarviketurvallisuusvirasto Evira
Crohn ja Colitis ry - CCAFIN - Roaccutan syynä Colitis Ulcerosaan ja Chrohniin

Kaikkien olisi pitänyt valittaa jo ensimmäisistä oireista evirallekin!
 
"paula"
Onpas aikoihin eletty:
http://vanha.crohnjacolitis.fi/cgi-bin/yabb2/YaBB.pl?num=1425647386/0#0

Eikö enää ole tarkoitus tarjota ihmisille ruokaa, jolla pysyisi terveenä?

Adenscher- sarjassa on saksalaista luomukermaa ja Ingmannilla kans, mut eikö sitä tosiaan ole kaupoissa tarpeeksi?
 
"paula"
[QUOTE="paula";30701012]Onpas aikoihin eletty:
Crohn ja Colitis ry - CCAFIN - Saako mistään enää karrageenitonta kermaa!?

Eikö enää ole tarkoitus tarjota ihmisille ruokaa, jolla pysyisi terveenä?

Adenscher- sarjassa on saksalaista luomukermaa ja Ingmannilla kans, mut eikö sitä tosiaan ole kaupoissa tarpeeksi?[/QUOTE]

Katsokaa se ohjelma, missä kerrottiin, että laboratoriossakin koe-eläimille erilaisia allergioita aiheutetaan alumiinihydroksidilla - siis sitähän on närästyslääkkeissä ainakin ja monissa muissakin valmisteissa!

No,
Crohn ja Colitis ry - CCAFIN - Ravinnon merkitys suolistosairauksiin!

Teemalta tuli, mut täytyisi toivoa sinne Ylearkistoonkin, kun niin harva niitä ehtii nähdä.
 
"paula"
Tämä tuli jossain Eviran helda- sivulla esille:

"Glykoalkaloidit
Glykoalkaloidit ovat luontaisia toksiineja, joita syntetisoivat Solanacea-suvun kasvit.
Ravintomme kannalta niistä tärkein on peruna. Glykoalkaloidit toimivat kasvin suo-
jamekanismeina tauteja ja tuholaisia vastaan. Suurina annoksina ne aiheuttavat kit-
kerää sivumakua ja ovat terveydelle haitallisia. Vihertyneet perunat sisältävät usein
kohonneita glykoalkaloidipitoisuuksia, mutta vihertyminen ja glykoalkaloidipitoisuus
eivät kuitenkaan ole suorassa yhteydessä toisiinsa. (1)
Erityispiirteitä
Glykoalkaloidien pääasiallinen saantilähde on peruna. Perunan glykoalkaloidit koos-
tuvat 95-prosenttisesti alfa-solaniinista ja alfa-kakoniinista.
Perunan glykoalkaloidipitoisuudet ovat suurimmat aivan kuorikerroksessa, ja eri pe-
runalajikkeilla on erilainen taipumus syntetisoida niitä. Varhaisperunan glykoalkaloi-
dipitoisuudet saattavat olla jopa kaksinkertaisia syysperunaan verrattuna. Pienissä
mukuloissa pitoisuudet ovat suurimmat, koska kuorikerroksen osuus niissä on huo-
mattava.
Perunan kuoriminen vähentää glykoalkaloidipitoisuutta jopa 60 %. Muun prosessoin-
nin vaikutus pitoisuuksiin on huomattavasti vähäisempää. (2)
Perunan glykoalkaloidien muodostumista lisääviä tekijöitä (3, 4)
? Kasvukauden kylmä ja sateinen sää
? Runsas valo varastoitaessa
? Liian kylmä varastointi
? Mukulan mekaaninen vaurioituminen
Saanti perunasta (1)
Kotimaisen perunan glykoalkaloidipitoisuudet vaihtelevat 10–280 mg/kg välillä. Al-
haisia pitoisuuksia (alle 50 mg/kg) on todettu mm. Rosamunda-, Bintje-, Timate- ja
Ukama -lajikkeissa. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran kartoituksen perusteella kor-
keille pitoisuuksille herkkä lajike on mm. kotimainen Sini. Lapin puikulassa tiedetään
myös olevan korkeita pitoisuuksia.
Arvioitu saanti perunasta henkilöä kohden vuorokaudessa on 7 mg. Se on laskettu
kotimaisen perunan keskimääräisen glykoalkaloidipitoisuuden (82 mg/kg) ja uuden
kulutustiedon pohjalta. Arvio koskee kuorellista perunaa.
Elintarvikkeiden ja talousveden kemialliset vaarat
82
Saanti tomaatista (5)
Tomaatin glykoalkaloidit koostuvat pääasiassa alfa-tomatiinista. Pitoisuudet ovat suu-
rimmat raaoissa vihreissä tomaateissa (20–200 mg/kg). Toisinaan tavataan jopa yli
1000 mg/kg pitoisuuksia.
Kypsien punaisten tomaattien alfa-tomatiinipitoisuudet jäävät 0-10 mg/kg:aan. Kes-
kimääräinen pitoisuus on 1 mg/kg.
Arvioitu saanti tomaatista henkilöä kohden vuorokaudessa on 0,9 mg. Se on saannin
maksimiarvio, jossa tomaatin alfa-tomatiinipitoisuuden on laskettu olevan 10 mg/
kg. Lisäksi on oletettu, että tomaateista 10 % nautitaan raakoina (pitoisuus 200 mg/
kg).
Terveydelliset haittavaikutukset (5, 6)
Kriittinen vaikutus
? Lievissä myrkytystapauksissa oireina ripulia, oksentelua ja mahankouristuksia.
? Oireet esiintyvät yleensä 2-20 tunnin kuluttua runsaasta nauttimisesta.
? Ulkomailla raportoiduissa vakavissa tapauksissa on todettu keskushermostollisia
vaikutuksia, kuten väsymystä, sekavuutta, apatiaa, näkökentän häiriöitä sekä ta-
juttomuutta.
? Pitkäaikaisista vaikutuksista, esim. syöpävaarallisuudesta, ei ole riittävästi tietoa.
Perunan glykoalkaloideille asetettu lakisäätäinen enimmäisraja perustuu yksin-
omaan tutkimuksiin akuuteista terveyshaitoista.
Suomalaisen aikuisen arvioitu saanti (1)
? Aikuisen keskimääräinen saanti on 0,13 mg/kg rp/vrk
Kriittiset annokset
? Alhaisin myrkytysoireita aiheuttanut annos ihmisillä on 1,25 mg/kg rp/vrk. Tämä
vastaa 75 mg kerta-annosta 60 kg ihmisellä. (7)
? Hengenvaaraa ovat aiheuttaneet annokset 3-6 mg/kg rp/vrk, mikä vastaa 180–
360 mg kerta-annosta 60 kg ihmisellä.
Lainsäädäntö
Perunan glykoalkaloidien enimmäismäärästä (200 mg/kg) säädetään kauppa- ja
teollisuusministeriön asetuksessa 237/2002. Sama enimmäisraja on käytössä lukui-
sissa muissakin maissa. Glykoalkaloideille ei ole EU lainsäädäntöä.
Elintarvikkeiden ja talousveden kemialliset vaarat
83
Johtopäätöksiä valvonnasta
Perunan glykoalkaloidien valvonta toteutuu pääasiassa omavalvontana.
? Omavalvonnassa tulee kiinnittää huomiota lajikkeen valintaan, perunan varas-
tointiolosuhteisiin ja lajitteluun.
? Perunat tulee varastoida pimeään tilaan, jonka lämpötila on noin + 8 °C. Heti
sadonkorjuun jälkeen lämpötila voi olla korkeampi.
? Lajittelun yhteydessä poistetaan vaurioituneet ja vihertyneet mukulat.
? Kaupassa tärkein valvontakohde on pakattu peruna.
? Jos kuluttaja on saanut 1-luokan perunoissa vaurioituneita tai vihertyneitä yksi-
löitä enemmän kuin 2 painoprosenttia, on hyvä tehdä kuluttajavalitus. Vihreitä
perunoita ei tule syödä."
 
"paula"
[QUOTE="paula";30411853]Elaine Gottshallin ruokavalio on ollut aina gluteeniton. Se on ainakin 60 vuotta vanha, mutta silloin hunajakin on ollut paljon puhtaampaa, kuin nykyään. Luomuhunajaa sentään saa vielä kaupoista, vaikka helppoahan sitä on tuottaa itsekin:)

Crohnin tauti – auttaako ruokavalio? | Akuutti | yle.fi

Laittakaahan linkki eteenpäin!
Suolatonta luomuvoita ei Suomesta saa. Se Juustoportin luomuvoi turvottaa, koska siinä on paljon natriumia - osa lisätyn soodan muodossa! Miksi eivät tee oikeaa luomuvoita, vaikka suolatonta? Eihän tuollaista voi ruoanalaitossakaan käyttää, saati leivonnassa:-([/QUOTE]

Tuotakin ohjelmaa voisi toivoa sinne ylearkistoon, missä on se tärkeä dokumentti Fosfat i maten.

Ravintoasiantuntijat.fi: VATSAKIPUJA? MAKEUTUSAINEESSA VOI OLLA SYY


Kiitos tästä tiedosta!
 

Yhteistyössä