Kauanko kananmunat ovat käyttökelpoisia? Päiväys mennyt jo 30.4

  • Viestiketjun aloittaja "Kipa"
  • Ensimmäinen viesti
"juu"
Kokeile. Sen näkee rakenteesta ja hajusta. Jos keltuainen on alkanut hajota niin ei enää ihan mitään parhaita ole. Jos haisee ihan järkyttävälle niin sitten ei ainkaan :D
 
fdas
Hajusta tunnistaa kyllä heti pilaantuneen munan.
Aika pitkään yli päiväyksen kyllä kestävät. Itse muistan käyttäneeni joskus 2 viikkoa vanhoja. Toki nuo ovat nyt jo 3 viikkoa.
Mutta haistamalla sen tietää.
 
"vieras"
Keitettyjä kananmunia en tekisi, enkä mitään missä muna jää raa'aksi, mutta muuten jos eivät ole epäilyttäviä rikottuna, niin käytän. On tainnut joskus tulla käytettyä vanhempiakin.


Ja sen pilaantuneen kyllä huomaa munan rikottua, kerran on osunut kohdalle ja siinä oli jopa pakkauksessa käyttöaikaa jäljellä reilusti.
 
"vieras"
Tee vesitesti. Pilaantunut kananmuna nousee veden pinnalle, upoksiin pohjalle jäävät ovat vielä ok. Tosin kannattaa nekin sitten vielä tarkistelle, hajun ja ulkonäön perusteella.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26319406]Tämä nyt on ihan höpöpuhetta. Aina voi kokeilla onko kananmuna vielä kunnossa.[/QUOTE]

Justiinsa. Eihän kaupassakaan munia säilytetä kylmässä vaan huoneenlämmössä...
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26319435]Justiinsa. Eihän kaupassakaan munia säilytetä kylmässä vaan huoneenlämmössä...[/QUOTE]

On ne kaupassa varmaan vähän keskimääräistä kotilämpötilaa viileämmässä, mutta kuitenkin periaatteessa sama asia. Luin jostain, että pitäisi säilyttää pimeässä, joten vaikka jauhokaapissa, mutta minulla on kyllä pöydällä, ovat aina leivontavalmiita ja niitä menee kyllä sitä vauhtia, ettei tarvi huolehtia säilyvyydestä. Sille ei voi mitään, jos kuoressa on rikkouma, silloin se menee pilalle vaikka olisi eilen munittu, noin karkeasti sanottuna.
 

Yhteistyössä