9v. lapsi ei suostu syömään ja on nenämahaletkussa. Tuntuu niin toivottomalta

  • Viestiketjun aloittaja "Huolestunut äiti"
  • Ensimmäinen viesti
"a p"
Hei AP! Ensinnäkin voimia.

Miten teillä tämä lapsen ruoasta kieltäytyminen alkoi ja paljonko hänellä on pituutta ja painoa? Miten lapsi voi nyt, ymmärtääkö yhtään, että on sairas vai onko vihainen, kun pitää olla sairaalassa?
Tämä alkoi vähitellen ja syksyn mittaan tilanne paheni. Lapsi puhui laihduttamisesta ja että on läski. Mitä ei siis todellakaan ole koskaan ollut vaan on aina ollut hoikka lapsi. Koulussa ei syönyt mitään ja tuosta alkoi tulla tietoa lapsen kaverin äidin kautta ja lapsi kertoi itsekin ettei syö koulussa mitään. Kotona söi kyllä, mutta annoskoot alkoivat pienentyä ja riitaa tuli siitä, että pitää syödä.

Ei lapsi pidä itseään sairaana ja on vihainen siitä, että joutuu olemaan sairaalassa. Haluaa kotiin ja ikävöi, mutta kun sanoo että kotiin pääsee kun alkaa syömään kunnolla niin lapsi vaihtaa puheenaihetta. Sulkee korvansa siltä mitä yritetään sanoa.

Pituus n.136cm ja paino alimmillaan 25,9kg. Paino laski vähän yli kuukaudessa 2,5kg. Lapsi muuttui kalpeaksi ja viluiseksi.
 
mietin
Kiitos AP vastauksista.

Paljon voimia sinulle ja lapsellesi ja perheellesi. Toivottavasti lapsi saa muutakin apua kuin letkuruokintaa, joka inhottaa häntä. Varmaan hän on hoidossa paikassa, jossa häntä hoidetaan kokonaisvaltaisesti.
 
"vieras"
En ole lukenut koko ketjua.
Kerrot että sinulla ja läheisilläsi on ollut muutenkin vaikeaa.. Noh, ehkä lapsesi kuitenkin aistii sen ja reagoi syömättämyydellä, jotain mitä hän voi itse kontrolloida.

Äitini oli monta vuotta masentunut ja itsekin sairastuin sitten anoreksiaan. olin tosin jo 13v mutta kuitenkin..
 

Yhteistyössä