Mikähän vaivaa 6-vuotiasta poikaa?

colin
Vaikuttaa siltä, että saattaisi olla Colitis Ulcerosa, eli krooninen haavainen paksusuolen tulehdus. On aika turha pohtia mistä se on tullut. Syitä ei tiedetä, enkä ainakaan itse 30 vuotta sairastaneena ole huomannut mitään yhteyttä esim. ruokaan tai pesuaineisiin. Akuutti vaihe tulee ja menee ja välissä voi olla vuosiakin. Tauti diagnostisoidaan mm. kolonoskopialla ja koepaloilla, eli suoli tähystetään. Sitten lääkärin kanssa etsitään sopiva lääkitys.
 
höpsistä !
Vaikuttaa siltä, että saattaisi olla Colitis Ulcerosa, eli krooninen haavainen paksusuolen tulehdus. On aika turha pohtia mistä se on tullut. Syitä ei tiedetä, enkä ainakaan itse 30 vuotta sairastaneena ole huomannut mitään yhteyttä esim. ruokaan tai pesuaineisiin. Akuutti vaihe tulee ja menee ja välissä voi olla vuosiakin.
Activia v

älä ainakaan tuollaisia kokeile ikinä!
 
vuodesta 1983...
Valion d-vitamiinivalmisteessa oleva maissiöljy ärsyttää pahasti ja tietysti tavallisessa maidossa olevat torjunta-aine- ja lääkejäämät, mutta nehän voi välttää:
http://koti.utanet.fi/~paula/kotikokkeli/rannalla.htm
 
ei naurata tämäkään!
Valion d-vitamiinivalmisteessa oleva maissiöljy ärsyttää pahasti ja tietysti tavallisessa maidossa olevat torjunta-aine- ja lääkejäämät, mutta nehän voi välttää:
...todellinen tiede perustuu aina viime k
Siis luomumaitoa rasvaisena, mutta ei missään tapauksessa luomukermaa, koska siinä on karrageenia! Miksi on, ei ainakaan eviraa kiinnosta. Luomu kun on suuri uhka lääketeollisuudelle:
http://koti.netplaza.fi/~paula/maalla/pakkasaikaa.htm
 
Kiitos vaan paljon kaikille tiedoista ja neuvoista. Ja en nyt oikein ymmärtänyt, et miten joku tuolla väitti mun vaan haluavan diagnoosin, mutten halua auttaa lasta. Todellakin haluan auttaa lastani! Mutta kyllähän se pitää se diagnoosikin saada, että tietää mistä on kyse. Todellakin toivoisin, että syyksi selviäisi joku helposti hoidettava juttu, eikä esim. näitä suolistotulehduksia tai muita kroonisia sairauksia.

Ja poika on nyt ollut vähän virkeämpi, eikä verta ole tullut pariin päivään ja ruokahalukin on ollut nyt parempi. Mutta uloste on kyllä sitten ollut tosi löysää ja tänään mielestäni hieman limaista. Tosin en vielä uskalla kovin paljon alkaa hurraamaan, koska sellainen parempi jakso oli myös joitakin kuukausia sitten, mutta sitten taas alkoi löysät ulosteet jne. No keskiviikkona on lääkärin aika ja toivottavasti sen jälkeen ollaan viisaampia tai ainakin pääsee niihin jatkotutkimuksiin. Tai itseasiassa niihin on päästävä!
 
ok
Jatkoktutkimukset yleensä tarkoittaa sitä, että suljetaan pois nuo tulehdukset, siis crohn tai CU. Ilman sitä lääkärillä ei ole oikeutta määrätä elinkautislääkitystä. Se, että henki säästyy kortisonin avulla, on tietysti hieno asia, mutta jos syytä ei löydetä (ne tulehdukset ovata aina oireita jostakin, mistä elimistö yrittää päästä eroon!) - usein se on jokin rautavalmiste ja niistä pahin on ollut Obsidan. Jos ei rautaa ole annettu, on sitä monissa sapuskoissa maininnalla "rautaa lisätty" eikä kukaan tiedä, mitä valmiste silloin on. Ei niitä todellakaan kaikki siedä enkä itsekään terveenä käytä mitään valmistetta. Föoravital on paras valmiste jos jotakin on pakko antaa mut ei sitä lääkärit määrää, kun niillä on vain ne lääketehtaiden mallit - parantuneethan ei mene lääkäriin kuin vasta äärimmäisessä hädässä, miten ne vois niistä syistä tietääkään ja jos joku kertoo, ei ne mitään usko. Allergiaterteihin esimerkiksi eivät kirjoita lähetettä, vaikka aina kun on jokin allergia, suolistokin ärsyyntyy siitä. Varmuuden vuoksi kaikki soijat ja maissit pois! Niissä kun saa olla pieni osa muuntogeenistäkin ainetta seassa, jos ei ole luomua. Niistä tehdyt lisäaineet ainakin ovat paha juttu... Tarkista, ettei ole sorbitolia missään.
 
hrrrr
"Ksylitolia valmistetaan teollisesti mm. maissista ja pyökistä sekä myös koivun kuituaineesta, jota saadaan selluloosan valmistuksen sivutuotteena. Siitä juontaa juurensa ksylitolista käytetty toinen nimi "koivusokeri"."

Tuo kerrotaan Leafin sivuilla. En tiennyt, että MAISSILLA pilataan tuokin nykyään:-( Maissikoisamyrkkyä on kaikessa maississa, vaikka sitä ei kukaan mittaa siitä. Maissikoisamyrkkyä siis levitetä siihen maissiin, koska se maissi tuottaa myrkyn itse. Juuri siksi se on kauhean halpaa ainetta - sadotkin valtavia! Kuinkahan moni lapsi todella kärsii tuosta? En antaisi enää edes vahingossa...
 
colin
Kannattaa jättää nuo täällä annetut huuhaaneuvot ravinnosta ja lisäaineista omaan arvoonsa. Samoin väitteet siitä ettet muka halua auttaa lastasi. Ammattitaitoista ravintoterapeuttia voi tietenkin uskoa. Esim. täällä Helsingissä järjestetään sairaalassa tiedotustilaisuuksia niille, joilla tauti on hiljattain todettu.

Toki on selvää, että kaikkien olisi hyvä vähentää turhien lisäaineiden käyttöä. Itse en juuri käytä eineksiä, mutta en ole huomannut ravinnon vaikuttavan tähän sairauteen millään tavalla. Tai toki niin, että jos tauti on akuutissa vaiheessa ja suoli on pahasti tulehtunut, niin silloin vältän syömästä huonosti sulavia tai voimakkaasti maustettuja ruokia kuten sitkeää lihaa, valkosipulia tai chiliä.

Parhaiten autat lasta pitämällä huolta siitä, että tarpeelliset tutkimukset tehdään ja huolehtimalla sitten lääkityksestä ja säännöllisistä lääkärikäynneistä. Tarvittaessa kannattaa olla tiukka ja vaatia tutkimuksia ja pääsyä asiantuntijalääkärille.
 
-
Vaadi vastauksia tai lähetettä tutkimuksiin. Näissä pitää olla tiukkana. Kunnon laajat ulostenäytteet, bacteerit, elastaasit yms. Allergia kokeet sekä vatsaultra ja koepala. Verikokeet laajasti.Muista älä kaunistele asiaa lääkärille.Asian pitkittyminen voi aiheuttaa pysyviä vaurioita. Voimia taistoon.
 
meillä syynä oli vehnäallergia.
colitista epäilivät aluksi, onneksi ei sitä ollut.
Lisäys, ensimmäinen ripulijakso selittyi lakoosi-intoleranssilla.
Ja vehnäallergia ei näkynyt testeissä.

Onhan teillä keliakiakokeet otettu? jos ei niin pikatestin saa apteekista, maksaa 20e
 
Viimeksi muokattu:
kiva kuulla!
Alkuperäinen kirjoittaja Koivunkäpy;25802765:
meillä syynä oli vehnäallergia.
colitista epäilivät aluksi, onneksi ei sitä ollut.
Lisäys, ensimmäinen ripulijakso selittyi lakoosi-intoleranssilla.
Ja vehnäallergia ei näkynyt testeissä.

Onhan teillä keliakiakokeet otettu? jos ei niin pikatestin saa apteekista, maksaa 20e
Vehnägluteenista, siitä lisätystä tulee mahani kipeäksi, vaikka esim speltistä ja tavallisesta luomuvehnästä, missä ei ole askorbiinihappoa eikä kuivahiivaa ole käytetty, ei mitään vaivaa.

No, kaikki allergiat eivät tosiaan testeissä näy, mutta itse ne syyt pitää löytää... Onneksi se vehnä on helppo korvata mantelijauheella - mut jos allergiatesti näyttää sille allergista reaktiota, ei tietenkään kannata kokeilla. Mut ne testit silti kannattaa ottaa. Tämä on ainakin 10 v vanha sivu, mut kirjasinpa talteen aikoinaan:
mantelista ja magnesiumista
 
Rautaa ei pojalle ole annettu (tosin nyt epäilen sitä raudanpuutostakin kyllä), enkä usko että meiltä juurikaan löytyy mitään mihin on rautaa lisätty. Keliakiatestit on tehty ja ne oli negatiiviset. Haluaisin että ne allergiatestit tehtäis, mutta tuntuu olevan kovin nihkeää niiden kanssa, vaikka ihan selkeästi on oireita tullut ainakin tietyistä hedelmistä. Täytyy niissäkin vielä painostaa, että tehtäis. Niin, ja lääkäri tuntui olevan vähän sitä mieltä, että verikokeet normaalin rajoissa, niin asia sillä selvä. Aika ihme suhtautuminen, kun niitä oireita kuitenkin on mille ei ole vielä löydetty selitystä. Ja voihan se tosiaan olla niin, ettei mistään kokeista ja tutkimuksista mitään löydy, mutta kyllähän se on silti kaikki mahdollinen tutkittava mikä sellaisia oireita aiheuttaa. Ja varsinkin nyt tämä verenvuoto huolettaa, vaikkei sitä nyt ole muutamaan päívään ollutkaan.

Ja vielä tästä ravinnosta ja lisäaineista, joihin moni on antanut neuvoja. Mielestäni on niin, että jos haluaa täysin "puhdasta" ruokaa, niin pitäisi varmaan alkaa viljelemään itse ja kasvattaa siat, lehmät, kanat ja kalatkin. Tietysti kohtuuden rajoissa tiettyjä asioita kokeilen ja osaa jo toteutan meidän perheen ruokavaliossa. Niinkuin nyt esim. nuo lisäaineet, joista jo aiemmin mainitsinkin, niin en osta valmisruokia/tuotteita juuri ollenkaan ja esim. lihat jne ostan marinoimattomana. Ja valkoisia jauhoja meillä ei ole käytetty enää aikoihin (tosin ilmeisesti sillä ei ainakaan ole ollut vaikutusta pojan oireiden vähenemiseen). Pesuaineet ja hammastahnat aion myös vaihtaa nyt niihin missä ei ole sitä sulfaattia ja olen jo tehnyt tilauksen. Joten kyllä tässä pikkuhiljaa näitä muutoksia on yritetty tehdä.
 
Niin.. Sellaista piti vielä kysyä niiltä joilla itsellään on colitis tai crohn tai vastaava, että onko siihen liittynyt kenelläkään jonkinlaista ruokahaluttomuutta tai jotain muita tuntemuksia(tunne että on täysi,vaikkei olisikaan) syödessä jonka takia ruoka on jäänyt usein syömättä loppuun?
 
olennaista
Hedelmät täytyy olla luomua, Biottalla on hyvän makuinen vihannesmehu:)
Meillä ei ole vuosikausiin ostettu muuta kuin luomulihaa, kun sitä on saanut kiitettävästi kaupoista ja jos ei jossain ole, kannattaa pyytää lähikauppiasta tilaamaan. Tavallisessa lihassa on just mitäsattuu, lääkejäämiä ja niitä jäämiä, mitä muuntogeenisessä rehussakin on ja niitähän saa ollakin!

Vehnästä kannattaa muistaa tämä:
"Vehnäjauhojen hyvät leivontaominaisuudet johtuvat vehnänjyvän sisältämästä sitkoaineesta, gluteenista.

Gluteeni on vehnänjyvän varastoproteiinien, gliadiinien ja gluteniinien, muodostama verkkomainen rakenne, joka saa aikaan taikinan sitkon.

Leivontaominaisuuksiin vaikuttavat etenkin tietyt molekyylipainoltaan suuret gluteniinialayksiköt (HMW-GS), joita vehnässä lajikkeesta riippumatta on kuusi erilaista.

Kaikki geenit eivät kuitenkaan ilmenny kaikissa lajikkeissa, ja gluteenin laatua onkin yritetty parantaa lisäämällä vehnälajikkeisiin ylimääräisiä kopioita näistä geeneistä.

Erityisesti yhden geenin (1Ax1) on todettu vaikuttavan vehnän leivontaominaisuuksiin, mutta se ei ilmenny läheskään kaikissa lajikkeissa.

Altpeter ym. (1996) siirsivät tämän geenin lajikkeeseen, jolta se luonnostaan puuttui.

Geeni saatiin ilmentymään ja toimimaan vehnässä, ja sen todettiin lisäävän gluteenin kokonaismäärää ja siten parantavan lajikkeen leivontaominaisuuksia".
Kirjasta Biotekniikan riskit, kirjoittaneet Elina Häikiö ja Jaakko Kangasjärvi

Lisäsin jokaiseen lauseeseen rivivälit, että jää aikaa miettiä niitä sanoja.

Vehnäjauho tosiaan kannattaa korvata luomukananmunilla, juustoraasteella (luomuisella) ja mantelijauholla. Mantelijauhostahan kun tuo sitko puuttuu kokonaan.
 
lisää verenvuotoa
"C-vitamiinin yliannostus voi aiheuttaa pahoinvointia, vatsan kouristelua, ripulia, päänsärkyä, uupumusta ja unettomuutta. Lisäksi se saattaa häiritä sairaanhoidollisia tutkimuksia tai lisätä munuaiskivien muodostumista." - c-vitamiinin yliannostusoireet pharmacassa-

siis askorbiinihappo pois, lluonnon c-vitamiinit riittää.
 
colin
Niin.. Sellaista piti vielä kysyä niiltä joilla itsellään on colitis tai crohn tai vastaava, että onko siihen liittynyt kenelläkään jonkinlaista ruokahaluttomuutta tai jotain muita tuntemuksia(tunne että on täysi,vaikkei olisikaan) syödessä jonka takia ruoka on jäänyt usein syömättä loppuun?
Silloin kuin tauti on akuutissa vaiheessa ja kun tietää mitä syömisestä seuraa, eli vatsakivut, ripuli, verenvuoto jatkuva vessassa ramppaaminen, se vähentää halua syödä.
 

Yhteistyössä