hometalon irtaimiston puhdistus

  • Viestiketjun aloittaja home
  • Ensimmäinen viesti
home
Miten tapahtuu?
Olemme asuneet tässä nyt 4kk. Hometta on yhdessä huoneessa vähän. Tarkoitus jäädä asumaan tähän remontin jälkeen.
Mistä tietää mitä laatua home on?
Laitoin viestiä asumisterveysliittoon, mutta sieltä ei ole vastattu mitään. Mistä muualta voisin saada asiallisia ohjeita? Hengitysliiton sivuja katselin mutten saanut oikein selvää keneltä voisi kysyä..
 
"jojo"
Samaa mietitään täällä. Isompi homeremppa takana, mutta hajuhaittaa (ei mikään suoranainen homeen haju) jäänyt suhteellisen uusiin sohviin ja vaatteisiin. Lähteeköhän mitenkään vai pitääkö vaihtaa? Otsonaattoria ei olla kokeiltu vielä, pesukoneessa tuo ei tunnu lähtevän.
 
"V ieras"
[QUOTE="jojo";29790409]Samaa mietitään täällä. Isompi homeremppa takana, mutta hajuhaittaa (ei mikään suoranainen homeen haju) jäänyt suhteellisen uusiin sohviin ja vaatteisiin. Lähteeköhän mitenkään vai pitääkö vaihtaa? Otsonaattoria ei olla kokeiltu vielä, pesukoneessa tuo ei tunnu lähtevän.[/QUOTE]

Suositushan on, että kaikki vaihtoon.
 
home
Hometta on huoneessa, joka ollut ennen kylmätila (70-luvun talo). Homekoirat käynyt haistamassa ja molemmat merkkasivat vain tuon yhden seinän siitä kylmähuoneesta. Sen jälkeen ovi ollut kiinni ja tiivistetty.. kerkesi siis olla auki vajaa 2kk..
Ap
 
home
Molemmat koirat siis merkkasi yhdestä seinästä yhden nurkan mikä ohjaajan mukaan viittaisi siihen, että hometta ei Välttämättä ole paljoa. Täyttä varmuuttahan ei ole ennen kuin mies huomenna avaa seinän.
 
home
Meillä ei siis ole mitään oireita. Talossa meitä pidempään ollut sohva haisee selvästi ja se lähtee ainakin roskiin. Muun mielellään säästäisimme.. miten esim. Vaunut joita säilytetty sisällä? Jos niihin on leijaillut itiöitä. Jostain luin että home alkaa uudestaan elää kastuessaan, käykö näin vaunujen kastuessa?
Meillä on pieni 4kk ikäinen vauva jonka terveyden takia olen huolissani..
 
vierass
En olisi huolissani. Teillä ei ole oireta ja nyt home on löydetty ja korjataan. Ei se home kaikkea ole saastuttanut, jos kyseessä on vain pieni paikallinen alue ja ette ole vielä ehtineet herkistymään. Kosteusvaurioita on n 70% ssa asunnoista. Eli koska teillä on koirat käyneet ja ongelma löydetty jo kohta korjattu, niin tilanteenne on todella hyvä!!! Moni ei edes tiedä altistuvansa kotona homeille/mikrobeille.

Heittäisin ehkä siinä huoneessa (sen seinän luona) olleet tavarat pois. Muuten varmaan vaan pyyhksisin ja pesisin kaiken minkä voi 60 asteessa. Saunaankin voi laittaa jotain.
 
home
Ok. Homehuoneessa ei olekkaan mitään säästettävää.
Ja ollaan ostettu talo 6 vuotta sitten joten myyjän vastuu umpeutunut. Nyt vasta kuitenkin muutettiin tähän itse ja haistettiin home. Ei siis tietoisesti olla hometaloa ostettu!!
 
home
Nyt on purettu, hometta oli tuuletusreijän alla 150x20cm alueella villoissa. Puut oli puhtaita.. miten massiiviset tavaran poistotalkoot tekisitte tässä tapauksessa? Haju on kuitenkin levinnyt niin, että haistan homeen meidän vaatteista nyt kun olemme evakossa..
Ap
 
vierass
En jättäis mitään mitä eis vois pestä kuumassa. Itse olen herkistynyt homeelle ja saan oireita tosi lyhyessä ajassa.
Avasitteko lattiaa? Minkälainen rakenne talossa on? Tuulettuva alapohja vai joku muu? Salaojat?
 

Yhteistyössä