Hymiön merkitys

  • Viestiketjun aloittaja turhanpäiväistä mutta...
  • Ensimmäinen viesti
turhanpäiväistä mutta...
Uteliaisuudesta kysyn.

Sanotaan vaikka, että kommentoit Facebookissa jotain asiaa, vaikkapa onnittelet, teet mielestäsi vitsikkään kommentin, miten nyt ylipäätään ohimennen ystävällisesti smalltalkina jotain kommentoidaan. Ei siis missään väittelyssä tai muussa vastaavassa. Eikä tarvitse olla Facebookissakaan, voi olla jokin foorumi tai vastaava keskustelu. Mitä nyt käytätte.

No, kommentoitte siis, ja vastauksena tulee pelkkä :) -hymiö. Miten yleensä tulkitsisitte tuon hymiön?

En tiedä miksi, mutta minulle tulee aina kolea mielikuva siitä, kun joku vastaa pelkällä hymiöllä. Siksi kiinnostaisi tietää, onko muilla sama mielikuva vai ihan erilainen...
 
ap.
Tulkitsen sen siis yleensä tyyliin "vai niin" tai "tämä keskustelu on nyt ohi" tai jopa "EVVK", ihmisestä ja aihepiiristä riippuen. Mistäköhän tämä mielikuva minulle on tullut? Onko se yleinenkin?
 
ap.
Kiitos vastauksista!

Hassua, mutta kyllä pelkkä hymykin vastauksena tuntuisi vähän kolealta minusta? Ehkä se johtuu siitä, kun kyllä ihmiset yleensä sen hymyn mukana sanovat jotain muuta kaikenlaiseen tyhjänpäiväiseenkin, vaikkapa "kiitos!" tai "hehe, joo" tai "näinhän se on" tai "kiva että tykkäsit" tai muuta diipadaapaa.

Enkä jää kyllä pohtimaan hymiöiden syvällisiä merkityksiä jos joku hyvä ystävä hymiöllä vastaisi ;) Enemmän se jää vaivaamaan sellaisissa tapauksissa, kun en ole varma miten ko. ihminen edes suhtautuu minuun.
 

Yhteistyössä