Eikö muka saa ajaa rekkaa jos on diabetes?

  • Viestiketjun aloittaja vie ras
  • Ensimmäinen viesti
ljgd
No siis kysehän oli kakkostyypin diabeteksesta. Hypoglukemiaa siis tuskin tulee jos tablettihoitoinen on, kuten nyt alkuvaiheessa luultavasti olisi.

Tää tyyppi siis sanoi että haluaa laihtua koska haluaa ajaa rekkaa ja jos tulisi diabetes niin ei voisi ajaa rekkaa. No voisihan ellei diabetes menisi niin pahaksi että pitäisi insuliinia pistellä
 
Vierras
Joihinkin diabeteksen hoitoon käytettäviin tablettimuotoisiinkin lääkkeisiin liittyy hypoglykemiariski. Mutta sinänsä rekkakortin voi saada ja rekkaa ajaa. Jos on insuliinihoitoinen tauti niin rekkakorttiA ei voi saada, ja olemassa olevan kortinkin saattaaherkästi menettääkos ongelmia matalien kanssa on.
 
Äijäx
Mää en kyllä ymmärrä ihmisiä jotka syö itsensä sairaaksi. Eikö mikään kello kilkata missään vaiheessa, kun mittari huitelee 120 ja ahtaa pitsaa, suklaata, kokista yms. kilo tolkulla lärväänsä.
 
hdff
[QUOTE="viera";29790876]Voi tulla, vaikka olisi vaan tablettihoitoinen eikä mitenkään harvinaista.[/QUOTE]

No metforemin kanssa ei ainakaan laske liian alas. Eri asia sitten jos menee alkoa ottamaan.
 
"vierailija"
Alkuperäinen kirjoittaja Äijäx;29790916:
Mää en kyllä ymmärrä ihmisiä jotka syö itsensä sairaaksi. Eikö mikään kello kilkata missään vaiheessa, kun mittari huitelee 120 ja ahtaa pitsaa, suklaata, kokista yms. kilo tolkulla lärväänsä.
liikaa syötyä ja eikä moni käy vaaalla aamusin.
 
fkkkg
[QUOTE="vierailija";29791079]venyä ja mitäs jos saa kohtauksen?En tiedä miks mutta aattelisin että miks ei sais ?[/QUOTE]

Siis minkä kohtauksen se kakkostyypin diabeetikko nyt voisi saada?
 
"yks vain"
[QUOTE="viera";29791172]Kyllä laskee senkin kanssa eikä tarvitse alkoakaan ottaa.[/QUOTE]

Sinä sanot että laskee liian alas ja lääkäri + pakkausseloste sanoo, ettei voi laskea liian alas :LOL:
 
"yks vain"
"Metformiini ei yksinään aiheuta hypoglykemiaa, mutta varovaisuutta on noudatettava, kun sitä käytetään yhdessä insuliinin tai muiden oraalisten diabeteslääkkeiden (esim. sulfonyyliureoiden tai meglitinidien) kanssa."

tuossa vielä pakkausselosteesta lainaus. Jos on pelkästään esim metforem lääkityksenä, niin ei tosiaankaan voi laskea liian alas sokerit. Ja tuossa rekkakiellossahan on juuri siitä kyse. Mutta ehkä siinä on takana se, ettei voida eritellä ykkös ja kakkostyypin diabeetikoita, joten on kielletty kaikilta rekalla ajo. Ykköstyypillä kun hypo on enemmän kuin mahdollista
 
"viera"
[QUOTE="yks vain";29791315]Sinä sanot että laskee liian alas ja lääkäri + pakkausseloste sanoo, ettei voi laskea liian alas :LOL:[/QUOTE]

Mulla on aika monen vuoden kokemus ;)
 
"viera"
[QUOTE="yks vain";29791328]"Metformiini ei yksinään aiheuta hypoglykemiaa, mutta varovaisuutta on noudatettava, kun sitä käytetään yhdessä insuliinin tai muiden oraalisten diabeteslääkkeiden (esim. sulfonyyliureoiden tai meglitinidien) kanssa."

tuossa vielä pakkausselosteesta lainaus. Jos on pelkästään esim metforem lääkityksenä, niin ei tosiaankaan voi laskea liian alas sokerit. Ja tuossa rekkakiellossahan on juuri siitä kyse. Mutta ehkä siinä on takana se, ettei voida eritellä ykkös ja kakkostyypin diabeetikoita, joten on kielletty kaikilta rekalla ajo. Ykköstyypillä kun hypo on enemmän kuin mahdollista[/QUOTE]

Vai ettei tosiaankaan voi :) Jännä, että mulla on laskenut "miljoona" kertaa ja ihan liian herkästi. Ei diabeteshoitajakaan vastaan sanonut, mutta kyllähän sinä toki asian parhaiten tiedät.
 
"yks vaan"
[QUOTE="viera";29791346]Vai ettei tosiaankaan voi :) Jännä, että mulla on laskenut "miljoona" kertaa ja ihan liian herkästi. Ei diabeteshoitajakaan vastaan sanonut, mutta kyllähän sinä toki asian parhaiten tiedät.[/QUOTE]

No sun kannattaa sitten ehdottomasti ottaa yhteyttä jonnekkin ja kertoa asiasta. Ei ne turhaan pakkausselosteeseen tuollaisia tietoja laittele.

Mikä on sinun "liian alas" arvosi?
 
"viera"
[QUOTE="yks vaan";29791364]No sun kannattaa sitten ehdottomasti ottaa yhteyttä jonnekkin ja kertoa asiasta. Ei ne turhaan pakkausselosteeseen tuollaisia tietoja laittele.

Mikä on sinun "liian alas" arvosi?[/QUOTE]

Eiköhän tuo riitä, että pari diabeteshoitajaa ja pari lääkäriä tietää. Ne kyllä ilmoittaa, jos heidän mielestään syytä on. Alle 4 alkaa tuntumaan oireita, 3,5 olo on jo huono ja alle 3 on pakko saada jotain syötävää.
 
vie ras
Kirjoittakaapas googleen metformiini hypoglykemia, aivan paskaa puhuu tämä yksi. Ei se voi mitään hypoa aiheuttaa, tämä vieras syö varmaan jotain toista lääkettä mikä sen tekee, merforem ei aiheuta liian matalia sokereita.

Ihan vain laitoin tämän siksi jos joku asiaa googlettelee ja päätyy tähän ketjuun
 

Yhteistyössä