Kellään kokemuksia velkajärjestelystä?

  • Viestiketjun aloittaja "apua"
  • Ensimmäinen viesti
"apua"
Voiko nuori, työssäkäyvä ihminen päästä velkajärjestelyyn?

Miehellä peliriippuvuus ja sen myötä kymmenien tuhansien ulosottovelat. On käynyt pari kertaa velkaneuvonnassa, jossa kehotettiin odottamaan ja maksamaan niitä jonkin aikaa. Näin velkajärjestelyyn pääsy kuulemma helpottuisi. Pitääkö paikkansa??


Turhauttaa, kun haluaisin pikku hiljaa hankkia meille oman kodin, mutta ei kai kellekään tässä tilanteessa asuntolainoja myönnetä, vaikka itselläni ei mitään merkintöjä olekaan. Vuosien odottelu tuntuu epäreilulta, kun pelkkä velkajärjestelykin kestää viisi vuotta. Jos sinne edes pääsee...

Kellään kokemuksia??
 
-----
Veljelleni oli sanonut velkaneuvoja, että kevytkenkäisesti velkaantuminen ei oikeuta velkajärjestelyyn. Mutta uskon, että velkaneuvojissakin on eroja.

Tuttavani oli velkajärjestelyssä, kun firma meni nurin. Reilut 5v maksoi sitä ja nyt jo päässyt veloistaan.

Hyvä jos on työpaikka, se taitaa olla velkaj. pääsyn ehtona nykyään!

Toivotaan, että pääsette!! =)
 
"aloittaja"
Kiitos tsempistä!

Sitä mietin myös itsekin, juuri tätä velkaantumisen syytä, että onko peliongelma tarpeeksi painava syy. Mutta ainakin tämän neuvojan mielestä on ja mieheni on myös hakenut ns. hoitoa siihen ja onkin nyt kuivilla.
 
"aloittaja"
Ei meinata laittaa, tuskin sellaista yksin edes saan. Kun tällainen velkajärjestely kerran maassamme on mahdollista saada, niin miksi sitä ei haettaisi? Läheskään kaikille sitä ei tietenkään myönnetä ja halusinkin kuulla kokemuksia niiltä joille se ON myönnetty. Ja mitkä asiat siihen ovat vaikuttaneet.

Toki työssäkäyvä ihminen voi velkansa maksaa, 1/3 palkasta vuosikausia on vain aika hurjaa.
 
"vieras"
Velkajärjestelyä olen kerran hakenut, mutten menny siihen koska olisin joutunut maksaa sitä yli 10 vuotta luottotiedot pois, koska olisin halunnut säilyttää taloni. Sinnittelen siis niin pitkään kuin suinkin pystyn
 

Yhteistyössä