Ilmastointilaite ?

  • Viestiketjun aloittaja huh...
  • Ensimmäinen viesti
huh...
Meillä on jo nyt 27 astetta sisällä lämmintä ja nyt ahdistaa, kun ajattelenkin heinäkuun helteitä. Pimennysverhot ym. on jo käytössä. Olen ajatellut ilmastointilaitteen hankkimista mutta en raaskisi laittaa satoja euroja laitteeseen (599e se mitä ajattelin), jos se viilentääkin vain asteen tai pari / tai on muuten huono. Kokemuksia erilaisista laitteista? Ilmanlämpöpumppua emme voi hankkia. Suurin neliömäärä mitä luvattiin viilentävän on 45 neliötä, jonka löysin ja se voisi olla ihan passeli. Meillä 60 neliötä ja osan tiloista voisi sulkea. Poistoputki pitäisi ilmeisesti mennä ikkunasta ulos. Voikohan noita käyttää kerrostalossa... (nyt rivitalo mutta muutto mahdollisesti kerrostaloon). Epäselväksi on myös jäänyt, että tuleeko laitteista vettä vai ilmaa vaan. Voikohan laittaa viemäriin menemään, jos kyse vedestä... Kaikki tieto tervetullutta noista siirreltävistä laitteista :)
 
ap......
Lähinnä kaipaisin käyttäjäkokemuksia, kun monen laitteen kohdalla on tullut todettua, että kyllähän kaupat myyvät suurisanaisesti mutta mikä onkaan se totuus sitten :) Ensi viikolla tarkoitus kyllä kysellä liikkeistäkin tarkemmin.
 
"harmaana"
Ilmaa sieltä tulee, mutta se poistaa kosteutta, joten sitä vettä pitää aika-ajoin sieltä poistaa. Jos asut Joensuun seudulla, niin meiltä saat vähän käytetyn parilla sataa, itse ostettiin just ilmalämpöpumppu.
Ja asennus meillä oli niin et se putki pistettiin ikkunaan ja muuten tukittiin sit se tuuletusikkuna pahvilla, ettei ilmat karkaa.
 
kokemusta on
Me ostettiin viime kesänä Gigantista Matsui. Makso n. 350 €. Ohjeissa sanottiin, että laite viilentää 18 neliötä, mut meillä viileni koko 57 neliön äärettömän kuuma rivitalokaksio. Laite oli makuuhuoneessa. Vettä tulee tosi vähän, siinä on erillinen säiliö, joka tyhjennetään.

Ainoana miinuksena oli sen poistoputken virittäminen. Mut sen kun sai värkättyä paikalleen tuuletusluukkuun, oli koko kesä pelastettu!
 
reettaleena
hei!

me kyllästyttiin jo viime kesän alussa kuumuuteen, meidän asuntoomme paistaa aurinko aamusta iltaan ja kesällä lämpötila sisällä nousee herkästi yli 40 asteen. meille ei voi ilmalämpöpumppua asentaa, joten päätimme ostaa ilmastointilaitteen. me ostettiin halvimmasta päästä oleva Matsui-ilmastointilaite (hinta n. 400e) ja voin kyllä kertoa ihan rehellisesti, että ilmastointilaite pelasti meidän kesän aivan totaalisesti. napista painamalla saa isommankin tilan hetkessä kylmäksi (KYLLÄ, tarpeeksi kun laittaa volyymia niin alkaa palelemaan aivan helvetisti)! laite ääntää mutta ei häiritsevästi, joten sitä voi pitää yölläkin päällä eikä se häiritse edes minua, herkkäunista. ilmastointilaitteessa on myös esim. ilmansuodatin, joten sillä voi myös tuulettaa yms. voin kyllä suositella koko sydämestäni :)
 
"vieras"
Meilläkin tarvittais ilmastointilaite erityisesti olohuoneeseen, joka on melko iso, mutta siellä ei ole tuuletusikkunaa, josta letkun saisi ulos. Tuuletus tapahtuu parvekkeen oven kautta, eikä siihen voi tietenkään mitään virittää. Saiskohan tänne mitään järkevää systeemiä?
 
"mammeli"
Meillä ollut jo neljä vuotta Olimpia issimo http://www.allergiakauppa.fi/tuote/ilmastointilaite-olimpia-issimo-12-he-siirrettävä-ilmastointilaite/000749/
ja on pelastanut todellakin meidän kesät ja syksyt.
Sitä ennen ennen oli joku halpis Gigantista ostettu, mutta takuuaikana hajos kone, eikä uutta tilalle. Oli äänekäs verrrattuna tuohon issimoon ja muutenkin heiveröisen oloinen. Rämisi ja kolisi.

Tuo issimo on hiljainen, kompressorin käynnistymistä ei edes kuule. Ja meillä vanhan puutalon yläkerran viilentää hienosti n.23 asteeseen, ei olla kylmemmäksi haluttukaan. neliöitä on siellä 80, viisi makkaria ja siinä käytävällä puhaltaa. Ikkunaan saatiin poistoputki ja ihan vaneri siihen tilalle. On tosi huoleton, ei tarvitse ikinä mitään astioita tyhjennellä.


Ja muuten, syksyllä vaihdan vain viilennystoiminnon kosteudenpoistoon, ei tuu ikävät syksynsateiden kosteudet sisälle. Me käytetäään toikokuusta ihan syys-lokakuulle tuota. Pyykki kuivaa ja vie epämukavan kosteuden pois koko yläkerrasta. Ja sitä paitsi se pieni hurina on NIIN ihanan nukuttavaa!! =D
 
ahh
Meillä on tosi kuuma kerrostalon asunto. Aurinko paistaa sisälle koko päivän jostakin ikkunasta ja helteillä voi sisällä olla jopa 37 astetta lämmintä. Viime kesänä hankittiin Matsui-ilmastointilaite ja kyllä se tosiaan pelasti meidän kesän. Vaikka meillä on iso asunto, reilusti yli 100 neliötä, niin parin isoimman huoneen viilentäminen auttoi. Viileys levisi muihinkin huoneisiin.
 
"vieras"
Meillä on kans Gigantista ostettu Matsui ( se isompi) ja hyvin on toiminut. Viilentää isonkin tilan ja ei ole kova ääninen. Ennen tota meillä oli lainassa tutuilta vähän pienempi kone, mutta siinä oli niin kova ääni, ettei sitä voinut pitää päällä jos itse oli samassa huoneessa. Lisäksi sen viilennys teho oli huono. Kannattaa ostaa tarpeeksi iso laite ja katsoa kaupassa sen äänenvoimakkuus. Ainut huono puoli tuossa meidän koneessa on sen iso koko, on painava liikutella, joten käytännössä se on ollut meillä yhdessä paikassa.
 
Mies.
Onko olemassa viilennyslaitetta joka EI tarvis sitä poistoilmaputkea?
Kaikki sähkölaitteet tuottavat enemmän lämpöä kuin kylmää, eli jotenkin se lämmin on saatava asunnon ulkopuolelle jotta sisätilat saadaan viilennettyä.
Tämä tapahtuu joko asentamalla koko lauhdutin asunnon ulkopuolelle (ilmalämpöpumppu jäähdytyskäytössä), tai puhaltamalla lauhduttimelta kuumat ilmat putkea pitkin ulos (lattiamalliset jäähdytyskoneet).

Jos asunto on oma, niin kyllä sille poistoilmaputkelle ilman tuuletusräppänääkin paikka löytyy vaikka tekemällä reikä seinään.
 
tässä ratkaisuja
*Ostatte sen halvimman pöytätuulettimen mitä löytyy, ja siihen eteen 3-4 kpl vedellä täytettyjä 1.5 litran jäädytettyjä vesipulloja tai kylmäkalleja.. sama satsi pakastimeen valmiiksi kun edelliset sulaa.. kyllä muuten viilenee ja vieläpä erittäin halvalla. Viritelmä mahtuu minne tahansa ja viilentää missä tahansa
 
m1es
Alkuperäinen kirjoittaja tässä ratkaisuja;30137817:
*Ostatte sen halvimman pöytätuulettimen mitä löytyy, ja siihen eteen 3-4 kpl vedellä täytettyjä 1.5 litran jäädytettyjä vesipulloja tai kylmäkalleja.. sama satsi pakastimeen valmiiksi kun edelliset sulaa.. kyllä muuten viilenee ja vieläpä erittäin halvalla. Viritelmä mahtuu minne tahansa ja viilentää missä tahansa
Ja jos se pakastin on samassa huoneistossa, tuottaa se aina lisälämpöä kun jäädyttää niitä vesipulloja - enemmän kuin mitä pullot jäähdyttävät! Toki tällä keinolla voi kuitenkin siirtää lämpöä esim. makkarista keittiöön (väliovet kiinni).
 
Kaikki ikkunat kii, verhot kii joka päivä ni pysyy pirtti viileenä. Monet pitää päivät verhoja auki ja ikkunoita ja valittaa ku kuuma :D
Tässä kuumenee kämppä jokatapauksessa. Verhot on kiinni ja jos ikkunat, tää on sauna. Jos ne ikkunat on auki,tää on sauna. Ei auta mikään muu kun se että ulkona viilenee riittävästi ja pysyy viileänä. Pitänee hankkia käytettynä ilmastointilaite tänne...
 
meillä on
Meillä on ilmastointilaita ja ollaan tykätty, on meidän asuntomme pelastus.
Ei paljon auta olla verhot ja ikkunat kiinni jos ukona paukkuu +30 ja asunto täysin auringonpaahteessa 6.00-23.00
että kyllä siinä huumori loppuu jos ei tuota laitetta olisi :D
 
vieras..
Nuo marketeissa myytävät ilmastointilaitteet on kaikki enemmän tai vähemmän vitsejä. Ensiksikään niiden viilennysteho on olematon ja koneella viilentää yhden normaalikokoisen huoneen, joskaan sitäkään ei täysin kovilla helteillä. Toisekseen niiden pitämä älämölö on kova. Laitetta on käytännössä pidettävä aina täysillä jotta se jaksaisi viilentää ja sitten meteli onkin sellainen että se häiritsee nukkumista. Kolmas ongelma on poistoilma. Se pitäisi saada tiiviisti ulos asunnosta. Jos sen letkun heittää vain ikkunasta ulos (usein siihen puolen metrin päähän), niin suuri osa kuumasta ilmasta tulee takaisin siitä samasta ikkunasta. Keksi siinä sitten kotikonstein jotain vilttiä ja peittoa tukkimaan ikkunan tyhjäksi jäävä osuus... kaunista... Ja jos meinaa seinään alkaa reikiä tekemään, niin silloin sitä ei todellakaan kannata tehdä jonkun 500-800€ rimpulan takia, kyllä silloin kannattaa jo laitattaa ilmalämpöpumppu.

Ilmastointilaitteen ongelma on siinä, että se ei ole tarpeeksi hyvä hintaansa nähden. Kyllähän se 15€ tuulettimen voittaa juu, mutta hintaakin on minimissäänkin n.300€ vaikka olisi Gigantin Mitsui-Matsui. Toisaalta se häviää 100-0 ilmaläpöpumpulle, jonka saa asennettuna puoleentoista tonniin.

Oma mielipiteeni onkin, että se on joko pari tuuletinta (vaikka jääpalavirityksellä), TAI sitten ilmalämpöpumppu vimosen piälle.
 

Yhteistyössä