Vanhan asunnon myynti ja samalla uuden ostaminen. Kokemuksia?

Eli mietimme mieheni kanssa uuden talon ostoa. Tällä hetkellä maksamme vielä lainaa edellisestä. Mutta tämä nykyinen asunto alkaa käymään pieneksi neljälle lapselle ja kun viideskin on tulossa. Olemme reilut 25-vuotiaita kumpikin:) Kysyn nyt ihan käytännön kokemuksia/ vinkkejä, miten olette samankaltaisessa tilanteessa tehneet? Mikä olisi järkevintä?

Nykyinen asunto on hyväkuntoinen n. 130 000 euron arvoinen erillistaloneliö taloyhtiössä. Haluaisimme vaihtaa korkeintaan 180 000 euron arvoiseen omakotitaloon mahdollisesti omalla tontilla olevaan. Mutta emme haluaisi muuttaa välissä vuokra-asuntoon. Mutta onko se nyt ainut järkevä vaihtoehto. Tuo isompi lainamäärä ei ole ongelma. Tulot sen verran hyvät. En vain nyt tiedä että myöntääkö pankki uutta lainaa ennen kuin nykyinen asunto on myyty? Nämä talot ovat kyllä menneet hyvin kaupaksi ja emme mitään kohtuutonta voittoakaan hae. Vaihtoehtona olisi siis:

1. Nykyisen asunnon myynti. Vuokralle muutto. Seuraavan talon etsintä ja osto.

2. Talon laittaminen myyntiin. Seuraavan talon etsiminen. Sen osto. Edellisen talon myynti... (kahden talon loukko) Mutta ei paha tilanne meidän mielestämme:)

3.?

Kertokaapas mielipiteitänne. Pankkiin aiomme mennä jossakin vaiheessa käymään, mutta nyt vähän ensin mietitään mahdollisuuksia. Mitään ei ole lyöty lukkoon, mutta toisen talon talokuume on kyllä kova:)
 
riskitön
Myykää nykyinen asunto itse, niin ette ole riippuvaisia välittäjän kanssa tehdyistä sopimuksista ja voitte sopia ostajan kanssa vapaammin vapautumisehdot. Samalla kun myytte, niin etsitte uutta asuntoa. Kaupat teette vasta sitten uudesta asunnosta, kun oman myynti on varma ja rahat näpissä.

Me on tehty näin. Ensin koko homma oli kariutumassa siihen, ettei löytynyt uutta sopivaa auntoa. Sen vuoksi vedettiin homma jäihin välillä. Sitten tulikin myyntiin sopiva omakotitalo. Otimme yhteyttä aiemmin vanhasta talosta kiinnostuneeseen ostajaan. Kaupat tuli, kun annoimme vähän alennusta. Kumpikin osapuoli oli tyytyväinen. Me siihen, että kaikki järjestyi näppärästi, ja ostaja siihen, että sai alennusta.
 
Ei kukaan tahallaan
Meneekö nykyinen vuokralle kannattavasti, jos ei menekään kaupaksi? Eihän kukaan tieten tahtoen joudukaan kahden asunnon loukkuun, kyllä kaikki ne ovat ihan samalla lailla uskoneet siihen että entinen menee "kyllä ihan varmasti" kaupaksi. Eli ehdottomasti suunnitelmanne, jos ostatte uuden ennen vanhan myyntiä, pitää sitten kestää sekin tilanne että vanha ei menekään kaupaksi.
 
"Vieras"
Meillä pankki suostui siihen, että ostimme jopa suht kalliin omakotitalon ennen kuin vanhat oli myyty. Meillä siis molemmilla omat rivitaloasunnot myymättä ennenkuin ostimme omakotitalon. Pankki antoi toisen asunnon myyntiin aikaa puoli vuotta ja toisen jopa vuoden! Maksoimme kaikista lainoista pelkät korot sinä aikana kun vanhat oli myymättä. Saimme myytyä kuitenkin ne omakotitalon ostamisesta 2-3 kuukaudessa. Jos laitatko välittäjälle, laittakaa Huoneistokeskukselle. Heillä on valmiita ostajia. Meillä meni sitä kautta toinen asunto melkein heti ilman yhtäkään julkista näyttöä.
 
"Laura"
Me teimme niin, että laitoimme asunnon myyntiin ja ehdotimme ostajalle, että saisimme jäädä hänelle pariksi kuukaudeksi vuokralle, että saimme uuden asunnon remontoitua. Eli asuimme vanhassa asunnossamme vuokralla ja maksoimme vain korkoa uudesta asunnosta sen aikaa. Me emme uskaltaneet ottaa kahta asuntolainaa samaan aikaan jos emme olisikaan saaneet myytyä vanhaa asuntoamme ja meillä tämä ratkaisu toimi paremmin kuin hyvin :)
 
  • Tykkää
Reactions: petite
[QUOTE="Laura";28092753]Me teimme niin, että laitoimme asunnon myyntiin ja ehdotimme ostajalle, että saisimme jäädä hänelle pariksi kuukaudeksi vuokralle, että saimme uuden asunnon remontoitua. Eli asuimme vanhassa asunnossamme vuokralla ja maksoimme vain korkoa uudesta asunnosta sen aikaa. Me emme uskaltaneet ottaa kahta asuntolainaa samaan aikaan jos emme olisikaan saaneet myytyä vanhaa asuntoamme ja meillä tämä ratkaisu toimi paremmin kuin hyvin :)[/QUOTE]

Hei tähän onkin hyvä idea, täytyypä laittaa muistiin tulevaisuuden varalle :)
 
"nainen"
Pankit on aika tehokkaasti kääntäneet lainahanat tiukemmalle. Enää pahemmin kukaan ei kuulemma saa lainaa kahden asunnon loukkoon. Pakko myydä eka oma alta. Niin meilläkin, vaikka tulot on tosi hyvät.
 
[QUOTE="vieras";28092486]Eihän siinä olisi järkeäkään. Jos on neljä alle kouluikäistä lasta, niin yhteiskunnallekin on parempi, että äiti hoitaa lapset kotona. Se on varmasti täyttä työtä.[/QUOTE]

No ihan mielellään olen käynyt opiskelemassa ja töissä. Saa sitä omaa-aikaa ja rahaa.
 
Rabbe
Jos suinkin mahdollista laittakaa entinen vuokralle (mikäli paikkakunnalla kysyntää) ja maksakaa vuokralla uutta asuntoa. Näin lopulta kaksi kämppää velattomana... (olettaen että nykyistä on jo reilusti maksettu). Pankkiin vain neuvottelemaan ;)

tästä kiinteistömogulille vinkkiä :

http://www.investori.com/j/artikkelit/asuntosijoittaminen
 
nimmerkki010
Ohessa hyvää tietoa liittyen aiheeseen:

http://www.tiedox.fi/Asunnon+myynti-/asunnon+myynti

Lisäksi asunnonvälittäjiä voi kilpailuttaa kyseiseltä sivustolta:

http://www.tiedox.fi/site/otaYhteysAsiantuntijaan?type=4
 

Yhteistyössä