*

Kauanko kananmunat ovat käyttökelpoisia? Päiväys mennyt jo 30.4
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 11. Osumia 11

Ketju: Kauanko kananmunat ovat käyttökelpoisia? Päiväys mennyt jo 30.4

  1. #1
    "Kipa"
    Vierailija

    Kauanko kananmunat ovat käyttökelpoisia? Päiväys mennyt jo 30.4

    Onko liian vanhoja?

  2. #2
    "juu"
    Vierailija
    Kokeile. Sen näkee rakenteesta ja hajusta. Jos keltuainen on alkanut hajota niin ei enää ihan mitään parhaita ole. Jos haisee ihan järkyttävälle niin sitten ei ainkaan

  3. #3
    fdas
    Vierailija
    Hajusta tunnistaa kyllä heti pilaantuneen munan.
    Aika pitkään yli päiväyksen kyllä kestävät. Itse muistan käyttäneeni joskus 2 viikkoa vanhoja. Toki nuo ovat nyt jo 3 viikkoa.
    Mutta haistamalla sen tietää.

  4. #4
    3 viikkoa
    Vierailija
    Jos ovat olleet koko ajan tasaisen kylmässä niin 3 viikkoa säilyy.

  5. #5
    Jos on olleet jääkaapissa niin testaa, kyllä sen haistaa jos ne ei ole ok. Mutta jos ne on olleet lämpöisessä niin en suosittele edes pahvipakkauksen avaamista vaan suoraan roskiin.

  6. #6
    "vieras"
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja vicy Näytä viesti
    Jos on olleet jääkaapissa niin testaa, kyllä sen haistaa jos ne ei ole ok. Mutta jos ne on olleet lämpöisessä niin en suosittele edes pahvipakkauksen avaamista vaan suoraan roskiin.
    Tämä nyt on ihan höpöpuhetta. Aina voi kokeilla onko kananmuna vielä kunnossa.

  7. #7
    "vieras"
    Vierailija
    Keitettyjä kananmunia en tekisi, enkä mitään missä muna jää raa'aksi, mutta muuten jos eivät ole epäilyttäviä rikottuna, niin käytän. On tainnut joskus tulla käytettyä vanhempiakin.


    Ja sen pilaantuneen kyllä huomaa munan rikottua, kerran on osunut kohdalle ja siinä oli jopa pakkauksessa käyttöaikaa jäljellä reilusti.

  8. #8
    "Kokki"
    Vierailija
    Niin ja jos jää vedessä kellumaan niin ovta huonoja.

  9. #9
    "vieras"
    Vierailija
    Tee vesitesti. Pilaantunut kananmuna nousee veden pinnalle, upoksiin pohjalle jäävät ovat vielä ok. Tosin kannattaa nekin sitten vielä tarkistelle, hajun ja ulkonäön perusteella.

  10. #10
    "vieras"
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja "vieras" Näytä viesti
    Tämä nyt on ihan höpöpuhetta. Aina voi kokeilla onko kananmuna vielä kunnossa.
    Justiinsa. Eihän kaupassakaan munia säilytetä kylmässä vaan huoneenlämmössä...

  11. #11
    "vieras"
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja "vieras" Näytä viesti
    Justiinsa. Eihän kaupassakaan munia säilytetä kylmässä vaan huoneenlämmössä...
    On ne kaupassa varmaan vähän keskimääräistä kotilämpötilaa viileämmässä, mutta kuitenkin periaatteessa sama asia. Luin jostain, että pitäisi säilyttää pimeässä, joten vaikka jauhokaapissa, mutta minulla on kyllä pöydällä, ovat aina leivontavalmiita ja niitä menee kyllä sitä vauhtia, ettei tarvi huolehtia säilyvyydestä. Sille ei voi mitään, jos kuoressa on rikkouma, silloin se menee pilalle vaikka olisi eilen munittu, noin karkeasti sanottuna.

Pikavastaus Pikavastaus