Nyt auttakaa!! Miten tallennan pdf-tiedoston niin, että voin myöhemmin vielä muokata sitä?

  • Viestiketjun aloittaja "äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"äiti"
Eli olen täyttämässä netissä olevaa lomaketta joka on pdf-tiedostona. Siinä lukee, että syötetyt tiedot voi tallentaa mutta aina kun mä tallennan ja suljen niin seuraavan kerran kun aukasen tiedoston en enää voikaan täydentää lomaketta. Eli jos jätän jotain kohtia täyttämättä niin en enää voi täyttää niitä sen jälkeen. Onko tuo normaalia vai teenkö jotain väärin?
 
"a p"
[QUOTE="kik";25873295]pdf-tiedostoa ei voi enää muokata, se sen juju onkin. Ainoa toivo on, jos tallennusmuotoa saa muutettua. Tallennat wordina ja lopuksi vasta käännät pdf:ksi.[/QUOTE]

No siis häh. Onpa tyhmää ku tuossa nimenomaan lukee, että voi tallentaa tiedot :( Kun nuo on semmosia lomakkeita, ettei todellakaan kertaistumalta voi täyttää valmiiksi. Pari kertaa onnistuu tallentamaan niin, että pystyy seuraavalla kerralla jatkamaan siihen mihin viimeks jäi mut sen jälkeen se sanoo, että ei enää onnistu.
 
[QUOTE="a p";25873315]No siis häh. Onpa tyhmää ku tuossa nimenomaan lukee, että voi tallentaa tiedot :( Kun nuo on semmosia lomakkeita, ettei todellakaan kertaistumalta voi täyttää valmiiksi. Pari kertaa onnistuu tallentamaan niin, että pystyy seuraavalla kerralla jatkamaan siihen mihin viimeks jäi mut sen jälkeen se sanoo, että ei enää onnistu.[/QUOTE]

Tulosta tyhjä lomake, täytä kokonaan ja sen jälkeen täytät sen koneella kerralla kuntoon.
Tai katso mitä tietoja siihen tarvitsee, etsi ne käsille ja tee sitten kerta istumalla valmiiksi.
Mikä voi olla niin hankalaa ettei näin pystyisi tekemään?
 
"a p"
Tulosta tyhjä lomake, täytä kokonaan ja sen jälkeen täytät sen koneella kerralla kuntoon.
Tai katso mitä tietoja siihen tarvitsee, etsi ne käsille ja tee sitten kerta istumalla valmiiksi.
Mikä voi olla niin hankalaa ettei näin pystyisi tekemään?
No koska niitä lomakkeita on useita, ja jokainen todella pitkä. Mikään lomake ei ole sellainen, että sen vois täyttää kerralla koska esim. joku vaatii passin tiedot ja voimassa olevaa passia taas ei ole, joten sitä odotetaan. Toinen taas vaatii vaikkapa tarkat tiedot työsuhteista, ja niihin ei vielä ole tarpeellisia papereita mistä vois kattoa. Eli jokainen lomake jää osittain täyttämättä väkisinkin ja todella, niitä tietoja on niin paljon, ettei todellakaan ole mielekästä täyttää ne ensin käsin ja sit syöttää koneelle erikseen, eikä edes niin, että ne kertaistumalta täyttäis vaikka tiedot oiskin käsillä.

Mutta ongelma ratkesi kun asensin uudemman adobe readerin :)
 

Yhteistyössä